Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


diabetul zaharat

 
diabetul zaharat

Diabetul este o boala caracterizata printr-o scadere a capacitatii organismului de a utiliza glucoza. Datorita progreselor medicale din ultimii 45 de ani avem astazi mijloacele necesare sa compensam in asa masura aceasta incapacitate, incat diabeticul tratat sa poate fi considerat egal unui om sanatos. Intradevar, cunoasterea, intelegerea si aplicarea consecventa a catorva reguli de viata si alimentatie permit oricarui diabetic sa duca, din toate punctele de vedere, viata omului sanatos.

Cauzele diabetului

Alimentatia. Abuzul de glucide si in special de dulciuri poate duce la diabet, mai ales la persoanele predispuse sau in convalescenta unor boli care fragilizeaza pancreasul (oreion, hepatita epidemioa, scarlatina, pneumonie).
Ereditatea. Aproximativ jumatate din totalul cazurilor de diabet dintr-o comunitate sunt ereditara adica sunt expresia unei predispozitii mostenite pentru diabet. Aceasta. inseamna ca toti cei care au rude de sange diabetice trebuie sa controleze din 6 in 6 luni daca nu le apare glucoza in urina sau nu prezina cresteri ale glicemiei peste nivelul normal. De asemenea, cei cu diabet in familie trebuie sa evite excesul de dulciuri si obezitatea, pentru a evita aparitia bolii

Obezitatea este cauza a peste 80% din cazurile de diabet care apar dupa 40-50 de ani. Asa cum se va arata omul care se ingrasa peste masura isi oboseste si in cele din urma epuizeaza pancreasul endocrin, ceea ce explica aparitia diabetului.

Exista si alte cauze care favorizeaza aparitia diabetului dar ceea ce intereseaza mai ales pe cei predispusi familial este faptul ca abuzul sau uzul necontrolat al anumitor medicamente pot provoca sau favoriza de asemenea aparitia diabetului. De aceea, cortizonul si derivatii sai si diureticele tip Nefrite vor fi luate numai sub controlul medicului si al analizelor repetate (glicozurie, glicemie, eventual hiperglicemie provocata).

Mecanismul imbolnavirii

Patrunderea si arderea glucozei in tesuturi sunt favorizate de un hormon numit insulina, secretat de pancreas. Diabeticul sufera de o lipsa relativa sau absoluta de insulina. Din acest motiv, el nu poate arde glucoza in cantitate suficienta pentru nevoile organismului. Rezultatul este ca glucoza se aduna in sange, unde trece de cantitatea normala de 1 - 1,20 grame la litru, pe nemancate. Cand glucoza din sange, adica glicemia, ajunge la 1,60-1,80 g la litru, ea incepe sa treaca in urina, unde in mod normal nu exista. Prezenta glucozei in urina se numeste glicozurie si reprezinta o dovada ca glucoza a crescut prea mult in sange. Se numeste prag renal concentratia maxima a glucozei din sange, deasupra careia apare glicozuria .

La diabetici, desi, in sange se gaseste glucoza in cantitate mare, tesuturile n-o pot folosi. De aceea, glucoza se elimina prin urina. Tesuturile sunt deci lipsite de combustibilul lor obisnuit. Organismul cauta in acest caz sa-si procure glucoza si din alte surse decat glucidele alimentare. Protidele din carne, branza si oua, dar mai ales din tesuturile diabeticului, care incepe astfel sa slabeasca si sa-si piarda puterile, sunt transformate in parte in glucoza. Nici aceasta glucoza fabricata pe seama tesuturilor bolnavului nu poate fi folosita de organism, ci contribuie si ea sa sporeasca glucoza din sange, care atinge astfel 3-4 grame la litru si chiar mai mult. Cea mai mare parte din aceasta glucoza se pierde prin urina si odata cu ea si o cantitate corespunzatoare de apa si sare. Acest fapt explica setea si nevoia continua de a urina a diabeticului, care ajunge sa elimine 3-4 si chiar mai multi:litri de urina in 24 de ore.Aceste simptome, impreuna cu slabirea si oboseala sunt caracteristice diabetului decompensat. Alt simptom este foamea accentuata, semn al distrugerii tesuturilor proprii si al incapacitatii de utilizare a glucozei. Daca bolnavul nu incepe tratamentul si se lasa antrenat de foame, mancand fara socoteala, el nu face decat sa contribuie la dezechilibrarea si agravarea diabetului.

In general, diabeticul poate utiliza numai o mica cantitate de glucoza, insuficienta pentru acoperirea nevoilor organismului. Organismul diabeticului cauta sa-si procure energia pe care glucoza nu o mai poate furniza din grasimi si albumine. Acestea nu sunt izvoarele obisnuite de energie, dar organismul le poate utiliza cu conditia ca in acelasi timp glucoza sa arda normal. Sa facem comparatia cu o soba in care, daca focul este alimentat bine cu lemne, pot arde si carbuni, daca nu, carbunii ard mocnit, scotand fum. Acesta este si cazul diabeticului care, in lipsa glucozei, arde albumine si grasimi, dand nastere la substante toxice, asa numitii corpi cetonici. Acestia, fiind acizi, intoxica organismul prin starea de acidoza pe care o produc. Corpii cetonici se elimina prin urina si prin respiratie sub forma de acetona, substanta care are un miros caracteristic acru-aromat(de mere putrede). Din cauza corpilor cetonici toxici care se acumuleaza in organism, diabeticul incepe sa verse, ceea ce contribuie si mai mult la pierderea de apa si sare prin varsaturi. In acelasi timp, pierderea de sare prin urina se agraveaza, deoarece rinichiul elimina corpi cetonici combinati cu sodiu,constituent principal al sarii. Lipsit de lichidele necesare, intoxicat cu corpi cetonici, diabeticul intra in coma, pierzandu-si cunostinta.

Nu orice diabet este la fel de grav. La unii diabetici, acetona poate sa nu apara, iar glicemia, desi trece de 1,60-1,80 grame la litru, nu atinge cifre prea mari. Acestia de obicei nu cad in coma diabetica, tesuturile lor insa, imbibate cu glucoza, sufera. In aceste cazuri, setea, nevoia de a urina des si mult si mirosul de acetona al respiratiei pot sa nu apara. Aceasta nu imseamna ca boala merge bine. Glucoza din sange este crescuta si, fara o analiza speciala, aceasta manifestare a bolii ramane necunoscuta diabeticului, care se crede sanatos.

Complicatiile diabetului

Cresterea cantitatii de glucoza in sange si tulburarile umorale si tisulare asociate expun la o multime de complicatii grave. Infectiile de tot felul (furunculoza, eczeme, erizipel, abcese dentare, supuratii ale urechii) dovedesc ca tesuturile diabeticului netratat nu se pot apara suficient de microbi. Infectiile dentare sunt cauza pierderii dintilor, accident frecvent Ia diabeticii nedisciplinati. Tuberculoza pulmonara apare mai des la diabetici decat la nediabetici. Ea progreseaza repede daca diabeticul nu se ingrijeste. Este indicat in orice caz oricarui diabetic un control pulmonar de doua ori pe an. Pierderea vederii este tributul platit indisciplinei de catre diabeticul care mananca fara masura si nu-si controleaza glucoza in sange si urina. Ea se datoreste cataractei sau uneori retinitei diabetice. Bolile nervilor periferici (polinevrita, paralizia nervului facial sau paralizia muschilor globului ocular) dovedesc suferinta sistemului nervos al diabeticului dezechilibrat. Arterita si gangrena diabetica, angina de piept si bolile vaselor de sange, in general, pun cateodata capat vietii unor diabetici, care, cu un plus de atentie acordata regimului igieno-dietetic, ar fi putut evita aceste complicatii.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Combate diabetul cu semintele de dovleac
Combate diabetul cu semintele de dovleac Combate diabetul cu semintele de dovleac Diabetul este o boala cu raspandire in masa, determinata genetic sau dobandita, caracterizata prin deficit relativ sau absolut de insulina, care are drept consecinta tulburarea capacitatii organismului de transforma carbohidratii in energie.  Bolnav
 
• Sucul de noni, prietenul diabeticilor
Sucul de noni, prietenul diabeticilor Sucul de noni, prietenul diabeticilor Reputatia sucului de noni incepe sa devina tot mai cunoscunda in toata lumea ca un ajutor de nadejde in lupta impotriva bolilor de cancer, artritei, obezitatii, problemelor digestive, dar, recent, s-a descoperit ca este un leac eficient si in diabet. Despre
 
• Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat Efortul fizic este o componenta importanta a tratamentului diabetului, alaturi de regim si medicatie. Efortul fizic actioneaza crescand in principal utilizarea periferica a glucozei, scade necesarul de insulina, scade trigliceridele si colesterolul circulant, creste capacitatea de efort, sca
 
• Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Roul efortului fizic in diabetul zaharat Efortul fizic este o componenta importanta a tratamentului diabetului, alaturi de regim si medicatie. Efortul fizic actioneaza crescand in principal utilizarea periferica a glucozei, scade necesarul de insulina, scade trigliceridele si colesterolul circulant, creste capacitatea de efort, s
 
• Tratamentrul cu antidiabetice orale
Tratamentrul cu antidiabetice Se foloseste in diabetul zaharat tip II (insulino independent). Sunt folosite fie sulfamide hipoglicemiante, fie biguanide. 1. Sulfamide hipoglicemiante.  Contraindicatii: Diabetul zaharat tip I, Cetoacidoza, sarcina la o diabetica, diabeticul operat pre si post operator pana in faza de
 
Vezi toate stirile din categoria Diabet

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara