Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


profilaxia si tratamentul dermatomicozelor

 

Dermatomicozele sunt boli foarte contagioase, in special pentru copii. Unele pot duce la caderea definitiva a parului. De aceea sunt necesare identificarea lor cat mai precoce, izolarea bolnavului pentru a feri de imbolnavire pe cei din jur si tratarea timpurie. In scoli si in alte colectivitati de copii se fac in mod periodic examinari pentru descoperirea cazurilor nebagate in seama si prevenirea imbolnavirii celorlalti copii. Pentru fiecare caz nou descoperit, se face o ancheta epidemiologica, in scopul gasirii si unor alte eventuale imbolnaviri in focar. Micozele pielii capului se iau uneori de la caini, pisici, cai, vitei. Pentru acest motiv vor fi examinate si animalele din gospodaria unde a aparut cazul. Copiii gasiti bolnavi se recomanda a fi internati in spital, cel putin pentru perioada in care sunt contagiosi. In casele in care au aparut dermatomicoze se face o dezinfectie riguroasa. Obiectele purtate pe cap de bolnavi si pieptenii folositi de ei se distrug prin ardere. Tratamentul imbolnavirilor prin ciuperci se executa numai sub supraveghere medicala. Uneori este necesara indepartarea parului de pe cap, prin aplicarea razelor Rontgen, alteori se extrag unghiile bolnave. Imbolnavirile prin ciuperci obisnuite reactioneaza destul de bine la tratamentele cu medicamente din grupul griseofulvinei, iar cele prin levuri la medicamente din grupul micostatinului. Folosirea acestor medicamente nu este permisa decat sub un riguros control medical.
Virozele pielii
Dintre imbolnavirile pielii produse de virusuri le vom cita pe acelea care merita sa fie cunoscute mai indeaproape.
Herpesul este localizat pe piele si mai ales pe mucoase, mai frecvent in jurul gurii si in regiunea organelor genitale (se poate confunda cu un sancru sifilitic). Incepe printr-o usoara senzatie de usturime si arsura; dupa cateva ore apare eruptia, caracterizata prin cateva vezicule cu continut clar, aglomerate pe o placa rosiatica de dimensiuni variabile. Curand, veziculele se rup si se formeaza mici eroziuni zemuinde, avand tendinta la confluare intr-o singura eroziune mai mare, ale carei margini, ca niste mici arcuri de cerc, tradeaza veziculele din care a luat nastere. In cateva zile leziunea se vindeca, dar poate recidiva pe aceleasi locuri sau in alte regiuni, uneori fara o cauza aparenta, alteori cu ocazia unui deranjament intestinal, inainte de menstruatie, in stari febrile. Recidivand la intervale mai dese, uneori pe mucoasa organelor genitale, herpesul este destul de plicticos pentru bolnav. Mai exista si pericolul ca in regiunea genitala poate fi confundat cu sancrul sifilitic. Pentru a se evita aceasta confuzie cu urmari extrem de grave orice leziune a pielii sau mucoaselor genitale trebuie aratata medicului.
Verucile plane (negii) apar de cele mai multe ori la tineri (veruci plane juvenile), ca urmare a contaminarii cu un virus. Ele se caracterizeaza prin mici ridicaturi compacte pe suprafata pielii, rotunde, cam cat un bob de linte sau de mazare, de culoare cenusie-galbuie, cu suprafata plana sau uneori brazdata de santuri. Ele se pot inmulti foarte mult prin autoinoculare si in general nu dispar decat prin cauterizare.
Condiloamele acuminate sunt tumorete de dimensiuni variabile, localizate pe mucoasa organelor genitale. De culoare rosie-vie, legate de baza lor printr-o portiune mai ingusta ca un piciorus, ele sangereaza cu multa usurinta si cresc cu rapiditate, luand un aspect brazdat, de conopida. Ele pot fi asemuite uneori cu anumite leziuni sifilitice avansate si deosebit de contagioase, motiv pentru care orice bolnav care observa astfel de manifestari in zona organelor genitale este bine sa se arate unui medic de specialitate.
Bolile alergice ale pielii
Fenomenul de alergie se bazeaza pe o sensibilizare a bolnavului la o anumita substanta, urmata de declansarea unor fenomene cu totul particulare cu ocazia patrunderii ulterioare in organism a substantei respective. Dermatozele alergice sunt destul de frecvente, ele putand aparea fata de anumite substante chimice cu care bolnavul vine in contact in mod repetat sau fata de o serie intreaga de compusi alimentari fata de care se sensibilizeaza. Exemplul cel mai tipic de dermatoza alergica il constituie eczema.
Eczema
Aceasta boala apare frecvent la persoane care manevreaza substante chimice. La inceput, acestea sunt bine suportate, dar treptat, pe masura ce bolnavul se sensibilizeaza, provoaca un mod diferit de reactie a pielii, rezultand eczema. De asemenea sunt persoane la care dupa un timp intervine un proces de sensibilizare la oua, tocaturi, conserve de carne sau peste si, ca urmare a acestui proces, aparitia unei eczeme dupa o noua consumare a alimentului respectiv. Acestea sunt cazuri clare, tipice, usor de descoperit. Dar sensibilizarile se pot produce la factori foarte variati, in afara celor aratati mai sus. Sunt cunoscute astfel sensibilizari la temperaturi inalte sau la frig, la vopselele de par sau la cele cu care se coloreaza imbracamintea, la anumite fire de tesatura, la polenul unor plante, la anumiti microbi sau produse de sensibilizare ale acestora. Eczema incepe printr-o placa