Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


tuberculoza masuri de profilaxie

 

Izvoarele de infectie sunt oamenii bolnavi, precum si animalele bolnave de tuberculoza.
Rezulta ca tratamentul bolnavilor este un prim mijloc foarte eficace pentru a face sa scada bombardamentul de microbi asupra celor sanatosi. Sa zabovim putin asupra acestui aspect. Bolnavii de tuberculoza pulmonara elimina sputa, care contine un numar enorm de bacili. Scuipata pe jos, sputa devine un factor important de transmitere a bolii. Sa ne gandim numai la copilul mic care se taraste pe jos, ducand la gura tot cei cade sub mana. Apoi, prin anumite unghere, microbii din picaturile de sputa isi pastreaza contagiozitatea mai multe zile. Ei sunt aparati de substantele albuminoase, care le asigura o supravietuire lunga. Sputa uscata se amesteca cu praful si ca atare este ridicata in aer, putand apoi fi aspirata. Sunt foarte periculoase si micile picaturi invizibile cu ochiul liber -pe care bolnavul le proiecteaza in jurul lui prin tuse si stranut, caci, fiind usoare, plutesc in aer pe o raza de aproximativ 1 metru pana la 1 metru si jumatate in jurul bolnavului. Aceste picaturi sunt cu atat mai periculoase cu cat sunt mai mici, deoarece pot patrunde pana in profunzimea plamanilor si plutesc mai mult in aer.
Bolnavul de tuberculoza este obligat sa scuipe numai intr-o scuipatoare care sa contina un dezinfectant (cel mai bine o solutie de cloramina 35%). Sputa se lasa in contact cu dezinfectantul cel putin 2 ore, apoi tot continutul scuipatorii se desarta in closet sau, la tara, intr-o groapa destul de adanca si cu capac. In absenta oricarei scuipatori se recomanda bolnavilor gravi sa scuipe in servetele de hartie (sau bucatele de ziar) pe care sa le adune intr-un saculet sau plic mare de hartie care va fi aruncat pe foc. Bolnavul de tuberculoza nu trebuie sa se spele pe dinti sau sa-si clateasca gura deasupra chiuvetei sau ligheanului in care se spala si ceilalti membri ai familiei, ci deasupra closetului.
Lenjeria bolnavului grav, care poate fi contaminata de sputa, urina si alte secretii, trebuie stransa intr-un sac, separat de lenjeria celorlalti membri ai familiei si scufundata intr-o solutie de lesie 2%, in care va fi mentinuta timp de 2-3 ore, inainte de a fi spalata. Razele solare fiind un foarte puternic dezinfectant pentru bacilii tuberculozei, obiectele care pot fi expuse la soare se dezinfecteaza in acest fel (paturi, jucarii, obiecte de uz casnic etc). Peste podele se va arunca din cand in cand apa fierbinte cu solutie de cloramina sau sublimat 2 la mie (atentie, ataca metalele) sau cu lesie 2%. Peretii se vor varui cel putin de doua ori pe an, punandu-se in var formol in proportie de 2%. Bolnavii contagiosi trebuie sa aiba vesela si tacamuri separate, care vor fi fierte tot separat. Cand tusesc sau stranuta trebuie sa-si astupe nasul si gura fie cu batista, fie cu servetele de hartie (acestea vor fi aruncate in foc) si mai ales vor avea grija sa intoarca capul de la persoanele care se afla in preajma. Cel mai bun lucru este ca bolnavul contagios sa aiba o camera separata sau, atunci cand aceasta nu este posibil, sa se desparta din camera, cu o draperie sau un cearsaf, o portiune in care va sta numai el si in care ca nici un pret nu vor patrunde copiii. Oricat de greu le-ar veni parintilor bolnavi, ei n-au voie sa-si sarute copiii.
Fireste ca cea mai sigura izolare se realizeaza prin internarea bolnavului in spital sau sanatoriu. Prin aceasta se simplifica mult si dezinfectia. Dupa internarea bolnavului, daca se solicita inspectoratului sanitar de stat (prin intermediul dispensarului antituberculos), acesta efectueaza o dezinfectie amanuntita. Daca insa, din diferite motive, bolnavul nu poate fi internat, atunci se va cauta prin toate mijloacele indepartarea copiilor (mai ales daca bolnavul nu poate fi izolat intr-o camera separata). In afara de plasarea copiilor la rude sanatoase, astazi statul ofera posibilitatea ca acesti copii sa fie trimisi in preventorii, care sunt institutii special create in acest scop. In ele, in afara de control medical amanuntit, hrana consistenta si program in aer liber, se asigura si continuarea scolii prin invatatori special incadrati.
In sfarsit trebuie indepartate din camera bolnavului orice animale sau pasari de apartament (pisici, caini, papagali etc), care se pot imbolnavi de tuberculoza si deci pot sa devina la randul lor izvoare de infectie sau sa transporte pe blana sau pe pene microbii. Din aceleasi motive trebuie dusa o lupta necrutatoare contra soarecilor si mustelor. Mai ales acestea din urma pot transporta microbii pe labe sau pe alte parti din corp.
Pentru tuberculoza plamanilor, un factor favorizant este praful de siliciu (mineri, muncitori in industria de samota, sablatori). Masurile care se iau astazi (foraj umed, exhaustoare, masti, ratii de lapte) reduc din ce an ce mai mult importanta acestui factor.
Totusi, pentru fostii bolnavi de tuberculoza, este bine sa evite asemenea locuri de munca; combinatia dintre silicoza si tuberculoza da o forma de boala (silicotuberculoza) foarte rezistenta la tratament. Tot pentru acest motiv, atunci cand printre muncitorii dintr-un mediu cu praf de siliciu se descopera un tuberculos, toti tovarasii sai de munca vor fi pusi la chimioprofilaxie.
Personalul fermelor de izolare pentru vite tuberculoase trebuie sa poarte o masca alcatuita din 2-3 straturi de tifon, deoarece solul si asternutul vitelor bolnave de tuberculoza sunt manjite de baliga si de tot felul de secretii (praful ridicat in aer poate fi respirat de ingrijitori si mulgatori, in afara de faptul ca vitele cu tuberculoza la plamani tusesc si deci raspandesc si ele picaturi contagioase in aer). In aceste ferme trebuie luate masuri de izolare si dezinfectie asemanatoare cu cele care au fost descrise in legatura cu bolnavul de tuberculoza. Adaposturile in care sunt cazate animalele bolnave se supun, la fiecare 2-4 saptamani, unei curatiri mecanice urmata de dezinfectie. Se va profita de sederea animalelor in tabere de vara, pentru a se face o dezinfectie mai riguroasa a adaposturilor, a terenurilor din jurul lor, a uneltelor de ingrijire si exploatare, ca si a mijloacelor de transport. Dupa perierea, razuirea sau spalarea adaposturilor se va stropi cu o substanta de fixare (de exemplu, hidroxidul de sodiu 3%). Produsul curatirii mecanice, impreuna cu asternutul si hangarul, sunt arse. Urmeaza dezinfectia propriu-zisa, prin stropirea peretilor si a gardurilor care imprejmuiesc padocurile cu cloramina 5-10% sau solutie alcalina de formol si a solului intregului padoc si a adaposturilor cu var cloros. Aplicarea pe sol se va repeta dupa 24 de ore. Dezinfectiile se repeta de cateva ori inainte de repopularea adaposturilor. Bacilii tuberculosi ai pasarilor fiind mai rezistenti fata de dezinfectante se recomanda ca la ultima dezinfectie sa se si are pamantul, iar, in cazul efectivelor foarte intens contaminate, chiar sa se indeparteze un strat de pamant de 20-25 centimetri din padocuri si adaposturi. Cei ce executa operatiile de curatire mecanica si de dezinfectie trebuie sa poarte echipament de protectie: cizme de cauciuc, salopeta, manusi de cauciuc, boneta, masca.
Trebuie stiut totodata ca oamenilor bolnavi de tuberculoza legea le interzice sa lucreze direct la animale (ingrijitori, mulgatori), pentru a nu le transmite acestora boala.
Deoarece cele mai multe produse alimentare lactate se prepara din lapte nefiert, legea interzice ca laptele din unitatile de izolare pentru vite tuberculoase sa fie intrebuintat in acest scop. Din asemenea unitati, laptele nu poate fi scos decat dupa ce a fiert cel putin 20 de minute. Chiar si pe loc este interzis sa se consume laptele altfel decat fiert.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Categorii de anticorpi
Categorii de anticorpi Categorii de anticorpi O alta categorie de anticorpi caracterizati prin tendinta extrem de marcata de a se fixa pe membrana mastocitelor si leucocitelor bazofile o constituie anticorpii ce se gasesc in serul indivizilor atopiei, asa-numi-tele reagine sau anticorpi cutisensibilizanti. In mod cla
 
• Activarea complementului
Activarea complementului Activarea complementului Activarea complementului (C) de catre complexele antigen-anticorp este o proprietate pe care o au numai anticorpii din clasele IgG si IgM. Anticorpii IgM sunt mult mai activi in aceasta privinta decat anticorpii IgG, iar anticorpii din diferitele subclase de IgG manifes
 
• Studiul clinic al bolilor infectioase
Studiul clinic al bolilor infectioase In studiul clinic al bolilor infectioase, ne ocupam  cu manifestarile clinice sau simptomatologia acestora, bazati pe o aprofundata cunoastere a etiologiei, patogeniei, anatomiei si fiziologiei patologice ale fiecarei boli, cu recunoasterea variatelor forme clinice, rezultate din infectie,
 
• Tuberculoza pentru fostii bolnavi
 Fostii bolnavi de tuberculoza vindecati raman totusi o categorie cu risc marit de a se reimbolnavi, proportia de imbolnaviri printre acestia fiind de 20 de ori mai mare decat la totalul populatiei. O prima masura de protectie ramane tratamentul prelungit al bolii. Insistam din nou asupra faptu
 
• Tuberculoza pentru bolnavi
sanatate  Un tratament bun incepe cu depistarea precoce. Din acest moment, medicul, cu concursul larg al bolnavului, va urmari doua obiective esentiale: 1) ca boala sa nu se cronicizeze; 2) ca bacilii sa nu devina rezistenti la antibioticele antituberculoase. Prin cronicizarea bolii se intelege ca s-a a
 
Vezi toate stirile din categoria Boli Infectioase

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara