Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
Chist Hidatic

 Chist Hidatic

Hidatoza este o parazitoza determinata de larvele viermelui Echinococcus granulosus sau multilocularis. Boala este frecventa la crescatorii de oi, parazitul are nevoie de caine drept gazda finala, ierbivore: cal, oaie, caprioara sau gazde umana drept gazda intermediara. Desi multe infestari au loc in copilarie, simptomele apar abia peste cativa ani, exceptie facand chistii localizati in organe vitale. Manifestarile clinice pot fi asemanatoare cu cele ale unei tumori ocupante de spatiu. Hepatic, produc durere abdominala si se poate palpa o masa tumorala.Icterul este un semn frecvent daca sunt blocate caile biliare. Ruptura in caile biliare, in cavitatea abdominala sau in plaman determina febra, urticarie sau reactie anafilactica. Chisturile pulmonare sunt descoperite de obicei incidental la o radiografie de rutina. Acestia se pot rupe si produc tuse, durere toracica si hemoptizie. 

Chistul hidatic este o tumoare benigna, care contine un lichid limpede ca apa, iar cea mai frecventa localizare este in ficat. El apare datorita unui parazit, in special la oamenii de la tara. Medicii spun ca este o boala a mainilor murdare, aceasta fiind calea prin care parazitul ajunge in corp.

 Ciclul biologic al parazitului

Stadiul adult, adica viermele se localizeaza la nivelul intestinului subtire al cainelui sau al altor carnivore (vulpe, pisica), unde se gaseste in numar foarte mare ajungand uneori pana la cateva mii. Aceste animale reprezinta gazda definitiva a parazitului. Ouale sunt eliminate prin fecale, ajung in mediu, contaminand hrana ierbivorelor. Omul intervine accidental, infectandu-se pe cale digestiva prin alimente contaminate sau maini nespalate. Cele mai afectate persoane sunt cele care coabiteaza cu animalele infectate (caini, pisici). Embrionul din ouale ajunse în intestinul subtire eclozeaza si penetreaza peretele. Pe cale circulatorie, sangvina sau limfatica migreaza si se localizeaza cel mai frecvent in ficat, dar si in plaman, SNC, splina, rinichi etc. De cele mai multe ori infectia primara consta in existenta unui singur chist, dar in unele cazuri apar chisturi multiple in acelasi organ sau in organe diferite. Chistul hidatic contine mii de larve.

 Structura chistului hidatic

Marimea unui chist hidatic variaza in functie de varsta acestuia: de la un bob de orez pana la dimensiuni mai mari decat o minge de tenis. Chistul are un perete alcatuit din 2 straturi: stratul exterior are o culoare alba-sidefie, fiind semipermeabil, iar stratul interior este gros fiind numit si strat germinativ deoarece contine celule ce se inmultesc si dau nastere veziculelor-fiice. Veziculele fiice sunt asemanatoare cu veziculele primare, fiind formate la randul lor dintr-un perete cu 2 straturi. Veziculele contin un lichid limpede ca apa de stanca, numit lichid hidatic, cu miros salciu. Veziculele fiice de mici dimensiuni formeaza nisipul hidatic. La exterior, chistul hidatic este invelit de o adventice, structura conjunctiva, fibroasa, vascularizata, reprezentand reactia de aparare a gazdei. Ruperea accidentala a chistului va duce hidatioza secundara, pentru ca larvele insamanteaza alte teritorii cu formarea unor noi chisturi hidatice. Hidatioza secundara apare si in cazul in care veziculele stratului germinativ inmuguresc spre exterior. 

Dezvoltarea bolii Chist Hidatic la om

Parazitul isi deruleaza ciclul vital in tubul digestiv al cainelui care, prin materiile fecale, elimina ouale de E. multilocularis. Omul se infecteaza accidental, oral, parazitul dezvoltandu-se in tubul digestiv. Sub actiunea sarurilor biliare din duoden sunt activati embrionii hexacani (oncosfere) din oua. Oncosferele penetreaza mucoasa digestiva si patrund in circulaia portala parenchim hepatic. Datorita particularitatii transportului parazitului prin curentul portal, 80% din chisturile hidatice se dezvolta la nivelul ficatului, care functioneaza ca un filtru ce revine oncosferelor, majoritatea cazurilor aparand in lobul drept, catre suprafata hepatica. O parte din oncosfere reuesc sa penetreze parenchimul hepatic si peretele venelor intrahepatice, de aici putandu-se raspande oriunde in organism. 

Evolutia bolii Chist Hidatic la nivel hepatic

Din acest moment chistul crete in diametru cu  aproximativ 1mm pe luna avand forma sferica, de obicei uniloculara. Peretele chistului are doua straturi: un strat exterior numit ectoc sau membrana laminata care este o structura albicios-laptoasa, moale-gelatinoasa, groasa de circa 5 mm si reprezinta stratul protector al chistului fiind impermeabil pentru albumine si microbi, permite osmoza pentru cristaloide, coloide si toxinele germenului si un strat interior numite membrana proligera sau membrana germinativa care are grosime de 10-25 micronii si formeaza ectochistul spre exterior atat lichidul hidatic (limpede, incolor, indolor, numiti apa de stanca) cat si veziculele proligere fiice. Veziculele fiice sunt mici sfere ce plutesc in lichidul hidatic si sunt pline cu protoscoleci – forma de inmultire a chistului hidatic.

Semne si simptome Chist Hidatic

Simptomele clasice sunt: durerea abdominala, crosetele febrile si transpiratiile nocturne, varsaturile, anorexia, starea de rau general si pierderea in greutate. La varstnici, debutul poate fi insidios sau ocult, iar inaintea instalarii simptomatologiei abcesului hepatic, pacientii prezinta, adesea, o infectie primara (cum ar fi diverticulita sau apendicita). Abcesele unice au tendinta de a avea un debut gradat si sunt, deseori, criptogenice. Abcesele multiple se asociaza cu mai multe semne sistemice acute, iar cauza lor este identificata mai frecvent. La examenul clinic, ficatul este marit si sensibil, iar percutia la nivelul arcului costal inferior accentueaza durerea. Icterul clinic apare numai in stadiile tardive, exceptand colangita supurativa. Unii pacienti nu prezinta durere in hipocondrul drept sau hepatomegalie, ci au doar febra de origine necunoscuta.

 Simptomatologia apare tarziu, chistul dezvoltandu-se lent, in luni de zile, ajungand la dimensiunile unei cirese.

 Debutul trece neobservat. Urmeaza o faza de latenta, lunga, de ani de zile, in timpul careia apar cel mult semnele unui sindrom dispeptic hepatocelular. in faza de latenta pot aparea si fenomene alergice; prurit, rar subicter, anemie usoara cu eozinofilie.Perioada de stare (perioada tumorala) este aceea in care apar primele semne clinice si radiologice. in cativa ani (2 - 4), chistul atinge marimea unei portocale sau chiar devine voluminos si va determina modificari decelabile in volumul si forma ficatului. Semnele clinice, ca si cele radiologice vor depinde de localizarea si de marimea chistului. - Localizarea superioara este cea mai frecventa si se situeaza de regula in lobul drept al ficatului. Cand volumul este mare, chistul va fi in contact cu diafragmul si vor fi prezente semnele de iritatie diafragmatica: tuse uscata, sughit, dispnee, dureri in umarul drept. Ficatul va fi marit de volum, va provoca deformarea hemitoracelui drept si va impinge in sus hemidiafragmul drept. 

 - Localizarea antero-inferioara va realiza, cand chistul este mare, o bombare a regiunii hepatice, cu impingerea coastelor inainte. in aceasta localizare, bolnavul acuza dureri in epigastru sau in hipocondrul drept, ca o apasare sau cu aspctul unor colici biliare.  

- Localizarea inferioara este cel mai greu de diagnosticat, manifestarile fiind determinate de compresiuni asupra organelor vecine si imbracand caracterele suferintelor acestor organe.
Examenul radiologie aduce date pretioase pentru precizarea diagnosticului. in unele cazuri, radiografia simpla permite sa se vada calcifierile peretelui chistic sau imagini hidroaerice. Cand chistul este localizat superior se poate observa o umbra emisferica ce bombeaza pe suprafata ficatului, insotita de modificari in miscarile diafragmului. Scintigrafia este de asemenea un examen de valoare: ea poate preciza locali­zarea chistului, marimea si forma lui. 

Diagnostic Chist Hidatic

Testele de laborator care pot orienta spre diagnosticul de boala hidatica cuprind: 

  • hemoleucograma-leucocitoza, eozinofilie, hipogammaglobulinemie;
  • testul Elisa - cu o acuratete de 90% hepatica si 40% pulmonara;
  • imunoelectroforeza si imunodifuzia arata Ac anti Ag 5-specifici pentru echinococcoza;
  • radiologie simpla-toracica, abdominala-chisturi in evolutie sau calcificate;
  • ultrasonografia- imparte evolutia chistului in patru tipuri:I chist clar, II chist cu nisip hidatic, III chist cu membrana ondulanta si IV masa heterogena;
  • computer tomograf - cu o acuratete de 98% in detectarea chistilor fiice;
  • colangiopancreatografia endoscopica retrograda- in scop diagnostic si curativ in ruptura intrabiliara a chistului. 

 Chistul hepatic determina:

  • durere abdominala in partea dreapta;
  • marirea ficatului;
  • dispepsie;
  • uneori alergie (mancarimi de piele, eruptie urticariana);
  • oboseala, lipsa poftei de mancare, dureri de cap, febra
Complicatiile chistului hepatic:
  • ruptura in caile biliare intrahepatice cu febra si icter, uneori chiar pancreatita acuta;
  • infectia chistului (abces) este rara, daca nu este rupt;
  • un chist mare va comprima caile biliare sau venele din ficat (vena porta, vena cava inferioara, venele suprahepatice);
  • rar se poate rupe la nivelul vaselor sangvine cu soc anafilactic (reactie alergica extrem de puternica si cu potential letal daca nu se merge de urgenta la spital) sau in cavitatea abdominala (ascita), pleura (pleurezie),stomac (cand apare varsatura cu lichid hidatic si nisip).
Complicatiile chistului pulmonar:
  • ruptura in pleura sau bronhie (tuse cu sange si sputa cu nisip hidatic);
  • comprimarea bronhiilor cu lipsa de aer;
  • pneumonie asociata.  

Profilaxia consta in respectarea masurilor de igiena: spalatul mainilor inainte de mese, suprimarea obiceiului de a tine caini si pisici in casa si suprimarea de a lasa aceste animale sa linga mainile. 

 Tratamente Chist Hidatic

 NONI lichid (1-1-1 linguri inainte de masa, 2-3 luni continuu, poseda efecte complexe: de intarire a sistemului natural de aparare si vitalizare a organismului in caz de boala, relaxeaza sistemul nervos central prin efectul antistres, joaca rol si de detoxifiere hepatica - pt. ca ati avut tratament medicamentos cu mebendazol care desi actioneaza pt. distrugerea microbiana este hepato-toxic, si nu in ultimul rand Noni administrat inainte de masa va ajuta la cresterea apetitului alimentar, actionand astfel pe reechilibrarea greutatii corporale). 

OMEGA 3 (in timpul mesei, 3 luni continuu, face parte din grasimile protectoare hepatice - acizi grasi nesaturati - si in acelasi timp este si un bun protector al functiei pulmonare - mai ales ca ati fost fumator timp de multi ani).

 Recomandari pentru un stil de viata sanatos: 

Hidratarea cu lichide 2-2.5 l pe zi este esentiala pentru o buna absorbtie a tratamentului naturist: de preferat apa, ceaiuri, sucuri naturale si a se evita bauturile carbonatate si sucurile cu multe sustante chimice - mai ales cele continand coloranti artificiali, iar laptele nu este obligatoriu sa-l beti daca nu va face bine si l-ati putea inlocui cu iaurt sau lapte batut, acestea avand mai multi fermenti.

Evitati in bucataria proprie mancarurile grele, cu prajeala, sau pe cele mult pregatite prin fierbere, pentru ca sunt daunatoare ficatului; preparati-va in schimb hrana prin inabusire sau coacere la cuptor - dar nu microunde - ori direct pe gratar. Evitati conservele, mezelurile, zaharul, fainoasele in exces si cresteti consumul de fructe, salate, legume proaspete, carne cu proteine inalt calitative - peste, curcan, pui pentru ca ele aduc un plus de energie usor asimilabila in organismul dumneavoastra.

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Tratamentul ascaridiozei
 Tratamentul ascaridiozei  Tratamentul ascaridiozei Tratamentul se face cu produse naturiste cu efect antiparazitar: tinctura din nuca neagra, pelin si cuisoare, in cure repetate de cate 2-3 luni, cu cate o luna pauza, pana la infirmarea coproparazitologica a diagnosticului de ascaridioza (eliminarea totala a paraz
 
• Paraziti intestinali
Paraziti intestinali Paraziti intestinali Parazitii nu sunt daunatori, dar pot produce o puternica mancarime rectala, de obicei noaptea, cand depun ouale in jurul orificiului anal. Cand ne scarpinam din cauza mancarimii, ouale intra sub unghii. Copiii au tendinta sa duca mana infectata la gura, unde ouale vor fi
 
• Tinctura din coaja de nuca neagra
Tinctura din coaja de nuca neagra Lucrurile benefice pentru sanatatea ta cer timp si rabdare. Trebuie sa te gandesti bine ce anume vrei sa schimbi sau sa imbunatatesti si sa iti faci o lista de la cel mai important lucru, pana la cel care suporta amanare. Este foarte important sa ai un plan cand vine vorba de propriul stil de viata
 
• Plante, fructe si legume care ucid virusii
Plante, fructe si legume care ucid virusii Plante, fructe si legume care ucid virusii Fructele si legumele aduc o mare varietate de vitamine, minerale si antioxidanti care sustin un sistem imunitar puternic. O dieta bogata in fructe si legume ajuta la prevenirea infectiilor si cresc imunitatea in fata virusilor. Dintre toate fructele si
 
• Salmonella si shigella
Salmonella si Shigella Salmonella si Shigella sunt bacterii enterice, cu alte cuvinte ele traiesc in intestinul nostru. Dr. Clark a descoperit ca Salmonella este deasemeneea o bacterie de detoxifiere, adica este eliberata de alti agenti patogeni cum ar fi paraziti sau virusi atunci cand acestea sunt ucise sau cand sunt pe
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Paraziti si tratamente deparazitare

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara