Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


echilibrarea functiilor organismului

 
Echilibrarea functiilor organismului

  Dang Gui

Dang Gui, nume generic Angelica sinensis (Oliv. ) Diels, apartine familiei Umbelliferae. Radacina sa are o mare valoare medicinala. Dang gui inseamna ar trebui sa se intoarca la timpul potrivit. Legenda spune ca in China antica a existat un cuplu care se iubea foarte mult. Dupa ce s-au casatorit, sotia s-a imbolnavit si sotul a plecat departe in munti sa caute planta medicinala potrivita pentru a-si vindeca sotia. A reusit sa gaseasca aceasta planta nepretuita si s-a inters la momentul potrivit pentru a o salva. De aici numele Dang gui. Dang Gui este folosit in Asia de peste 1.000 de ani sub forma de condiment si planta medicinala. Este o substanta tonica. In anul 2002, Dang Gui a fost incadrat de Ministerul Sanatatii din China in categoria suplimentelor alimentare.

[Proprietati]

Medicii chinezi considera ca Dang Gui stiinuleaza productia de sange, ajuta la procesul menstruatiei, reduce durerile, combate cotstipatia. Este folosit, impreuna cu factorii de stimulare a energiei Ql, pentru tratarea leziunilor si vanatailor. De asemenea, poate diminua durerile reumatice. Benefic si in cazul problemelor cutanate, Dang Gui este utilizat  in primul rand pentru  a stimula productia de sange pentru a scadea temperatura corpului. Stiinta moderna i-a demonstrat urmatoarele proprietati:
1. Combaterea anemiei              
2. Scaderea tensiunii arteriale
3. Intarzierea imbatranirii    
4. Protejarea ficatului
5. Efecte antibacteriene si antiinflamatoare

  Sofranasul

Sofranasul, nume generic Carthamus tinctorius L. ,  apartine genului Asteraceae compositae sau familiei crizantemelor. Se culege vara, cand floarea isi schimba culoarea din galben in rosu. In cartea Evidenta artefactelor, realizata in timpul Dinastiei Jin (265 - 420 d. Hr.), se mentioneaza ca Zhang Qian este cel care a adus semintele de sofranas din Persia, lucru ce indica faptul ca floarea rosie a ajuns in China pe Drumul Matasii. Nu doar floarea are o importanta valoare medicinala, semintele plantei fiind utilizate pentru producerea unui tip de ulei vegetal destinat mentinerii sanatatii.

[Proprietati]

Dulceag si usor amar, sofranasul este a planta foarte populara mai ales in randul femeilor. Medicii chinezi considera ca este benefica in special pentru sange, menstruatie, edeme si dureri. Componentele sale principale sunt cartaminul sau olicozidele, carora stiinta moderna  le-a dovedit urmatoarele proprietati:
1. Protejarea pielii si eliminarea pistruilor
2. Efect antitrombocitar
3. Efect anticoagulant
4. Reglarea imunitatii
 5. Efect antioxidant

Semintele de in

 Sunt semintele uscate ale plantei Linum usitatissimum L. Rezultatele cercetarilor despre semintele de in au fost corespunzator documentate inca de acum 100 de ani. Uleiul din seminte de in este folosit in prezent atat ca supliment alimentar, cat si pentru gatit. Mai este denumit si uleiul de peste de pe pasiune. 

[Proprietati]

Medicii chinezi folosesc uleiul din seminte de in pentru tratarea constipatiei, ametelilor si senzatiei de slabiciune in perioada de convalescenta. Semintele de  in  contin cea mai mare cantitate de acizi  grasi omega 3. In  compozitia lor se regasesc, de  asemenea, proteine, fibre, lignani, cu urmatoarele proprietati :
1. Actioneaza impotriva constipatiei
2. Previn diabetul si dezvoltarea celulelor degenerative
3. Previn tulburarile cardiovasculare
4. Imbunatatesc vigoarea si alina durerile musculare
5. Dezvolta inteligenta si protejeaza acuitatea vizual

  Hrisca amara

Hrisca amara, nume generic Fagopyrum tataricum (L.) Gaertn, apartine familiei Poligonacee. Este recunoscuta ca specie de grau cu proprietati medicinale de catre FAO, fiind singura cereala care confine 7 nutrienti cheie, de unde si supranumele de regele celor 5 cereale. Valoarea sa nutritiva este recunoscuta la nivel mondial. Europa, SUA, Japonia, Coreea de Sud importa anual cantitaji importante de hrisca amara din China.