rosie, pe care foarte curand apar vezicule pline cu un lichid clar. Din cauza mancarimii mari si a scarpinaturilor, veziculele se rup si placa incepe sa zermuiasca. Dupa 7-8-10 zile, procesul incepe sa se linisteasca, zemuirea inceteaza, placa se acopera cu scuame si se poate vindeca. In unele cazuri, insa, dupa un interval variabil de descuamare, reapar veziculele insotite de mancarime si zemuire si boala se extinde, fie prin marirea placii initiale, fie prin eruptia de noi placi in alte regiuni (mai ales in locurile expuse frecaturilor, cum ar fi de exemplu sub sani, pe fata anterioara a coatelor, la subsuori, la centura etc). Daca bolnavul nu se trateaza si continua sa vina in contact cu substanta la care este sensibil, boala poate dura luni si ani, intinzandu-se uneori pe tot corpul si provocand mari suparari. Suprafetele erodate se pot infecta cu multa usurinta, ceea ce ingreuneaza vindecarea.
Eczema sugarului si copilului se datoreaza, de cele mai multe ori, unor greseli in ceea ce priveste administrarea produselor lactate. Manifestata in special prin pete rosii localizate pe obraji si insotite de mancarimi, basicute, scuame, aceasta eczema se vindeca de multe ori numai prin reglementarea alimentatiei recomandata de un medic pediatru.
Urticaria
Urticaria este o alta manifestare a alergiei cutanate, aparand prin acelasi mecanism de sensibilizare ca si eczema. Aici este vorba de placi rosii, usor reliefate, de dimensiuni variabile, ale caror caractere esentiale sunt: mancarimea mare care le insoteste si rapiditatea cu care ele apar si dispar, schimbandu-si locurile pe care erup la fiecare cateva ceasuri. Placile urticariene pot avea uneori dimensiuni foarte mari, pe piele sau mucoase, stare denumita edem Quincke. Localizate pe mucoasa laringelui pot provoca fenomene de sufocatie, mergand pana la asfixie.
In afara tablourilor descrise, starile de sensibilitate ale pielii se mai pot exterioriza si prin alte eruptii, foarte variate, in raport cu intensitatea procesului alergic. Se pot intalni astfel pete rosii (asemanatoare celor din scarlatina si pojar), leziuni rosiatice acoperite cu scuame (eczematidele), leziuni veziculoase (dishidroza), leziuni nodulare (alergidele vasculare ale membrelor inferioare).
Prevenirea si tratamentul dermatozelor alergice
O conditie esentiala pentru vindecarea unei dermatoze alergice este identificarea substantei sau factorului care a produs sensibilizarea. Prin evitarea acesteia, persoana in cauza este pusa la adapost de recidivele bolii alergice. Din pacate, identificarea nu este posibila decat in rare cazuri, in special in dermatozele alergice profesionale, cand bolnavul descopera singur substanta care-i produce eruptia cutanata. Intr-un asemenea caz se poate incerca o desenziblizare speficica, adica direct fata de substanta vinovata prin injectarea unor doze foarte mici (dilutii pana la 1 Ia 1.000.000), care au darul sa obisnuiasca treptat organismul cu substanta alergizanta si sa-l faca rezistent, mai tarziu, la atingerile cu substanta pura. La ceilalti bolnavi, la care dermatoza alergica poate fi declansata de o varietate infinita de agenti din lumea inconjuratoare sau chiar din organism, tratamentul este nespecific, adica nu este indreptat direct impotriva, unei substante precise, ei incearca sa ridice rezistenta organismului in general. In acest scop se folosesc medicamente din grupul antihistaminicelor, hiposulfitul de sodiu, novocaina, vitaminele (in special vitamina C). Preparatele cortizonice realizeaza de multe ori ameliorari spectaculoase in astfel de boli, insa efectul lor nu este durabil, ele actionand numai indirect asupra procesului alergic. Medicamentele cu actiune calmanta asupra sistemului nervos sunt un pretios adjuvant in aceste stari. Pe langa tratamentul general, in bolile alergice se pot folosi locul pudre sau comprese calmante cu ceai de musetel sau pomezi cu preparate cortizonice.
Regimul alimentar de crutare a ficatului are mare importanta in unele boli alergice, acest organ jucand un insemnat rol in aparitia fenomenelor de sensibilizare.
In sfarsit, pentru prevenirea infectarii secundare cu stafilococi si streptococi a leziunilor deschise din eczema sau alte dermatoze zemuinde, este necesara o curatire riguroasa a pielii, care trebuie efectuata mai ales cu ceai de musetel, apa si in special sapunul avand uneori o actiune iritativa asupra manifestarilor alergice.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Bolile pielii cauzate de ciuperci
micoze  Aceste boli, denumite si dermatomicoze, se localizeaza atat pe pielea paroasa, cat si pe aceea lipsita de par. Dermatomicoze care ataca firul de par Din aceasta grupa fac parte tricofitia, microsporia si favusul. Tricofitia prezinta mai multe forme clinice, in legatura cu localizarile paraz
 
• Bolile microbiene ale pielii
Aceste boli, numite si piodermite, sunt boli inflamatorii, contagioase ale pielii, provocate de stafilococi si streptococi. Acesti microbi pot trai pe pielea umana fara a da imbolnaviri, in anumite conditii (rezistenta scazuta a organismului, conditii igienice defectuoase sau lipsa de integritate a
 
Vezi toate stirile din categoria Bolile dermatologice

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara