Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

Bronsite cronice


Sunt inflamatii nespecifice ale bronhiilor, cu afectarea progresiva a acestora si, dupa un timp, a tesutului pulmonar. Sunt caracterizate prin tuse, intermitenta sau permanenta, determinata de o secretie bronsica, intretinute si de o iritatie a cailor respiratorii (atmosfera impura. umiditate, fumat etc.), infectii bronsice, manifestari alergice sau factori constitutionali (mucoviscidoza). Astfel spus, vorbim de bronsite cronice atunci cand bolnavul tuseste si expectoreaza timp de trei luni pe an si  cand aceasta situatie se repeta de cel putin doi ani.

In tratamentul bronsitelor cronice se urmaresc urmatoarele obiective: combaterea tusei, fluidificarea si eliminarea secretiilor, bronho-dilatatia si tratamentul antiinfectios.
A. Combaterea tusei se face prin: ceaiuri, inhalatii, siropuri, sucuri.
- Eryngium planum L. (scai vanat). Se iau 3-4 linguri dintr-un decoct de doua linguri de planta la cana. Este cea mai eficienta planta chiar in cazul de tuse rebela.
-Foeniculum vulgare Mill, (fenicel). Se face o infuzie dintr-o jumatate de lingurita de fructe zdrobite la 200 ml de apa clocotita. Se bea in trei reprize, dupa mesele principale.
Doza se poate dubla, la aceeasi cantitate de apa, pentru a servi sub forma de inhalatii; o inhalatie seara, de 10-15 minute, inainte de culcare.
-Prunus spinosa L. (porumbar). Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie (cu o lingurita de flori la o cana de apa clocotita). Fructele se folosesc ca decoct. O lingurita de fructe la 250 ml de apa rece, dupa care se fierb timp de 20 minute. Se beau 2-3 cani pe zi.
B. Fluidificatoare si eliminatoare ale secretiilor bronsice
- Flares et radix Primulae (flori si radacina de ciubotica cucului). folosesc florile pentru infuzie si radacinile pentru decoct (1-3 g% pentru adulti si 0,5 g% pentru copii). Se consuma de 2-3 ori pe zi.
- Folium et radix Althaeae (nalba mare, nalba de padure, nalba de gradina). Se beau 1-2 cani pe zi dintr-o infuzie de flori si frunze (o lingurita la o cana) sau macerat la rece, timp de o jumatate de ora, dintr-o lingurita de radacina maruntita la cana, adaugandu-se apoi un de cutit de bicarbonat. Se strecoara, se indulceste cu miere de albine si se bea in cursul unei zile.
- Radix Inulae (iarba mare). Decoct din 20 g radacina maruntita la 250 ml apa rece, dupa care se fierbe 15-20 minute. Se iau 3-4 linguri pe zi.
- Plantaga lanceolata L. (patlagina). Se folosesc frunzele pentru infuzie (o lingura de frunze la 200 ml apa clocotita). Se bea cate o lingura  la interval de doua ore.
- Verbascum phlomoides L. (lumanarica). Se beau doua ceaiuri pe zi, caldute, dintr-o infuzie de flori cu doua lingurite la 250 ml apa clocotita
- Radix Saponariae (radacina de ipcarige sau ciuin alb). Decoct cu
o lingurita la o cana, din care se iau 3-5 lingurite pe zi, sau ca macerat la rece timp de 2-3 ore (cu o lingurita la cana) care se bea in cursul unei zile.
C. Combaterea spasmului bronsic prin bronho-dilatatoare
- Origanum vulgare L. (sovarf). Se beau 2-3 ceaiuri pe zi dintr-o infuzie cu o lingurita la 200 ml apa clocotita.
-Hyssopus offlcinalis L. (isop). Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie cu o lingurita la 6 cana de 200 ml apa.
- Juniperus communis L. (ienupar). Se iau 3-4 linguri pe zi dintr-o infuzie cu doua lingurite de fructe la 200 ml apa clocotita.

    D. Combaterea infectiei
- Ocimum basilicum L. (busuioc). Se beau trei cani pe zi dintr-o infuzie cu o lingurita de planta la 200 ml apa clocotita. Pentru inhalatii se folosesc doua lingurite de planta. Se recomanda trei inhalatii pe zi, din care una seara inainte de culcare.
- Thymus vulgaris L. (cimbrul de cuhura). Se face o infuzie din 1-2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita si se bea in trei reprize, in decursul unei zile, de preferinta inaintea meselor principale.
-Achillea millefolium L. (coada soricelului). Infuzie din doua linguri de flori la 500 ml apa clocotita. Se bea caldut si fractional in 4-5 reprize, in decursul unei zile.
- Cetraria islandica (L.) Ach. (lichenul de piatra). Infuzie din o iingurita de planta la 250 ml apa clocotita. Se fierbe apoi cinci minute si se adauga un varf de cutit de bicarbonat. Se beau trei ceaiuri pe zi, indulcite cu miere de albine.
-Fopulus nigra L (plop). Se face o infuzie din 1-2 lingurite de muguri de plop la cana. Se beau 2-3 cani pe zi.
- Turiones Pini (muguri de pin). Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie cu o lingurita la cana.
-Anethum graveolens L. (marar). Se face o infuzie din seminte de marar (50 g de seminte la un pahar de apa). Intr-un vas emailat se pun seminte si apa clocotita, apoi se acopera. Dupa racire, lichidul se strecoara. Se bea cate o jumatate de pahar, de 2-3 ori pe zi.
Decoct din seminte de marar cu alte plante: 30 g seminte marar, 30 g seminte de chirrten, 5 g inflorescenta de coada soricelului, 15 g boabe de ovaz, 2 pahare de apa se pun intr-un vas emailat si se fierb, la foc domol, timp de 10 minute. Dupa racire se strecoara. Intreaga cantitate se bea in decursul unei zile. In inghitituri mici. Este un bun expectorant.
- Ceaiul antibronsic si pectoral (plafar). Se beau 2-3 cani pe zi,ca infuzie.
lata si plante expectorante in amestecuri, dupa prof, dr Constantinescu si dr. farm. Ovidiu Bojor:


Rp. Cetraria islandica (L.) Ach. (lichen de piatra)     20g
Radix Liquiritiae (radacina de lemn dulce)    20g
Radix Inulae (radacina de iarba mare)                20g
Flores Verbasci (flori de lumanarica)                 20g
Rhyzoma Primulae (rizom de ciubotica cucului) 20g'
Folium Farfarae (frunze de podbal)                   20g
Din acest amestec se pune o lingura la o cana de apa de 250 ml, pentru infuzie, si se indulceste cu 50-75 g de miere de albine, de preferat de tei. Sa se bea trei cani pe zi, timp de 30-40 zile.
Rp. Radix Primulae (radacina de ciubotica cucului)   15g
Radix Inulae (radacina de iarba mare)                15g
Herba Saturejae (cimbru)                                  15g
Herba Chelidonii (rostopasca)              .              15g
Folium Plantaginis (frunze de patlagina)             15g
Din acest amestec se face un decoct din o lingura la o cana cu apa 250 ml. Se completeaza volumul de apa pierdut prin evaporare, se lasa apoi in repaus 20 minute, se filtreaza, adaugandu-se 50-75g miere de tei sau de flori de munte. Se consuma 2-3 cani pe zi, pana la vindecarea bronsitei

Rp. Radix Viola odoratae (radacina de toporas.) 3g  
Radix Althaeae (radacina de nalba mare) 10g
Fructus Anisi vulgaris (fructe de anason) 10g
Miere 150g
Apa    200g

Din radacinile de toporasi si fructele de anason se prepara o infuzie cu jumatate din apa (l00g). In infuzie, filtrata prin tifon steril, se dizolva mierea de albine de tei. Decoctul de nalba se prepara separat, din restul de 100 g de apa, la rece si se amesteca cu siropul. A se folosi patru linguri pe zi pentru adulti sau patru lingurite pentru copii.
- Sucul de ceapa uscata. Se aleg bulbi de ceapa sanatosi (75-l00g). Se indeparteaza foile externe, ca si discul cu radacini. Dupa spalare, bulbii se maruntesc, trecandu-i prin ochiurile mici ale strcuratoarei sau se trece de doua ori prin masina de tocat Se stoarce si se separa sucul. Se consuma cate o lingurita, de trei ori pe zi, pana la ameliorarea tusei si bronsitei.
-Allium cepa L. (ceapa). 100 g ceapa, curatita si maruntita, se fierbe in 250 ml apa. Se adauga 50 g miere de albine, se amesteca,bine se bea cate o lingura, din doua in doua ore, in timpul unei zile. Solutia se prepara pana la ameliorare si vindecare.
-Allium sativum L. (usturoi). Se toarna, intr-o cana de 250 ml apa in clocot, peste usturoi dat pe razatoare de material plastic sau pisat bine, in cantitatile urmatoare:
- pentru copii pana la 2 ani    15g
- pentru copii intre 2-5 ani    25g
- pentru copii intre 10-12 ani    40g
- pentru alte varste    60-80g
Se consuma zilnic 8-10 lingurite din apa usturoiata, pentru copiii pana la cinci ani, 8-10 linguri de desert, copiii de 10-12 ani, 8-10 linguri de supa pentru celelalte varste. Solutia se prepara zilnic, intr-un vas acoperit.
- Sucul de ridiche neagra cu miere. Ridichile se spala si se curata de coaja, se dau pe razatoare, apoi prin masina de tocat. Intr-un vas emailat se amesteca sucul cu mierea. Amestecul, dintr-o jumatate de pahar de suc de ridiche si o jumatate de pahar de miere, se pastreaza la frigider. Se consuma intre una si doua lingurite pentru copii si 1-2 linguri, de trei ori pe zi, pentru adulti. Se foloseste pana ce tusea si raguseala dispar.
- Sucul de varza alba, proaspata, cu miere. Se foloseste numai varza proaspata, care se curata de impuritati si de foile exterioare, se spala si se scurge de apa. Maruntirea se face cu cutitul, apoi se trece de doua ori prin masina de tocat, dupa care se strecoara. Se foloseste indulcita cu miere, dupa gust. Se poate pastra si la frigider, dar nu mai mult de 24 de ore. Se ia cate o lingura de 5-6 ori pe zi. Se consuma pana la vindecarea bronsitei. Este un bun emolient, inlesnind foarte mult expectoratia.
Se recomanda, in perioada cat dureaza tratamentul, sa se consume urmatoarele fructe si legume: coacaze, gutui, migdale si piersici, ceapa, nap, praz, ridiche, telina, salata, usturoi, asmatui, dovleac, hrean, leustean, morcov, nasturel, sparanghel, tarhon.

Apiterapie
Din 200 ml alcool de 90° si 60 g propolis se face o solutie alcoolica 30%. Din acest preparat se iau cate 15-30 picaturi, de trei ori pe zi, inainte de mese, intr-un paharel cu apa calduta sau lapte.
Mierea de albine cu sulf. Se amesteca bine un kg de miere de albine de tei sau flori de munte cu 100 g de sulf pentru uz intern. Se lasa sa stea timp de trei zile. Din preparat se iau cate trei linguri pe zi, inainte de mese sau dupa trei ore de la masa, pana la completa vindecare.

