Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

SCHIZOFRENIA
Continutul bolii este exprimat in insasi denumirea ei: schizos- disociere, frenos-suflet. Aceasta s-ar traduce printr-o disociere intre aspectul exteriorizat al unei stari sufletesti si continutul psihic real al acestei stari. In fond insa, atat forma cat si continutul tulburarilor sunt alterate si treptat duc la degradarea psihica a bolnavului. Boala poate incepe cu tulburari destul de necaracteristice: agitatie si oboseala fizica si psihica, stari de teama accentuate. Daca discutam cu bolnavul constatam ca el nu este coerent in gandire, prezinta concluzii ireale si uneori absurde. Paralel cu alterarea din ce in ce mai mare a psihicului apare tendinta la izolare, uneori gandirea se invarteste in jurul unor idei sarace in continut, vorbirea devine dezordonata, bolnavul ramanand uneori in pozitii incomode ceasuri de-a randul (sta intr-un picior, tine o mana ridicata, pastreaza o atitudine fixa). Bolnavul nu este constient de boala sa, pierde orice afectivitate pentru cei din jur (chiar pentru parintii, copiii sau fratii sai).
SINDROMUL MANIACO-DEPRESIV (PSIHOZA MANIACO-DEPRESIVA)
Fiecare dintre noi avem momente cand suntem mai bine dispusi si momente cand suntem mai abatuti, fara un motiv aparent. De obicei, suntem mai veseli, mai optimisti in zilele cu soare si mai posomorati in zilele mohorate, ploioase. Aceste stari tin de relatiile noastre cu mediul in care traim. Cand insa aceste reactii depasesc normalul si au caracter persistent, se intra in domeniul patologiei. Apare psihoza maniaco-depresiva, constand in perioade de depresiune psihica accentuata (zile sau chiar luni), urmate de o perioada de agatatie psihica si fizica, cu senzatie de fericire interioara mare. La unii bolnavi poate sa apara evident doar una din stari-fie sindromul depresiv, fie cel maniacal - intretaiate de perioade de sanatate aparenta.
In forma depresiva, bolnavul se simte foarte nenorocit, refuza mancarea, viata nu mai are nici un rost pentru el, se poate sinucide.
In forma maniacala, bolnavul este exagerat de fericit, toata fizionomia si comportamentul sau exprima multumirea, se impodobeste exagerat, este agitat, se plimba si gesticuleaza continuu, vorbeste mult si repede.
PARANOIA
Este o boala psihica, manifestata printr-un anumit tip de delir: de persecutie, de gelozie, mistic. Boala apare la varsta adulta, dar inca din copilarie se observa tendinta de a sistematiza forma de delir care va apare mai tarziu. Spre deosebire de ceea ce se intampla in schizofrenie, tema deliranta a unui paranoic pare logica la prima vedere. Chiar argumentele bolnavului se inlantuiesc intr-o anumita logica, insa deosebit de exagerata.
PARAFRENIA
Boala poate fi considerata ca o forma intermediara intre schizofrenie si paranoia. Pe de o parte exista o dezorganizare a gandirii bolnavului, pe de alta parte, tendinta de a-si lega gandurile si faptele de o idee deliranta, care poate sa se manifeste si in sfera senzoriala (bolnavul prezinta halucinatii in legatura cu delirul sau).
OLIGOFRENIA
Prin oligofrenie se defineste o scadere globala a functiilor psihice. De obicei este intovarasita de anumite leziuni sau de volumul mai mic al creierului. Bolile parintilor, ca alcoolismul, precum si encefalitele sau alte boli cu rasunet cerebral ale copiilor, pot duce la oligofrenie. Judecata, calculul, memoria sunt adanc tulburate. Educarea acestor copii este dificila, uneori foarte putin eficace. Bolnavii pot savarsi fapte penale, ca furturi si atentate la bunele moravuri.
Dementa senila este o scadere globala a functiilor psihice la batrani. Poate fi datorita unui proces de degenerare a celulelor scoartei cerebrale sau sclerozarii vaselor cerebrale, cu dezvoltarea de mici ramolismente, distribuite difuz in creier.
CONSIDERATII ASUPRA TRATAMENTULUI BOLILOR PSIHICE
Nu exista o reteta unica de tratament al bolilor psihice. In principiu boala psihica se traduce prin stari de excitatie psihica, prin persistenta unor deliruri sau halucinatii de un anumit tip sau invers, prin stari de depresie. Scopul tratamentului este de a interveni in aceste stari fie prin medicamente care pun in repaus scoarta cerebrala (barbiturice, bromuri, Plegomazin, Nozinan), fie prin psihoterapie (stimularea autocontrolului prin explicatii logice si perseverente care i se dau bolnavului). Uneori se asociaza la aceste tratamente o activitate oarecare a bolnavului, in raport cu pregatirea lui, cu scopul de a i se reda increderea in posibilitatile sale, de a i se crea convingerea ca este util pentru sine, familie si societate. Cand tulburarile psihice sunt datorita unor leziuni mai profunde ale creierului (encefalite, ramolismente difuze), tratamentul se reduce in mare masura la reeducarea bolnavului atat cat ii permite capacitatea sa psihica.
NEVROZA ASTENICA
A fost trecuta dinadins la urma , deoarece locul sau este intermediar. Astenia este in fond o epuizare a sistemului nervos central si in special a scoartei cerebrale, atunci cand a fost supusa unor eforturi deosebit de mari si complexe. De obicei, nevroza este declansata mai ales de factorii negativi: suparari diverse, esecul in anumite activitati, precum si efortul intelectual exagerat. Asa se explica si varietatea formelor sub care se poate manifesta o nevroza. Se obisnuieste totusi ca nevrozele sa se imparta in trei mari categorii:
-Nevroza astenica propriu-zisa. Deci tulburarea principala consta in oboseala rapida, fizica si intelectuala, la eforturi, insotita de insomnie si dureri de cap.
-Nevroza isterica (sau isteria), in care manifestarea principala este exagerarea unei senzatii anumite, care ulterior este considerata de bolnav drept reala. Formele sale de manifestare sunt foarte variate. Cateva exemple: epilepsia isterica (bolnavul este convins ca are epilepsie si atunci mimeaza-asa cum crede el-criza epileptica), paralizia isterica (bolnavul are convingerea ca este paralizat). Aici, sugestia si unele mijloace fizioterapice care sa convinga bolnavul ca nu este bolnav au un rol important.
INSOMNIA PRETINDE O CONDUITA RATIONALA
A inghiti la somnifere cu nemiluita este absurd si daunator. Rational este a proceda in felul urmator:
1. A depista orice cauza a insomniei care nu are nici o legatura cu sanatatea, inlaturand-o, insomnia va disparea si ea. Intre altele, a cauta daca nu cumva sunt de vina:
Factorii de disconfort care deranjeaza somnul: lumina, zgomot, aer viciat, camera supraincalzita, asternutul prea calduros, pijamaua prea groasa.
Masa de seara luata prea cu putin timp inainte de culcare, prea copioasa, bogata in alimente greu de digerat.
Factorii care creeaza si intretin o stare de surescitare: necazuri familiale, neintelegeri cu vecinii, neplaceri legate de activitatea profesionala, munca intelectuala incordata pana seara tarziu.
Abuzul de alcool, tutun, cafea si ceai.
2. Cand nici unul din factorii de felul celor de mai sus nu este de vina, a cauta, bineinteles cu ajutorul medicului, daca insomnia nu se incadreaza in tabloul unei boli ignorate. Descoperand si tratand boala se va trata cu adevarat si insomnia.
3. Numai daca mijloacele mentionate raman fara rezultat se va recurge la somnifere, cu prudenta si, fireste, dupa prescriptia si sub controlul medicului.
De retinut: Abuzul de somnifere este adesea adevaratul si singurul vinovat in insomnie
Psihastenia este o forma de nevroza unde tulburarea principala este obsesia sau fobia fata de anumite situatii. Bolnavul poate fi obsedat –de exemplu- ca are cancer sau sifilis, desi consulta multi medici care infirma aceste boli. Uneori bolnavul isi creeaza convingerea ca este incapabil de o anumita activitate. Alteori, in urma unei perioade de insomnie, capata convingerea ca nu mai poate dormi. Se culca, asteapta cu atentie incordata sa-i vina somnul, care bineinteles in aceste situatii va veni foarte greu.
Tratamenul nevrozelor este diferit de la un bolnav la altul. Uneori odihna sau simpla schimbare a locului de munca ajung pentru ca totul sa reintre in normal. Alteori, somnifere usoare sau sedative ale scoartei cerebrale asigura repausul de care au nevoie celulele sistemului nervos. Tratamentele cu somn prelungit, insulina in cantitati progresive, urmate de o activitate mai usoara pe o anumita perioada, aduc in alte cazuri vindecarea.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Anorexigenele si anabolizantele
Anorexigenele si anabolizantele Anorexigenele si anabolizantele Anorexigenele sunt substante care micsoreaza apetitul (pofta de mancare). Preludinul scade apetitul sI stimuleaza slab sistemul nervos central. Poate create tensiunea arteriala si metabolismul. Uneori, prvoaca insomnie si psihoze. Silutinul si entermina actioneaza
 
• Antiaterogenele
Antiaterogenele Antiaterogenele Antiaterogenele sunt substante care pot corecta dizlipidemia din ateroscleroza. Principalele medicamente sunt: Heparina, este o substanta anticoagulanta, care clarifica serul lipemic prin fragmentarea chilomicronilor si scaderea trigliceridelor. Nu se adminimistreaza oral, fiind
 
• Tulburarile psihice si neurologice in imbatranire
TULBURARI PSIHICE SI NEUROLOGICE IN IMBATRINIRE Acestea sunt grupate in ceea ce s-a numit imbatranirea cerebrala. Ele cuprind tulburari nevrotice, psihoze functionale, stari confuzionale si psihoze organice. Morbilitatea psihiatrica a batranului, ocupa locul doi in ansablul morbiditatii sale generale dupa cea cardiovasculara. Create in pant
 
• Tulburarile de somn
Tulburarile de somn Somnul este o functie fiziologica mult modificata fata de adulti. Batranul are o nevoie de somn in medie 6 ore zilnic. Totusi batranul se plange adesea de insomnie, mai ales femeile. Aceasta explica cresterea consumului de hipnotice. In general somnul nocturn nu este continuu, este fragmentat
 
• Combateti migrena cu coenzima Q10
Combateti migrena cu coenzima Q10 Ati suferit vreodata de migrene? Ceea ce nu stiati e ca o persoana din trei sufera din cauza acestor dureri de cap ingrozitoare, care intotdeauna revin negresit, pe neasteptate. Obisnuitele pastile contra durerilor, asa numitele analgezicele, au efecte slabe in cazul unei crize de migrena, singu
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiunile sistemului nervos

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara