Planul de dieta anticandidozic si antifungic
1. Legume - Legumele cu frunze verzi sunt cea mai buna optiune, ca si Fasolea, Sparanghelul, Guliile, Ceapa, Broccoli, Varza. Atentia va fi indreptata asupra incorporarii legumelor la fiecare masa, indiferent ca este vorba despre fierturi, tocanita sau suc prospat stors din legume. Legume exceptate: cele bogate in zahar precum: morcovii, cartofii si rosiile.
2. Fructe - Sunt cel mai delicat subiect pentru cei care urmeaza dieta pentru eliminarea candidozei.
Expertii recomanda evitarea lor in totalitate cu cateva exceptii. Problema evidenta a fructelor este ca acestea contin cantitati mari de fructoza (zahar) care alimenteaza fungii din organism si determina multiplicarea acestora. Totusi, acest lucru nu este valabil pentru toate fructele si exista situatii in care unele persoane se vor simti mai bine daca vor consuma cantitati moderate de fructe decat daca vor consuma cereale (acestea se vor converti in zaharuri simple care vor incuraja cresterea fungilor).
Fructele recomandate sunt Lamaile care pot ajuta la detoxifierea ficatului si nu contin zahar. Alte fructe care ar putea fi incluse in meniu sunt: Bananele si Grapefruit. Consumul lor se va continua in functie de reactia organismului la acestea.
3. Carne – Exclusiv fiarta. Cea de Pui, Curcan si Peste este potrivita si ca sa fie ideala ar trebui sa fie organica. Hormonii din carne cauzeaza multe dintre problemele de sanatate, asa incat consumul de carne slaba in care nu au fost adaugati hormoni este extrem de util.
Proteinele pot fi obtinute si din alte surse: mazare, orez brun, etc.
4. Cereale Boabe - Acestea includ Quinoa, Mei, Hrisca, Orezul si Orezul brun. In primele 2-4 saptamani se va micsora consumul de cereale si se va inlatura complet orice tip de zaharuri din organism, care ar putea hrani ciuperca. Pe masura ce dieta avanseaza se pot consuma 2-3 portii pe zi din aceste boabe (o portie are marimea unui pumn).
Topul alimentelor ecologice si ne-organice recomandate in dieta pentru tratarea candidozei
Urmatoarele alimente ar trebui consumate in forma lor ecologica cat mai des posibil. Acestea ar putea contine o cantitate ridicata de pesticide, erbicide, substante chimice, hormoni si antibiotice.
Specialistii recomanda consumul de alimente organice cat mai des posibil:
- curmale;
- varza;
- lamai;
- telina;
- spanac;
- doar tipurile de carne recomandate (vita - moderat, de pui, curcan, peste);
- legume preferate: fasole, varza, orez (cartofi moderat).
Printre alimentele care sunt cunoscute pentru continutul lor redus de substante chimice, indiferent daca sunt sau nu organice, indicate in dieta anti-candida sunt:
- sparanghel;
- avocado;
- broccoli;
- conopida;
- ceapa;
- mazare dulce;
- pecan;
- usturoi.
De asemenea nucile proaspete pot fi consumate cu moderatie, insa din a 2-a luna de regim, dar se vor evita cele care ar putea fi mucegaite.
Secretul acestei diete este sa se evite alimentele procesate sau cele care contin o cantitate mare de zaharuri si amidon. Cu toate acestea, chiar daca o persoana urmeaza intocmai acest regim alimentar, posibil ca el sa nu fie suficient pentru eliminarea candidozei.