Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


toate reprezentarile corporale ale creierului

 
creier

Reconectarea cu forta vietii

    Cand vechile rani se vindeca, energia care a fost folosita pentru ingroparea trecutului este eliberata. Dar cum ramane cu urcusurile si coborasurile vietii de zi cu zi? Reactiile la provocarile de fiecare zi induc schimbari in fiziologie. Aceste schimbari, la randul lor, pot slabi apararea contra cancerului, insa pot elibera tensiunile, in mod regulat. Prin experienta, omul poate invata ca stresul poate trece pe nesimtite – precum proverbiala apa care aluneca de pe spinarea ratei.
    In cele mai grele momente ale vietii mele, pentru a putea ramane atent asupra esentialului, adesea imi aminteam cuvintele lui Dalai Lama. Un ziarist l-a intrebat odata daca invazia chineza a tarii sale, distrugerea templelor, intemnitarea si torturarea indurate de multi dintre prietenii sai, nu au fost motive suficiente pentru a-i tulbura linistea. Acesta a raspuns: Chinezii mi-au luat totul. Nu le voi permite sa imi rapeasca si sufletul. Asadar, cum reusesc oamenii obisnuiti sa isi salveze sufletele, cand viata de zi cu zi ii epuizeaza?
    Marile traditii ale samanilor si sistemele ascentrale de medicina au apelat intotdeauna la capacitatea mintii de a reveni la viata din profunzimea surselor trupului. Vechea ideograma chineza pentru cuvantul „gand” este alcatuita din doua caractere – „creier” si „inima”. Filozofia chineza antica vedea activitatea mintii ca o impreunare a ratiunii si simtirii. Stiinta medicii moderne a demonstrat ca aceasta nu este doar poezie, ci si o cunoastere minutioasa a modului de functionare al trupului, care poate fi folosita in practica.

Toate reprezentarile corporale ale creierului


Intr-adevar, inima este enervata de 40.000 neuroni, care constituie un soi de creier mic, semi-autonom. Prin intermediul acestor neuroni, mentine legaturi stranse cu adevaratul creier, aflat in craniu. Unii neurologi si cardiologi, precum doctorul in medicina J. Andrew Armour, de la Universitatea din Montreal, mentioneaza un „sistem inima-creier” integrat.

creier - inima

In mod similar, intestinul poseda cateva milioane de neuroni, care constituie inca un „creier”, dupa cum precizeaza doctorul in medicina Michael Gershon, presedintele Departamentului de Patologie si Biologie Celulara din cadrul Universitatii Columbia.68 in final, cum am descris anterior, Candace Pert, doctor in medicina la Institutul National American de Sanatate, a aratat ca sistemul imunitar schimba in mod constant molecule de informatie cu creierul. Dupa cum a prezis Spinoza in secolul al XVII-lea si a demonstrat la inceputul secolului XXI importantul neurolog si doctor in medicina Antonio Damasio – astazi activand la Universitatea Southern California din Los Angeles – orice intamplare petrecuta in viata reverbereaza in toate viscerele trupului si nu doar in creier. In interiorul trupului are loc o continua conversatie. Informatia este in mod constant schimbata prin intermediul fibrelor nervoase, prin ceea ce este cunoscut ca sistemul nervos autonom. Dincolo de vointa constienta, fara a avea nevoie de o directie voita, acest sistem regleaza pulsul inimii, presiunea arteriala, respiratia, etc. pe langa sistemul nervos autonom, viscerele mai schimba informatii si prin intermediul hormonilor, dupa cum a aratat Candace Pert, astfel formand o retea paralela de comunicatie. Drept urmare, impulsurile, dorintele, deciziile unui individ sunt numai manifestarea externa a murmurului acestor molecule care, fiecare in felul ei, incearca sa sustina viata din jurul ei. Si acestea influenteaza, la randul lor, aceste vibratii, insasi „sanatatea” reprezinta rezultatul echilibrului dintre aceste transferuri. O vibratie armonioasa universala. Un „suflet” al carui loc  nu se gaseste in niciunul dintre organele viscerale in mod special, dar care reprezinta fenomenul caracteristic de aparitie al tuturor acestor interactiuni. Ca o ilustratie a acestui fenomen, priviti triunghiul care se evidentiaza in imaginea de mai jos, a regretatului doctor in medicina si profesor David Marr, care a studiat modul in care creierul creeaza imagini. Desi conturul nu a fost inca desenat, triunghiul „se iveste” din relatiile dintre obiectele inconjuratoare. Daca relatiile sunt dezorganizate, dupa cum este ilustrat in partea dreapta, triunghiul – „sufletul”, „homeostaza”, „sanatatea”, sau orice alta denumire prin care pot fi cunoscute – dispare, asa cum vedem in partea dreapta.

sanatate - boala

Sanatatea nu depinde de niciunul dintre organele viscerale sau functii, in mod special, ci de relatiile dintre acestea. Relatiile armonioase duc la proprietatile de evidentiere. Acestea nu sunt legate de niciunul dintre organele viscerale sau functii, dupa cum apare in triunghiul alb din stanga. Cand relatiile sunt dezorganizate, sistemul de evidentiere, in cazul de fata sanatatea, dispare.

Concentrarea atentiei asupra eului, in prezent

    Toata lumea stie cum sa favorizeze echilibrul care ajuta la crearea triunghiului. De-a lungul ultimilor 5000 ani, toate traditiile medicale si spirituale majore din est – cum ar fi yoga, meditatia, tai chi, sau qigong – ne invata ca orice individ poate prelua fraiele existentei sale interioare si a functionarii trupului. Acest lucru poate fi realizat prin simpla concentrare a mintii si a respiratiei. Astazi stim, gratie unui numar de studii, ca aceasta cunoastere reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a reduce impactul stresului. De asemenea, acesta este unul dintre cele mai bune moduri in care se poate restabili armonia din fiziologia unei persoane, si, ca drept urmare, sa stimuleze apararea naturala a corpului.
    Primul pas in orice proces de deprindere a fiziologiei consta in capacitatea de a invata sa iti concentrezi atentia si sa o indrepti catre interior. Se intelege de la sine ca cei mai multi dintre noi nu avem prea multa practica in acest sens. Totul din viata noastra obisnuita ne distrage atentia de la existenta launtrica.

Joci si „mintea de maimuta”


    Cand l-am intalnit pe Joel, mi-a lasat impresia ca nu am reusit de fapt sa il cunosc. Venise la Centrul nostru de Medicina Integranta din Pittsburgh pentru tratamentul complementar al unui cancer de prostata in metastaza, care i se raspandise pana la coloana vertebrala. Inalt, zvelt, un pic prea elegant pentru un consult medical, a vorbit atat de mult incat cu greu l-am putut intreba cate ceva. Nu reusea sa ramana la un subiect, si sarea de la una la alta in conversatie intr-un ritm ametitor. Viata sa de producator in Los Angeles parea marcata de aceeasi dezordine care caracteriza si conversatia. In loc sa imi vorbeasca despre cancer, mi-a povestit cum a folosit tehnologia comunicatiei pentru a reduce stresul. Multumita telefonului sau Blackberry (unul dintre primele aparute), era „hiper-conectat” si putea „lucra oriunde”. Ceea ce il incanta cel mai mult era sa primeasca telefoane si email-uri si sa sustina ca era la birou, cand, de fapt, el plecase acasa. Putea juca sah cu fiul sau in timp ce isi citea mesajele. Si cand isi aducea fiul la o mutare dificila, care cerea timp de gandire, Joel profita pentru a-si citi mesajele. Ma intrebam unde era el de fapt, din moment ce parea a nu fi nici la birou, nici acasa. Nu era pe deplin atent nici la apelanti sau corespondenti, nici la fiul sau. Deoarece el nu era atent cu adevarat la nimeni, experienta acestei activitati efervescente trebuie ca parea un taram al nimanui, fara substanta. Fiecare petrece multa vreme in acest taram al nimanui. Traditiile orientale se refera la acesta ca la „minti de maimuta”, in aceasta stare, gandurile individului se raspandesc in toate directiile, ca niste maimute agitate care sar in cusca.



>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara