Glutamatul monosodic
Glutamatul monosodic sau MSG este o substanta concentrata, adaugata alimentelor pentru a le imbunatati gustul. La inceput, a fost folosit in ratiile soldatilor, ca sa le faca mancarea mai gustoasa, dar a fost adoptata rapid de catre intreaga industrie alimentara. Dr. Russell Blaylock, un neurochirurg renumit si o autoritate in ceea ce priveste excitotoxinele, a descoperit ca glutamatul monosodic este o otrava tacuta, care in timp distruge portiuni mari din creier, cauzand boala Alzheimer, boala Parkinson și alte afectiuni cerebrale. Singurul mod prin care puteti evita ingerarea acestei substante toxice este sa incetati sa mai consumati fast-food si alimente procesate și sa cititi etichetele produselor inainte de a le cumpara. Si mare atentie! Pentru ca multi oameni au aflat deja cat de daunator sanatatii este glutamatul monosodic si au inceput sa se fereasca de el, unii producatori il trec sub denumirea de „extract de drojdie”, pentru ca produsul lor sa para natural.