Cum sa consumati cat mai multe legume
V-ati saturat sa auziti la tot pasul ca trebuie sa manancati cat mai multe legume? Acesta este adevarul – legumele reprezinta o abundenta sursa de vitamine, minerale, fibre si fitonutrienti.
Nutritionistii va recomanda sa manancati zilnic intre 3 si 5 portii de legume. O portie reprezinta echivalentul unei jumatati de cesti de legume gatite (de exemplu broccoli sau morcovi) sau o ceasca intreaga de legume crude (cum ar fi salata sau spanac).
Iata cateva sfaturi care va ajuta sa introduceti cat mai multe legume in meniul zilnic
• Preparati-va la micul dejun un suc proaspat de morcovi si portocale
• Adaugati in omleta dovlecei, brocolli sau spanac
• Cand simtiti nevoia de o gustare usoara, incearcati sa mancati bastonase de castraveti sau telina
• Inlocuiti cartofii cu sfecla, morcov sau pastarnac, taiate in cubulete, stropite cu ulei de masline si coapte timp de 30 de minute la o temperatura de 200 grade
• Amestecati morcovi, spanac sau alte legume tocate marunt in sosul pentru spaghete
• Serviti pestele cu salsa de rosii si ceapa