Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece
Sezonul rece afecteaza in mod negativ imunitatea organismului si de aceea este important sa stim ce anume trebuie sa mancam pentru a ne feri de boli.
In ultima vreme tot mai multi medici sustin ca cea mai buna cale de a ne proteja este prin intermediul alimentatiei in loc sa folosim medicamente. Iata de ce va oferim o dieta plina de substante care consumate in timpul zilelor de iarna ne vor fortifia, sporind imunitatea organismului.
La micul dejun este indicat sa consumati din belsug cereale, alune, stafide, morcovi, telina, oua sau carne de pui fiarta sau la cuptor. Aceste alimente pot fi combinate in orice fel doriti si va vor aduce aportul de carbohidrati necesari pe parcursul intregii zile.
Inainte de micul dejun insa este indicat sa consumati fructe bogate in vitamina C, cum ar fi citricele de orice fel. Este important insa sa consumati fructele inainte de masa, pentru a va declansa metabolismul.
La pranz, care trebuie sa fie la maxim 5 ore de micul dejun, mancati alimente gatite. Evitati mancarea fast food! Bucataria romaneasca pune la dispozitie o serie de supe si ciorbe, acrite cu bors, care va vor da puterea necesara. Nu evitati sa consumati cu moderatie mezeluri autohtone, insa produse in casa, precum slanina afumata sau pastrama de pui.
Seara, pentru a va curata organismul, este indicat sa beti lichide fierbinti, de preferat ceaiuri sau supe de pui. Ceaiurile le puteti indulci cu miere si puteti consuma fara frica citrice.
Daca tii cont zilnic de aceste sfaturi, te vei bucura nu doar un sezon, ci pe termen lung, de avantajele unei imunitati a organismului sporite si de o stare generala de bine.