Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
ce este homeopatia

Deoarece intrebarea de mai sus si-o pun multe persoane in legatura cu aceasta ramura a medicinei si pentru ca in jurul acestei probleme s-au purtat diverse discutii si pareri, am considerat util sa lamurim pe cititorii nostri in privinta definitiei si metodelor homeopatiei.
In 1796, medicul german, originar din Meissen, Christian Samuel Hahnemann, a publicat prima lucrare in care isi expune convingerea ca a descoperit singurul sistem in intregime rational de a combate bolile. Pornind de la observatia ca medicamentul specific al malariei, in speta chinina, daca este administrat timp indelungat la persoane sanatoase, provoaca aceleasi simptome ca cele din malarie, a enuntat primul principiu general al homeopatiei: similia similibus curentur (care inseamna ca ceva asemanator vindeca ceva asemanator sau, cu alte cuvinte, o boala se vindeca prin ceva asemanator, adica ceva care este capabil sa determine simptome asemanatoare). De aici si denumirea (homeos- de acelasi fel, asemanator; pathos = suferinta, boala). Spre deosebire de homeopatie, alopatia (alos = alta, altceva, strain, contrariu; pathos = suferinta, boala) trateaza bolile prin ceva care li se opune, prin contrariul lor, prin ceva care compenseaza o dereglare sau se opune cauzei care provoaca boala respectiva.
La inceput Hahnemann a intrebuintat medicamentele in dozele obisnuite, dar cum acestea determinau uneori initial reactii grave, chiar daca ulterior rezultatele erau bune, a fost indemnat sa utilizeze doze din ce in ce mai mici (medicamente sub forma din ce in ce mai diluata), urmarind sa reduca cat mai mult efectul lor neplacut (uneori toxic), pastrandu-se totusi efectul lor curativ. A putut cu aceasta ocazie sa constate faptul ca drogurile pe care le-a experimentat nu numai ca nu si-au pierdut proprietatile de medicament, dar dimpotriva apareau chiar mai active in ceea ce priveste actiunea lor particulara, simulanta, de medicamente homeopatice. Astfel, Hahnemann enunta al doilea principiu al homeopatiei: doze extrem de mici, infinitezimale.
Principiul similaritatii sau similitudinii (al asemanarii intre boala spontana si boala pe care o poate determina medicamentul care va fi intrebuintat pentru vindecarea ei) situeaza homeopatia printre conceptiile medicale care socotesc ca bolile trebuie combatute, nu prin actiuni indreptate contra cauzelor care le determina, ci prin provocarea unei reactii a organismului bolnav, incat acela sa se debaraseze astfel de boala. Este de remarcat faptul ca toate vaccinurile pe care medicina clasica le preconizeaza, de fapt se incadreaza in legea similaritatii: doze mici (sau foarte atenuate) din agentii cauzatori ai bolilor sunt utilizate ca sa stimuleze rezistenta tesuturilor fata de infectia cu acelasi agent. Hahnemann a aplicat acest principiu in domeniul infectiilor, fiind primul care a utilizat vaccinuri, dar a extins principiul la o gama foarte larga de afectiuni, iar cele tratate intr-adevar cu agentul lor cauzal ramanand o minoritate. (De fapt, pentru aceasta ultima categorie este mai potrivit termenul de isoterapie - aceeasi terapie, terapie printr-un produs identic cu cel care provoaca boala pe cand in capitolul mai mare al homeopatiei sunt cuprinse tratamentele cu droguri care pot da simptome ase-manatoare, dar nu neaparat agenti cauzali ai bolii.)
Tocmai aceasta conceptie a impus probarea drogurilor (medicamentelor) pe voluntari sanatosi, care au notat cu minutiozitate toate senzatiile care le-au aparut in urma ingerarii indelungate a lor, inclusiv schimbarea de temperament, gandurile dominante, visurile pe care le-au avut in aceasta perioada. De aceea, homeopatia este, mai mult decat medicina oficiala, o medicina foarte individualizata in care se tine seama de toate aceste amanunte. Mai mult decat medicina oficiala, in homeopatie se trateaza bolnavi si nu boli. Au existat situatii in care, in aceeasi familie, trei frati bolnavi de malarie au necesitat trei medicamente homeopatice diferite (desi suferinzi de aceeasi boala), pentru ca fiecare a facut boala in felul sau. Din aceasta cauza, in homeopatie detaliul are o mare importanta. O durere reumatica se amelioreaza la miscare sau este agravata la inceputul miscarii si ameliorata daca miscarea continua, in vreme ce alta durere reumatica este exagerata de cea mai mica tentativa de mobilizare: ele vor primi medicamente homeopatice diferite. Doua persoane pot avea raceala cu guturai, dar la una secretiile nazale sunt apoase si provoaca o senzatie de arsura a narilor, pe cand la alta scurgerea este groasa si se insoteste de nas dureros in totalitate: medicamentele homeopatice de care au nevoie sunt diferite.
Foarte mult combatute au fost dozele extrem de mici utilizate de homeopati. Este adevarat ca si fiziologia clasica a recunoscut de mult ca aceeasi substanta poate determina efecte diferite, dupa cum este utilizata in doza mare (paralizanta) sau mica (stimulanta), dar dozele extrem de mici, pe care homeopatii le considera potentializari fata de dozele masurabile, nu inspirau incredere. Unii chiar au demonstrat cu argumente stiintifice (pe baza numarului lui Avogadro) ca de la o anumita dilutie homeopatica in jos nu mai exista substanta in aceste dilutii. Dar progresele moderne ale stiintei au facut mai usor acceptabile conceptiile homeopatilor. In primul rand, acolo unde savantii de la inceputul secolului negau, pe baza de calcule, ca mai exista materie, spectografia a demonstrat existenta bandelor de absorbtie caracteristice substantelor pe care homeopatii le pusesera in dilutiile lor. Apoi toate studiile asupra oligoelementelor (substante chimice existente in doze infinitezimale in unele organe din corp, dar cu importanta foarte mare pentru sanatate si viata) ca si descoperirile din domeniul atomisticii au incetatenit ideea ca efecte mari pot fi generate de cantitati extrem de mici de substanta si deci au facut mai acceptabila si conceptia homeopatilor ca, pe masura ce cantitatea de substanta diminueaza, energia ei, ca medicament care trebuie sa trezeasca o reactie, creste.
In cele aproape doua veacuri de existenta, practica a confirmat posibilitatile de succes ale homeopatiei, inregistrandu-se rezultate incontestabile. In multe tari exista facultati sau catedre de homeopatie. In Anglia, in 1950, a fost recunoscuta oficial, printr-un Act al Parlamentului.
Este gresit a prezenta homeopatia ca fiind in concurenta cu medicina oficiala, care, dupa cum se stie, strabate o perioada de exceptionale progrese. Dar cel putin un avantaj se poate recunoaste: acela de a nu expune la intoxicatia cu medicamente, pericol care trebuie sa admitem, pandeste pe medicii si pacientii contemporani, care - din incredere nelimitata acordata medicamentelor alopatice - fac abuz. Din acest punct de vedere, homeopatia nu expune la asa numitele efecte secundare (nedorite) ale medicamentelor, nici la urmarile lor in timp, astfel incat, pana Ia urma, s-ar putea sa asigure un mai bun echilibru al sanatatii. Acest lucru pare intradevar sa fi rezultat din statisticile foarte mari ale unor companii de asigurari occidentale, care, chiar in baza acestor studii, ofera conditii mai avantajoase persoanelor care isi iau angajamentul sa nu se trateze decat homeopatic.
Dar nici oarba incredere in posibilitati nelimitate pe care le-ar avea homeopatia nu este buna. Ea ar putea sa indeparteze bolnavii de la unele metode oficiale de tratament pe deplin verificate. In homeopatie, facandu-se apel la reactia organismului, asa cum am aratat, trebuie ca organismul sa fie capabil de aceasta reactie. In general, homeopatia inregistreaza cele mai mari succese in boli in care nu s-a constituit inca o lezare ireversibila a unui organ, cand boala este inca in stadiul asa zis functional, fara insa ca aceasta delimitare sa aiba un caracter absolut. Ar fi o greseala ca unui bolnav, care are nevoie de o interventia chirurg sau de un tratament balnear ori cu agenti fizici, sa i se interzica acest lucru pe motivul ca urmeaza un tratament homeopatic. Medicul, indiferent de formatiunea si conceptia Iui dominanta, in practica trebuie sa pastreze suficienta maleabilitate, incat sa accepte trecerea de la un mod de tratament la altul, atunci cand este in favoarea bolnavului.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Examenul sangelui
 In insuficienta renala consecutiva nefropatiilor, deficientii in mentinerea echilibrului acido-bazic va determina aparitia acidozei, situatii cand pH-ul sanguin scade, rezerva alcalina scazind de asemenea de la 55-60 volume C02 % , la valori de 40-20 volume C02 %. Retentia de ioni ficsi se f
 
• Despre sange
 Studiul concentratiei serice a unor substante care se elimina prin urina, ofera importante indicii asupra starii functionale renale. Pentru aceasta se vor cerceta componentele azotului total neproteic, electrolitii, echilibrul acido-bazic, valorile proteinelor si lipidelor din sange. Azotul t
 
Vezi toate stirile din categoria Homeopatie

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara