PASARILE DE VANAT
**
MAJORITATEA SUNT FOARTE SARACE IN GRASIMI SI IN ACIZI GRASI SATURATI
Fazanul, prepelita, porumbelul si chiar strutul de cultura se pot gasi numai in anumite perioade, deoarece sunt considerate delicatese. Cu toate acestea, uneori s-ar putea comercializa pe toata perioada anului chiar si in forma preparatelor congelate.
CE CONTIN?
Pasarile de vanat sunt aproape toate sarace in calorii, grasimi si colesterol, dar bogate in proteine, fier si vitamine din complexul B.
RECOMANDARI
Pasarile mai mici sunt mai tinere si mai fragede.Unii bucatari sustin ca femelele sunt mai gustoase decat masculii. Pasarile de cultura sunt in general mai grase si mai fade la gust decat cele salbatice, desi in compararie cu puiul sau curcanul au o carne destul de slaba si un gust specific. Cele mai multe pasari de vanat sunt mici, asadar nu au la fel de multa carne precum puiul. Mancand un fazan, s-ar putea satura aprox. doua persoane, dar una singura ar trebui sa manance vreo doua prepelite pentru a nu-i mai fi foame.
CE ESTE INDICAT?
Strutul si fazanul. Sunt pasarile cele mai sarace in grasimi. Strutul are o carne de un rosu intunecat, similara celei de vita, foarte slaba. Retetele variaza de la o pasare la alta. Frigerea si fierberea la capac sunt cele mai raspandite metode de preparare.
CE NU ESTE INDICAT?
Deoarece carnea pasarilor de vanat este foarte slaba, unii bucatari recomanda infasurarea lor in slanina sau bacon inainte de frigere. Aceasta metoda le va pastra carnea frageda, dar va ridica nivelui caloriilor, grasimilor si colesterolului.
Cantitate
85 g
|
Calorii |
Colesterol
mg
|
Sodiu
mg
|
Total grasimi
g
|
Acizi grasi saturati
g
|
Proteine
g
|
Carbohidrati
g
|
Fibra
g
|
Glucide
g
|
IG
g
|
Fazan |
134 |
67 |
37 |
3.6 |
1.2 |
24 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Prepelita |
135 |
71 |
52 |
4.5 |
2.3 |
22 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Porumbel |
143 |
91 |
52 |
7.5 |
2 |
18 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Picior de strut |
141 |
74 |
84 |
2 |
0.7 |
29 |
0 |
0 |
0 |
0 |