  [Proprietati]

In Compediul Plantelor Medicinale se  mentioneaza ca hrisca amara este racoritoare, usor amara si foarte buna pentru tractul digestiv. Pe langa proteine, aminoacizi si acizi organici, hrisca amara contine si  flavonoide si  rutina,  avand urntatoarele proprietati :
1. Reduce nivelul lipidelor din sange si diminueaza tensiunea arteriala
2. Impiedica agregarea plachetara  inhiband  formarea cheagurilor de sange
3. Creste imunitatea
4. Reduce nivelul de zahaa din sange
5. Elimina radicalii liberi

    Curmalele

  Curmalele, nume generic Zizyphus jujuba, apartin genului Rhamnus californica. China este tara de origine a curmalelor, care au fost duse in zona mediteraneana si in Europa de Vest prin Siria, in secolul 1, apoi in America de Nord prin Europa in secolul al 19-lea. Curmalele au fost intotdeauna importante pentru alimentatie. Dupa cum spune proverbul chinez, daca mananci trei curmale pe zi, intarzii imbatranirea.

[Proprietati]

Valoarea nutritiva a curmalelor este foarte bine documentata si se asteapta sa apara noi informatii cu privire la efectele lor,. Medicii chinezii considera ca aceste fructe mentin oamenii in forma, au efect diuretic, imbunatatesc rezistenta, stimuleaza secretia de mucus si sunt benefice pentru splina. Curmalele contin fructoza, triterpene, saponine, proteine, vitaminele A,  B,  C,  D si  oligoelemente  precum  calciu,  fosfor,  fier etc. ,  avand,  astfel,  urmatoarele proprietati :
1. Favorizeaza somnul odihnitor
2. Combat oboseala
3. Intaresc imnunitatea
4. Protejeaza ficatul
5. Regleaza functiile nervoase

  Usturoiul

Usturoiul   nume  generic Allium sativum L, apartine genului Liliaceae. Bulbii de usturoi sunt folositi ca medicament. Allium tibetan este un tip de usturoi ce provine din tinuturile inalte si reci din Tibet cu densitate scazuta de oxigen. Are un continut mai mare de aminoacizi, proteine, beta-caroten si oligoelemente decat alte varietati de usturoi, lucru care ii sporeste valoarea medicinala si beneficiile aduse sanatatii. In Compendiul Plantelor Medicinale, numit si cea mai valoroasa enciclopedie orientala a plantelor, se mentioneaza ca  ... Zha Qian a obtinut usturoiul in timpul calatoriei sale in Persia.... Exista o insemnare despre un medic renumit, Hua To, care a amestet alcoolul cu extract de usturoi pentru a alunga tantarii din cele 3 Regate. Alt medic renumit, Li Shizhen, si-a frecat cu usturoi centrul talpii, tratand astfel sangerarile din nas si gingii.

[Proprietati]

Cele mai recente cercetari au demonstrat ca usturoiul are peste 100 de componente active cu valoare nutritiva, printre care  tipuri de uleiuri volatile bogate in sulf, 13 tipuri de tiosulfati (de ex.  alicina), 9 aminoaciii, 8 tipuri de peptide, 12 tipuri de glicozide si 11 tipuri de enzime, cu urmatoarele proprietati:
1. Sustinerea imunitatii
2. Reducerea nivelului de zahar din sange si prevenirea  diabetulul
3. Prevenirea tulburarilor cardiovasculare
4. Puternica actiune antinacteriana
5. Protejarea ficatului

   Macesul

Macesul apartine familiei Crategus pinnatifida si are o valoare nutritiva si medicinala ridicata.
 In timpul Dinastiei Tang (618-907 d.Hr.), Yang Yuhuan, concubina cea mai iubita a imparatului Xuan Zong, suferea de diaree acuta senzatie de umflare si pierderea apetitului. Imparatul, extrem de ingrijorat, a ordonat medicilor de la curte sa-i dea cel mai bun tratamen existent. Au incercat totul, dar fara niciun rezultat. Pe la mijlocul toamnei, un preot taoist aflat in vizita la palat a pretins ca este in masura sa vindece boala concubinei. Imparatul l-a escortat personal in palal.  Dupa ce a studiat problema, preotul a prescris reteta : zece fructe de Tang Qiu Zi se fierb cu putin zahar brun, iar supa astfel obtinut se bea de trei ori pe zi inainte de masa. Apoi a plecat, lasandu-l p imparat plin de indoieli. Cu toate acestea, dupa administrarea sucului prescris timp de doua saptamani, Yang Yuhuan si-a revenit miraculous. Fructul de Tang Qiu Zi din reteta era de fapt macesul.

  [Proprietati]

Medicina Traditionala Chineza considera ca acest fruct creste pofta de mancare, imbunatateste digestia si functionarea colecistului. Poate, totodata. sa amelioreze circulatia sangvina si sa reduca secretia de mucus. Potrivit Medicinei Traditionale Chineze, fructul are urmatoarele proprietati:   
1. Reduce nivelul lipidelor din sange  
2. Iintareste inima
3. Reduce tensiunea arteriala
4. Regleaza sistemul imunitar
5. Creste toleranta la hipoxie

    Gou Qi

Gou Qi, sau Catina de garduri, nume generic Lycium chinezesc, este fructul unei plante ce apartine familiei Solanaceae, Exista o multime de varietati, dar cea din Ningxia, China este cea mai raspandita si de cea mai buna calitate. Cei mai longevivi oameni din China iubeau vinul de Gou Qi. Vinul este destul de cunoscut si printre oamenii de  rand. Era numit, Que Lao Zi, in traducere impotriva imbatranirii. Exista o zicala populara - Bea supa de Gou Zi cu regularitate pentru o vedere mai buna. Fiind folosita inca din timpurile stravechi pentru imbunatatirea vederii, a fost numita, de asemenea, iarba care  lumineaza ochi. Este un tonic cunoscut pentru sanatate, cu proprietati  anti-imbatranire. Ministerul Sanatatii din China a inscris in 2002 Gou Qi pe lista alimentelor cu valoare medicinala.

  [Proprietati]

In mod regulat, Gou Qi are proprietatea de a intari oasele si tendoanele. Medicina moderna afirma ca Gou Qi contine beta-caroten pigmenti naturali, oligozaharide, betaina, componente care-i confera urmatoarele proprietati:
1. Intarirea imunitatii
2. Efect antioxidant
3. Proteiarea ficatului
4. Reducerea nivelului lipidelor si zaharului din sange
5. Inlaturarea tesuturilor maligne

  Broasca de jungla

Broasca de jungla din China, nume gereric Rana chensinensis, este numita si Hashima, sau broasca ce hiberneaza peste 100 de zile in timpul iernii. Aceste broaste pot fi gasite doar in zona nord-estica a Muntilor Changbai, in nord-estul Chinei. Este un tonic excelent pen¬tru sanatate si ingrijirea pielii, avand si proprietati medicinale.

  [Proprietati]

In  Enciclopedia Medicala Chineza se mentioneaza ca broasca de jungla este un tonic excelent pentru imbunatatirea rezistenta organismului, a functiilor renala si pulmonara. Contine patru tipuri de steroizi, noua tipurf de vitamine, treisprezece tipuri de oligoelemente, optsprezece tipuri de aminoacizi si oligopeptide, care-i  confera urmatoarele beneficii asupra sanatatii si pielii:
1. Intarzie imbatranirea
2. Creste imunitatea
3. Combate oboseala
4. Intareste organismul
5. Amelioreaza nevroza

  Orzul verde

Orzul verde este pulbere uscata din iarba de orz. Numai orzul ce nu depaseste 20 cm este taiat, spalat, stors si uscat prin tehnici de ultima ora, la temperaturi scazute. Iarba de orz cortine o cantitate insemnata de nutrientii echilibrati, ce corespund nevoilor organismului. Un medic japonez a experimentat personal beneficiile orzului.  Poate din cauza faptului ca medicul a activat in domeniul cercetarilor  farmaceutice, la varsta de 38 de ani a incaruntit si suferea permanent de dureri de gingii. Prin urmare, si-a ales un domeniu de cercetare complet nou. A testat, timp de 13 ani, 150 de produse pe baza  de plante. Dupa ce a baut cateva pahare de suc de orz in fiecare zi sanatatea i s-a ameliorat in decurs de 6 luni.

  [Proprietati]

In Compendiul Plantelor Medicinale se mentioneaza ca SUCUL de orz poate fi folosit pentru tratamentul afectiunilor pulmonan grave, fiind totodata benefic sanatatii pielii. Orzul verde este atat  de hranitor, incat a fost numit si sangele verde. Este un aliment  alcalin ce poate compensa aciditatea organismului, pentru a preveni aparitia starii de sub-sanatate. Dupa efectuarea unor cerce tari sistematice, profesorul Schloop, celebrul nutritionist american, a descoperit ca orzul verde are urmatoarele proprietati :
1. Sporeste vigoarea si forta si amelioreaza calitatea somnuli
2. Impiedica aparitia ulcerului   
3. Scade nivelul de zahar din sange
4. Elimina toxinele
5. Imbunatateste functiile digestive


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Ceaiuri vitaminizante
Ceaiurile de fructe sunt bogate in vitamina C, adica antioxidantul care iti intareste sistemul imunitar. Pe langa continutul de vitamine, acestea au ingrediente care iti dau un plus de energie, mai ales daca sunt consumate de la prima ora a diminetii. Iata cateva ceaiuri vitaminizante: 1.
 
• Racoltarea plantelor medicinale
Racoltarea plantelor medicinale Racoltarea plantelor medicinale Uneltele necesare culegatorului de plante medicinale sunt foarte simple. El va folosi in acest scop pentru taierea ierburilor si florilor foarfece de iarba, secera sau foarfece de tuns oile, iar pentru ramuri sau tulpini lemnoase subtiri, foarfecele de vie, cutitu
 
• Graviola un fruct miraculos pentru sanatate
Graviola un fruct miraculos pentru sanatate  Graviola un fruct miraculos pentru sanatate Graviola este un copac vesnic verde ce creste in regiunile tropicale. Acesta produce un fruct lung, verde, cu tepi, cunoscut sub numele de Guanabana in limba spaniola sau Soursop in engleza, care se pare ca distruge celulele canceroase. In 1976, In
 
• Agaricus Blazei Murill
Agaricus Blazei Murill Agaricus Blazei Murill Agaricus Blazei Murill este o astfel de ciuperca, foarte delicata, ce are nevoie de o multime de factori de mediu pentru a creste. Locul de origine este in zona muntoasa Piedade, langa San Paulo, in sud-estul Braziliei. Conditiile de crestere ale acestei ciuperci sunt, p
 
• Tamaia un bun expectorant
Tamaia un bun expectorant Tamaia, un bun expectorant Rasina de tamaie are un efect benefic asupra mucoaselor si este un bun expectorant. Fiind antimicrobiana, tamaia este eficienta in tratamentul tusei, astmului, tuberculozei si insuficientei respiratorii deoarece favorizeaza eliminarea mucusului si elibereaza caile respira
 
Vezi toate stirile din categoria Plante medicinale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara