Intoleranta alimentara
Acest subiect este important pentru multi, deoarece se crede ca 35 pana la 45% dintre noi reactioneaza negativ la diferite alimente. Astazi toata lumea cunoaste cate o persoana care este intoleranta la anumite alimente.
Slujba tractului intestinal este de a prelua produsele alimentare, de a le digera si de a absorbi nutrienti din ele, dar atunci cand acest lucru nu este facut in mod corespunzator alergeni alimentari poate irita tractul intestinal deschizand usa inflamatiilor. Acestea pot duce la declansarea unui sindrom numit „intestin permeabil", in cazul acesta nutrientii nu sunt absorbiti in mod corespunzator si toxinele trec prin peretele intestinal cauzand daune si altor organe si tesuturi.
Vorbind din punct de vedere medical "reactie alergica" este diferita de "intoleranta alimentara". Cu toate acestea, ambele sunt cauzate de o reactie adversa la alimente.
REACTIA ALERGICA LA ALIMENTE este declansata de sistemul imunitar si duce la un raspuns rapid cu actiune al imunoglobinei (IgE). Pentru acest tip de alergie trebuie sa fim expusi la alimentele in sine. Simptomele rezultate sunt grave, imediate si pot fi uneori fatale. Termenul medical pentru acest lucru este anafilaxie. Nu multi oameni au acest tip de reactie si, de obicei, doar la un singur sau la putine alimente. Alunele provoaca, uneori, acest tip de reactie la unele persoane.
Intoleranta alimentara in schimb, este destul de comuna. Aceasta este, de asemenea, cauzata de anumite reactii adverse la alimente si aduce un raspuns non-IgE imediat. In acest caz, nu este nevoie neaparat ca persoana sa fie expusa la un produs alimentar specific, fiind cauzata de o deficienta de substante chimice specifice sau enzime, necesare pentru a digera substantele alimentara sau de unele substantele chimice naturale sau sintetice din produsele alimentare pe care organismul este incapabil sa le tolereze. Intoleranta poate depinde de cantitatea de alimente consumata (denumita uneori si doza). Simptomele rezultate sunt cronice si pot fi uneori intarziate, fapt care face ca stabilirea legaturii dintre cauza si efect sa fie mai dificila.
Exista pagini si pagini de informatii despre alergii si intolerante alimentare pe internet, dar cercetarile conduse de Dr. Clark pe tema alergenilor alimentari si modul in care dezvoltam alergiile sunt destul de unice.
Ficatul este un organ uimitor si este responsabil pentru detoxifiere organismului de unele substante altfel daunatoare consumate odata cu alimentele si bauturile. Acestea includ conservanti chimici, arome si coloranti adaugate produselor alimentare, plus molecule din material plastic, solventi, si metale, care sunt culese de alimente noastre in timpul recoltarii, prelucrarii si ambalarii. Daca, ceea ce trimitem ficatului nostru este mai mult decat poate suporta, substantele contaminante nu sunt detoxifiate, calatorind libere in organism prin sange si fluidele provocand durere si alte reactii alergice.
Una dintre descoperirile Dr. Clark consta in faptul ca parazitii contribuie la impiedicarea ficatului de a-si indeplini rolul de detoxifiere a organismului, dar cum si de ce se intampla acest lucru trebuie inca cercetat.
Dr. Clark a realizat, de asemenea, o conexiune la polarizare magnetica care sustine faptul ca celulele unei persoane sanatoase au o polarizare pozitiva in timpul orelor zilei atunci cand natura ne-a proiectat pentru a fi activi.
Dr. Clark a fost convinsa ca suntem meniti sa consumam in principal substante polarizate pozitiv, cum ar fi produsele alimentare proaspete si apa curata. Dr. Clark a constatat ca produsele alimentare care sufera schimbari de pe urma metodelor de conservare sau de prelucrare indelungate, metale grele adaugate la apei potabile noastre, ca parte a procesului de purificare, toate au o polaritate negativa si in consecinta unele dintre celulele noastre isi schimba sarcina in negativ. Dr. Clark suspectat aceasta polarizare negativa declansaeza o alarma la nivel celular sau la unu anumit organ, fapt care duce la deschiderea celulei printr-o reactie inflamatorie pentru a primi tratament natural IgE al corpului. Ce s-ar intampla in cazul in care un parazit sau virus, cum ar fi de exemplu o etapa de dezvoltare a parazitului Fasciolopsis, este prezent si ajunge la aceste celule compromise, bacteriile ar invada celule deschise multiplicandu-se producand d-tiramina, o amina special, care se poate transforma substante din apropiere de L-forme si nu d-forme de aminoacizi. Acizii L-amino din vecinatatea unui parazit Buski trec in curand la d-forme schimbandu-le polaritatea din negativa in pozitiva. Pentru ca organismul nostru foloseste doar l-forme, si nu d-forme de aminoacizi, vom vedea rapid corpul nostru compromis si cu probleme mari.
Substante chimice care sunt adaugate sau introduse produselor alimentare pentru cultivarea, conservarea, sau pentru prelucrarea lor pot deveni alergeni, daca organismul nu este capabil sa le dezintoxifice si astfel devin d-forme de aminoacizi si fenolici in loc de necesarele L-forme.
Acest lucru se poate intampla si prin intermediul unor substante chimicale pe care alimentele le dezvolta in mod natural. De exemplu, PIT (phenylisothiocyanate) este gasita in multe legume, dar mai ales cele din familia verzei. Acesta este o cianura care ofera o protectie naturala legumelor impotriva insectelor, bolilor si animalelor.
Dar daca mancam prea mult de anumite alimente, chiar daca acestea sunt considerate "bune" alimente, metabolismul nostru va fi deranjat de substante naturale de protectie pe care acestea le contin. Cu totii am experimentat acest sentiment de cateva ori in viata. Pericolul apare de la paraziti, bacterii, deseurile acestora, metale (cum ar fi nichel) si radioactivitate, care sunt in noi si cauta oportunitati de a penetra celulele care au fost deschise de o reactie inflamatorie. Amintiti-va, o polaritate negativa determina organismul nostru sa schimbe structura aminoacizilor de la L la d-forme si aceste d-forme sunt cele care impiedica enzimele ficatului si pancreasului sa descompuna si detoxifice alimentele noastre mai eficient.
Este ironic faptul ca, atunci cand organele si tesuturile noastre recunosc ca au nevoie de ajutor, declanseaza mecanismul de combatere a alergiei PGE2 (prostaglandina E2), dar cu cat se produce mai mult mai PGE2 cu atat vom exeprimenta o mai mare inflamatie a tesuturilor. Aceasta inflamatie, la randul sau, deschide usile celulelor la bacterii si virusi care ne aduc durere, diaree, balonare, gaze, probleme respiratorii, transpiratii, precum si alte simptome alergice.
Organele noastre au preferinte specifice sau atractii care sunt numite tropisms. De exemplu, anumite plante ajuta ochilor sau gatului. Alergeni alimentari au, de asemenea, tropisms si sunt atrasi de anumite organe.
Acesta este motivul pentru care fiecare organ are propia alergie si uneori si multiple alergii. Atunci cand ficatul dumneavoastra nu poate detoxifia o substanta alergica dupa ce am mancat, in curand se constata ca este atrasa prin tropism de organul la nivelul caruia declanseaza alergia si in cazul in care acest organ are o polarizare negativa cauzata de diferite contaminantii, cum ar fi nichelul sau radioactivitate, va gasi celule deschise din cauza inflamatiei permitand astfel intrarea noxelor.
CUM scapam de alergii NOASTRE:
- Ucigand parazitii si infometandu-i de hrana lor preferata
- Scoateti metale si si eliminati radioactivitate
- Curatati ficatul pana cand se imbunateteste actiunea acestuia
- Variati dieta zilnica in mod constant, pentru a evita supraincarcarea mecanismelor de detoxifiere
- Manancati numai alimente prospete pe care au exclusiv L-forme
- Evitati consumul de alimente vechi, indiferent de tipul de conservare chimica, pentru a evita acumularea a mai multor d-forme
- Evitati alergeni alimentari care au legatura cu organul deranjat
In concluzie, putem rezuma ca utilizarea si sensibilitate la produsele alimentare de catre organismul uman este foarte complexa. Aceasta complexitate care prevede tolerante poate deasemenea duce si la intoleranta. Prin cercetarile sale Dr. Clark concentrate asupra produselor alimentare, intelegem acum de ce, uneori, enzimele nu sunt in masura sa digere ceea ce consumam si de ce ficatul nu este capabil sa dezintoxifice suficient alimentele. Paraziti, bacterii, precum si alti contaminanti contesta in mod constant sistemul nostru imunitar si impiedica actiunea eficienta a ficatului nostru precum si a altor organe. Agentii contaminantii pe care am putea ingera pot la randul lor sa forteze celulele noastre sa isi schimbe polaritatea intr-una negativa. Corpul nostru necesita L-formele de aminoacizi si nu poate folosi d-forme care rezulta din noxele induse de polaritate negativa. In cele din urma, apararea noastra naturala impotriva materialelor daunatoare care ataca tesuturile si organele, produce PGE2 care determina inflamatia si, in mod ironic, deschide usile de protectie ale celulelor noastre la bacterii si virusi.