Presopunctura si acupunctura
a) pentru combaterea tusei uscate se vor masa urmatoarele puncte:
 Salt spre cer – VC 22 - care se afla deasupra scobiturii osului stern, prin tonifiere, adica masaj cu degetul aratator sau mare, in sensul insurubarii, timp de cinci minute. Se pot face 2-3 sedinte pe zi, in total serie 10-15 sedinte. Se va masa in acelasi fel si punctul Mijlocul pieptului - VC17 - care se afla pe osul stern, in mijlocul liniei orizontale ce trece prin cele doua mameloane. Se mai indica masajul linear pe fata palmara a degetului inelar pana la incheietura pumnului.
b) Pentru o tuse umeda si pentru a se usura expectoratia se va masa punctual Atelier central – T1 - care se afla sub clavicula la extremitatea spatiului al doilea intercostal din ambele parti ale pieptului. Se va masa prin dispersie, adica prin desurubare, invers acelor ceasornicului, timp de cinci minute, ca si celelalte puncte.

Electroterapie
Solux (infrarosii) pe torace, 10 minute, zilnic cate o sedinta, total 10 sedinte pe serie. Se pot repeta dupa o luna pauza.
Bai de lumina, 10-20 minute, zilnic cate o sedinta, total cate 20 sedinte pe serie. Se pot repeta dupa o luna pauza.
UItraviolete, aplicate in campuri de 600 cm2, pe fata anterioara si posterioara a toracelui, zilnic o biodoza, total 10 sedinte. Distanta  lampa - tegument: 50 cm.
Unde scurte trans-toracice, doza trei si patru (doze calde), timp de 10-15 minute, sedinte zilnice (cate una), total 10 sedinte. Se poate repeta dupa o luna pauza.

Balneoterapie
a) In bronsitele catarale muco-purulente sunt indicate curele cu ape sulfuroase , sub forma inhalatorie si ultra-sono-aerosoli, in statiunile: Baile Govora, Calimanesti - Caciulata, Olanesti, Herculane, Mangalia, Pucioasa, Nicolina-Iasi.
b) In bronsitele cu caracter spasmodic sunt indicate curele cu ape alcaline simple, carbo-gazoase din: Slanic-Moldova, Malnas, Ciunget, Tinca, Borsec; apele suliuroase, slab mineralizate din statiunile: Olanesti, Bradet, Caciulata si din Baile Govora (izvorul 30 Decembrie).
 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Virusul sarcomului Rous
 
• Tumori renale
Tumori renale Tumori renale S-a dovedit ca o tumoare renala de broasca transplantata in organele regenerate de salamandra se transforma in tesut normal (Rose si Wallingford, 1948). Explantele de tumori umane (sarcoame polimorfe si fusocelulare) evolueaza in fibre musculare normele, tumoarea melanica in celul
 
• Leucemia
Leucemia Leucemia Cu peste trei decenii in urma, Timofeevski si Benevolenskaia au demonstrat ca mieloblastii nediferentiati din leucemie cultivati in vitro se diferentiaza in miclocite si granulocite daca in mediul de cultura se adauga mici cantitati de leucocite din sangele normal. Experiente cu leucoc
 
• Notiuni de cromozom si cod genetic
Notiuni de cromozom si cod genetic Notiuni de cromozom si cod genetic Este limpede ca, fara notiunile de cromozom si cod genetic nu s-ar putea dezvolta nici etiologia, nici terapia cancerului (G. B. Kuznetov, 1971). Dealtfel,cu notiunea de program genetic, vechile dispute referitoare 1a originea cancerului si-au pierdut din semn
 
• Relatiile hormon cancer
Relatia hormon cancer Relatiile hormon cancer In privinta relatiei hormon-cancer, luand ca exemplu tot estrogenii, putem mentiona ca analiza observatiilor clinice si incercarile terapeutice pe care ele le-au inspirat furnizeaza un anumit numar de informatii daca nu asupra rolului precis jucat de estrogeni in geneza
 
Vezi toate stirile din categoria Medicina alopata

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara