Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
boala ulceroasa

Prezenta ulcerului in stomac sau duoden nu este obligatorie in boala ulceroasa. Imbolnavirea apare inainte de constituirea leziunii tipice, ulcerul avand o faza in care, daca tulburarile sunt recunoscute la vreme si tratate energic, evolutia bolii poate fi oprita. Tulburarile generale care duc la aparitia ulcerului, unele simptome ale bolii care intereseaza alte functii decat digestia, complicatiile cu ecou asupra intregului organism, fac ca boala ulceroasa sa fie considerata ca o boala a intregului organism. De aceea, tratamentul ei nu poate sa se limiteze numai la regim alimentar si medicamente cu actiune locala, ci cuprinde si indicatii speciale privind mai ales modul de viata al bolnavului. Boala este mai des intalnita la barbatii intre 20 si 50 de ani. In prezent, la fiecare 20 de adulti gasim unul care prezinta semne de boala ulceroasa.

Peretii stomacului sunt formati din mai multe straturi suprapuse, dintre care cel interior este constituit din mucoasa gastrica, foita fina, in grosimea careia se gasesc glandele gastrice, care secreta sucul acid si fermentii digestivi. Urmeaza stratul cel mai gros, format din fibre musculare orientate in diferite directii. Contractiile acestor fibre explica miscarile stomacului. In mod normal, alimentele care sosesc prin esofag sunt preluate de stomac si indreptate, cu ajutorul contractiilor peretilor sai, catre pilor. Contactul alimentelor cu mucoasa gastrica din regiunea de langa pilor reprezinta un stimul pentru secretia de suc gastric. Secretia de suc gastric este declansata inainte de ajungerea alimentelor in stomac. Simpla vedere a mancarii, mirosul sau gustul ei, dau nastere unei secretii de suc gastric numit de apetit. Este faza psihica a secretiei, cand sucul apare in stomac datorita unui reflex nervos comparabil cu cel care produce salivatia celui care vede sau miroase un aliment (a-i lasa gura apa). Contractiile stomacului asigura amestecul masei alimentare cu fermentii sucului gastric. Alimentele de natura protidica sunt digerate in mare masura de stomac, sub influenta fermentilor si cu ajutorul acidului clorhidric. Rolul digestiei gastrice este sa simplifice compozitia chimica a alimentelor, pregatindu-le pentru faza a doua a digestiei, care are loc in intestin. Celelalte alimente (grasimile, fainoasele) sunt mai putin sau deloc influentate , de procesul digestiei gastrice. O data digestia gastrica terminata, alimentele parasesc stomacul.

Este dovedit astazi ca sistemul nervos are un rol hotarator in coordonarea tuturor functiilor organismului Si in adaptarea acestuia la mediu, adica la complexul de factori externi care actioneaza asupra organismului. Hrana nepotrivita, caldura exagerata sau frigul, oboseala, supararile, intoxicatiile, cu un cuvant toate modificarile mediului in care traim, au urmari asupra organismului, modificand in mod trecator una sau mai multe functii ale acestuia. Adaptarea organismului se face prin intermediul sistemului nervos si al glandelor endocrine. Este un mecanism de reglare prompt si perfectionat, gratie caruia omul isi mentine integritatea si capacitatea functionala in limitele largi ale variatiilor mediului extern. In peretii stomacului se gasesc formatiuni nervoase, in care nervii, de forma unor fire subtiri, se impletesc in retele numite plexuri.Sunt doua asemenea plexuri, unul asezat sub mucoasa gastrica, al doilea in stratul musculos al stomacului. Primul controleaza secretia de suc, al doilea miscarile proprii ale stomacului. De la nivelul acestor formatiuni pleaca nervii, care, prin diferite etape intermediare, urca pana la centrii nervosi superiori. Paralel cu acestia merg alte cai nervoase, prin care influxul nervos, asemenea unui curent electric, coboara de la acesti centri spre plexurile din peretii stomacului. Aceste duble legaturi explica dependenta stomacului de totalitatea organismului si de mediul extern.

Revenind la problema bolii ulceroase, este sigur ca ea apare ca o expresie a dereglarii mecanismelor nervoase care controleaza functiile stomacului. In principiu, boala ulceroasa poate fi produsa de orice factor daunator cu actiune prelungita sau repetata asupra diferitelor punctelor ale lantului de reflexe care leaga stomacul de scoarta cerebrala. Sa ne liimitam, pentru inceput, la cauzele generale (actionand in primul rand asupra sistemului nervos central), care favorizeaza aparitia bolii ulceroase. De exemplu, starile de tensiune nervoasa prelungita sau emotiile de ordin negativ (furie, frica) des repetate au efectul de a intretine in scoarta creierului o permanenta stare de excitatie, in aceste conditii, scoarta nu-si mai poate indeplini rolul de dirijor al functiilor interne. Acestea, eliberate de sub controlul scoartei, se desfasoara dezordonat, ducand la pierderea echilibrului functional normal. Ca urmare, secretia acida a stomacului poate atinge valori prea mari, in timp ce vasele de sange intra intr-un spasm prelungit, impiedicand o buna nutritie a organului si mai ales a mucoasei gastrice. Din actiunea unui suc gastric hiperacid asupra unei mucoase insuficient de rezistente poate aparea, la un moment dat, ulcerul.

Boala ulceroasa mai poate fi intretinuta si agravata prin acelasi mecanism reflex si de o leziune a altor organe din abdomen, ca de pilda inflamatia apendicelui. Si aceasta provoaca spasme ale musculaturii stomacului, precum si secretia marita de acid clorhidric, conditii favorizante pentru aparitia ulcerului. Exista insa foarte numeroase cauze cu actiune locala asupra stomacului si duodenului, al caror efect este aparitia ulcerului. Este sigur ca o alimentatie prea bogata in condimente iuti reprezinta o continua iritatie pentru tubul digestiv. Prajirea grasimii duce la descompunerea acesteia in produse iritante care, asemenea condimentelor iuti sau acide, excita secretia stomacului, congestioneaza mucoasa care captuseste tubul digestiv si favorizeaza aparitia unei inflamatii locale, asa numita gastrita hiperacida. Mai favorizeaza aparitia ulcerului mestecatul insuficient, fie ca dantura este descompletata, fie ca bolnavul este obisnuit sa manance prea repede. Alimentele insuficient faramitate vor avea tendinta sa stagneze in stomac mai mult decat normal, devenind astfel iritante. De asemenea, obiceiul de a manca fierbinte sau prea rece supune stomacul la actiunea repetata a unei temperaturi nepotrivite. Dintre factorii alimentari care produc mai des o gastrita, alcoolul ramane insa cel mai daunator. Efectul lui, pe langa stimularea secretiei gastrice acide si congestionarea mucoasei gastrice, este si direct: el lezeaza mucoasa care este destul de sensibila. In general putem spune ca limba constituie cel mai bun control al stomacului. Tot ceea ce arde, inteapa sau irita limba va irita si stomacul, in care alimentele stau ore intregi, nu cateva secunde, ca in gura. In ceea ce priveste tutunul, el are un rol bine dovedit in declansarea unei gastrite si in intretinerea unui ulcer constituit. Atat nicotina, cat si alte produse rezultate din arderea tutunului si a foitei de tigara au proprietatea de a stimula secretia gastrica si de a declansa spasme ale musculaturii tubului digestiv. Un efect profund daunator il are si enervarea in timpul mesei, deoarece ea duce la dezorganizarea mecanismelor nervoase care controleaza secretia gastrica. Semnalam, in sfarsit, rolul daunator al mancatului la ore neregulate. Stomacul isi formeaza cu timpul un reflex conditionat de declansare a secretiei gastrice la orele la care se lua de obicei masa. Daca persoana respectiva nu mananca la aceasta ora, secretia acida va ataca peretii stomacului in lipsa alimentelor.

In aceste conditii, ulcerul poate aparea la un moment dat, boala trecand astfel in faza a doua, in care peste tulburarea functionala se suprapune leziunea organica. Ulcerul se situeaza, de obicei, in apropierea pilorului, pe mica curbura a stomacului sau pe bulbul duodenal, adica in regiunile cele mai expuse actiuniii sucului gastric. Este o leziune rotunda, care cuprinde in adancime 2-3 straturi din cele 4 ale stomacului.

Se intelege ca in conditii egale se imbolnavesc de ulcer mai ales cei predispusi. Exista intradevar familii de ulcerosi si aceasta notiune trebuie avuta in vedere pentru prevenirea bolii. Cei care au intre rudele de sange cazuri de boala ulceroasa si reactioneaza la factori nocivi mentionati cu simptome caracteristice, trebuie sa ia masuri din vreme.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Aminoglicozide
Aminoglicozide Aminoglicozide Sunt antibiotice cu puternica actiune bacteriostatica si bactericide, mai active la un pH de 7 - 8 si inai putin active in mediul acid. Actioneaza in special, asupra germenilor gram-negativi (cele mai multe si fata de bacilul Koch) si mai putin asupra celor gram-pozitivi. Reziste
 
• Tratarea colitelor cu remedii naturale
Tratarea colitelor cu remedii naturale Tratarea colitelor cu remedii naturale Colitele sunt procese inflamatorii ale peretelui intestinului gros, consecinta unor unor infectii bacteriene, virale sau parazitare, a acumularii de toxine provenite din alimentatia nesanatoasa sau a unor afectiuni nespecifice inflamatorii sau infectioase
 
• Combate constiptia in mod natural
Combate constiptia in mod natural   Combate constiptia in mod natural Inainte de a pune mana pe „clasicele” laxative, incearca eficienta catorva leacuri naturale care te ajuta sa digeri mai usor si te elibereaza de durerile abdominale si de crampe. Miere - efectul laxativ al mierii este recunoscut. Nu trebuie dec
 
• Reguli de alimentatie in constipatie
Reguli de alimentatie in constipatie Reguli de alimentatie in constipatie Reguli de alimentatie in constipatie: - Dimineata se vor lua pe stomacul gol (daca bolnavul nu este obez) o lingurita de miere si un pahar de apa. - Masa de dimineata se va lua cu regularitate. - Se va manca incet si se va mesteca bine. - Se vor lua sase mes
 
• Remedii naturale pentru indigestie
Remedii naturale pentru indigestie Remedii naturale pentru indigestie Indigestia apare dupa o masa copioasa si esta mai frecventa la persoanele care au probleme cu stomacul, ficatul sau pancreasul. Iata cateva remedii naturiste care te pot ajuta sa combati acesta afectiune. Portocala este foarte eficienta pentru indigestie, deoarec
 
Vezi toate stirile din categoria Bolile aparatului digestiv

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara