Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Un aliment ideal micul-dejun Kollath

 
un aliment ideal micul dejun Kollath

Un aliment ideal - micul-dejun Kollath

Astazi stim ca alimentatia ideala trebuie sa fie cat mai naturala si pe cat posibil cruda. Adesea insa, stomacul celor neobisnuiti cu dieta naturala tolereaza greu hrana nepreparata termic, mai ales cerealele. Profesorul Werner Kollath (1892-1970), dietetician si doctor in medicina, unul dintre pionierii alimentatiei sanatoase din Germania, a descoperit metoda de a face cerealele integrale mai usor digerabile, fara folosirea focului. Prin adaugarea de fructe, seminte, miere si scortisoara, acest mic dejun dobandeste si un gust placut, care-i completeaza valoarea alimentara exceptionala.

Ingrediente : 3-4 linguri de faina integrala de cereale (grau, ovaz etc.); pe cat posibil, procurati-va cereale organice, provenite din culturi netratate chimic; puteti de asemenea macina boabe proaspete, folosind o simpla rasnita de cafea, nuci, alune sau migdale maruntite sau rasnite, stafide, curmale, smochine, prune uscate, nuca de cocos rasa (optional),  fructe: mere, banane, portocale, pere, fragi, cirese, capsuni, prune, piersici, caise sau orice alte fructe de sezon bine coapte, miere si scortisoara.

Mod de preparare

Seara, se pune faina integrala intr-un vas din ceramica sau sticla. Se adauga 3-5 linguri de apa. Se amesteca bine si se lasa la temperatura camerei pana a doua zi dimineata. Pe timpul noptii, faina va absorbi apa, devenind o pasta. In tot acest timp, are loc si un proces de fermentatie, caruia i se poate atribui o buna parte din valoarea dietetica a acestui mic-dejun, precum si digestibilitatea sa.

Intr-un alt vas, se pun la inmuiat ca 20 g fructe uscate maruntite, la alegere: nuci, smochine, stafide, curmale, prune uscate, seminte de floarea soarelui decojite si neprajite etc. Minimal, se pot folosi doar cateva nuci. A doua zi dimineata, continutul celor doua vase se amesteca, folosindu-se si apa de la inmuierea fructelor. Se adauga apoi un mar, ras in momentul servirii, pentru a evita oxidarea. Se pot folosi si alte fructe, taiate ori zdrobite, in functie de posibilitati si de inspiratie. Se pudreaza apoi acest amestec cu scortisoara. Se poate adauga si putina miere.

In alta dimineata, pasta de faina inmuiata de cu seara se poate combina cu un iaurt subtire (de baut), zeama de lamaie, putin unt de arahide sau de migdale si marul ras. Alteori, faina integrala poate fi inlocuita cu fulgi din germeni de cereale, de asemenea inmuiati de cu seara.

Consumarea regulata a micului dejun Kollath aduce urmatoarele beneficii:

- Stare de satietate cel putin 4 ore. Niciun fel de falsa foame dimineata si absenta senzatiei de supraincarcare a stomacului.

- Reglarea armonioasa a greutatii. Persoanele care doresc sa piarda din greutate nu vor avea acea senzatie acuta de foame inaintea mesei de pranz si se vor satura chiar cu o ratie redusa; in schimb, cele ce vor sa se implineasca in mod echilibrat, vor constata o imbunatatire a functiilor lor digestive si vor lua in greutate.

- Constipatia, factorul principal al autointoxicarii, este eliminata.

- Semnele de oboseala si de epuizare, care sunt indiciul unei acumulari de toxine, dispar.

- Performantele fizice si intelectuale cresc vizibil.

- Se instaleaza o stare de bine generalizata, rezultata dintr-un echilibru biologic mai bun.

- Apare o senzatie de bucurie interioara si o satisfactie care indeparteaza orice dorinta de a mai consuma cafea, tutun, alcool.

- Se mareste puterea de concentrare, deoarece aparatul digestiv nu mai este ingreunat de un mic-dejun greu. Se stie ca digestia acapareaza aproximativ 70% din energia nervoasa a corpului.

- Rezulta o mai buna rezistenta la stres sau stari tensionale.

- Compozitia sanguina se imbunatateste. Prin multiplicarea celulelor dermei, datorate unei mai bune irigari a tesuturilor subcutanate, tenul devine roz, fara eruptii. Furunculele, eczemele sau pecinginile dispar.

- Parul redevine suplu si plin de vitalitate, unghiile devin stralucitoare si nu se mai rup.

- Sanatatea dintilor se amelioreaza. Dintii care se dezgoleau reintra in alveolele lor.

- Scheletul este intarit, sudura fiind mai rapida in caz de fracturi.

Acest mic dejun poate fi considerat si ca o prajitura, in care compozitia si gustul pot varia la infinit, dupa inspiratie si in functie de fructele de sezon. Vitaminele complexului B din faina integrala de grau se adauga vitaminelor si mineralelor din fructe. Acizii organici ai fructelor proaspete sunt neutralizati de hidratii de carbon ai graului. Prepararea este simpla, pentru ca nu necesita fierbere. Reteta este avantajoasa si pentru ca dimineata nu avem prea mult timp la dispozitie pentru pregatirea unui mic dejun cu adevarat hranitor si sanatos. Pofta buna!


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic
Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic Foarte putine persoane sufera de tulburari genetice ale nivelului colesterolului. in cele mai multe cazuri, acesta depinde de factori alimentari. in functie de ceea ce mananca oamenii, valoarea colesterolului sangvin poate sa creasca sau
 
• Creeaza-ti propriul meniu culinar din alimentele preferate
Creeaza-ti propriul meniu culinar din alimentele preferate Cantitatile din acest tabel sunt exprimate pentru 100 de unitati (100g sau 100 ml. pt lichide). Pentru lipide, glucide si proteine, cantitatile reprezinta grame.  Denumire Calorii
 
• Importanta unei alimentatii sanatoase si variate
importanta unei alimentatii sanatoase si variate Importanta unei alimentatii sanatoase si variate O dieta buna este importanta pentru sanatate. O dieta sanatoasa si variata poate ajuta sa duceti o viata sanatoasa, sa aveti o greutate corporala normala, sa va  sporiti starea de bunastare generala și sa  reduceti riscul de a avea
 
• Cum sa mancam sanatos
Cum sa mancam sanatos Cea mai intalnita scuza la toate persoanele care constata ca nu se hranesc sanatos, este timpul. Nu aveti timp sa manancati de 5 ori pe zi, nu aveti timp sa gatiti, nu aveti timp sa faceti piata si lista motivelor poate continua la nesfarsit. Dar, de fapt, ce inseamna a manca
 
• Bergisterol cel mai puternic factor natural antioxidant cunoscut
Bergisterol  cel mai puternic factor natural antioxidant cunoscut Fructele si legumele de culoare NEAGRA contin un colorant polifenolic numit BERGISTEROL, adica de departe cel mai puternic factor natural antioxidant cunoscut!!! Cand am folosit in limbaj medical cuvantul antioxidant primul lucru la care trebuie sa va ganditi este anticancer (atat preventie, cat
 
Vezi toate stirile din categoria Cure

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara