Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


tabagismul - boala despre care se vorbeste

 
tabagismul - boala despre care se vorbeste

Intr-adevar se vorbeste tot mai mult astazi, in cercuri tot mai largi, de aspectele grave pe care le imbraca fumatul. Chiar pare ca se desemneaza o tendinta, o moda a lasatului de fumat, care castiga un numar crescand de aderenti.
Explicatia acestui fenomen rezida in alarma data de oamenii de stiinta, pe plan mondial, cu rasunetul ei puternic in randurile opiniei publice. De exemplu, o valva deosebita a starnit in S.U.A. raportul lui Luther Terry, care a aratat ca din cauza fumatului-denumit de el catastrofa nationala mor prematur in fiecare an aproximativ 300 000 de persoane.
Terry a subliniat totodata ca alte 100 000 de persoane inceteaza din viata prematur pentru ca traiesc intr-un mediu in care sunt obligate sa fie in permanent contact cu fumatorii.
De asemenea, atentia savantilor si a opiniei publice este retinuta astazi de incidenta in continua crestere a cancerului pulmonar si de corelatiile stabilite intre acest aspect si practica fumatului. Astfel, in Anglia, Doll si Bradford Hill au publicat un studiu amplu, bazat pe observarea timp de 12 ani a unui numar de aproape 41 000 de persoane.
Se vede cum mortalitatea prin cancer pulmonar la marii fumatori este de peste 40 de ori mai mare.
Publicarea a numeroase date statistice, a fost intampinata pe alocuri cu scepticism, parerea unor oponenti putand fi sintetizata astfel: sunt foarte interesante datele dv., ele dau realmente de gandit, dar am prefera sa ni demonstreze direct, pe cale experimentala, actiunea cancerigena a tutunului asupra tesutului pulmonar. Raspunsul n-a intarziat, o serie de cercetatori izbutind sa provoace cancere pulmonare experimentale la soareci prin inchiderea lor in masini automate de fumat sau prin instilarea pe cale traheala a unor produsi cancerigeni extrasi din tutun.
In tara noastra sunt de notorietate studiile intreprinse de N. Gh. Lupu si colaboratorii sai cu privire la efectele nocive ale fumatului.
Prin urmare, tulburari ale circulatiei sangelui, cancer si scleroemfizem pulmonar, tulburari ale glandelor endocrine si diferite alte pericole mai mici sau mai mari, pandesc pe fumatorii de ambele sexe. Consideram insa ca nu ne-am fi facut din plin datoria daca n-am fi aratat deschis ca femeile sunt mult mai dezavantajate decat barbatii, atunci cand accepta sa practice viciul fumatului. Fetele, la pubertate, pot prezenta hemoragii si tulburari de dezvoltare a corpului (cresterea in inaltime se reduce cu 10-20% fata de nefumatori). Femeile insarcinate avorteaza ori nasc prematur mult mai des decat nefumatoarele, iar copiii fumatoarelor sunt mai slab dezvoltati (cantaresc mai putin). Casatoriile fara copii sunt mai frecvente cand femeia este fumatoare. In fine, femeile fumatoare imbatranesc mai devreme, pierzandu-si mult mai usor farmecul, sub efectul intoxicatiei permanente la care isi supun organismul.
Cateva sugestii pentru cei care doresc sa se lase de fumat
De la inceput vom fi de acord ca lasatul de fumat este intr-adevar anevoios, il pune pe fumator la grea incercare. Mai inainte se credea ca nicotina nu provoaca necesitatea de a fuma prin acelasi mecanism ca in intoxicatia cronica cu alcool sau cu morfina si ca, prin urmare, ar fi de ajuns un pic de vointa. Este adevarat ca repetarea gesturilor uzuale legate de aprinderea tigarii, placerea de a inspira fumul aromat al unei tigari fine, nevoia de a gasi in tigara un tovaras de bucurie, de necaz, la efort conteaza in intretinerea deprinderii. Dar, dupa cum rezulta din cercetari mai recente, fumatul este si el o toxicomanie, careia i s-a gasit si o denumire speciala: nicotinomanie. Deci este nevoie nu de putina, ci de multa vointa si, daca se poate, de unele mijloace ajutatoare, care sa vina in sprijinul efortului de mobilizare a vointei.
Un astfel de mijloc este utilizarea lobelinei, un alcaloid foarte asemanator din punct de vedere chimic si farmacologic cu nicotina, de care se deosebeste insa prin toleranta buna si prin faptul ca nu da obisnuinta. De aceea, lobelina este capabila sa se substituie nicotinei in organismul fumatorului si sa suprime astfel pofta de fumat. Lobelina se utilizeaza in injectii intramusculare, cate 2 pe zi, timp de 12 -14 zile. Pe timpul tratamentului se permite continuarea fumatului, insa cu reducerea treptata a ratiei, pana la suprimarea tigarilor cu 3 -4 zile inainte de incheierea seriei de injectii. Pentru tratamentul cu lobelina este necesara o prescriptie medicala si se recomanda ca administrarea sa fie supravegheata de medic.
In Bulgaria se utilizeaza preparatul Tabex, al carui efect de dezobisnuire a fumatorului se bazeaza, de asemenea, pe actiunea unui alcaloid.
Rezultatele tratamentului cu lobelina sunt descrise intr-un mod incurajator de Mahmudov (Rusia) care relateaza 198 de succese la un lot de 214 fumatori. De asemenea, Courilleau (Franta) arata ca lobelina da rezultate excelente in timpul administrarii, dar atrage atentia ca ulterior majoritatea pacientilor sai sanatosi s-au reapucat sa fumeze, unii chiar dupa doua serii de tratament. De unde se vede ca lobelina, ea singura nu poate face totul.
Un alt mijloc ajutator, mult mai modest si care nu merge la radacinile obisnuintei de a fuma, consta in utilizarea unor substante care la contactul cu fumul de tutun provoaca un gust dezagreabil al tigarii, in acest sens se poate incerca clatirea gurii cu o solutie de nitrat de argint 1 -2 la mie sau cu solutia: acid tanic 5 g, glicerina 15 g, apa distilata 200 g.
Se ridica deseori intrebarea: cum este mai bine sa se procedeze: prin lasatul brusc sau prin dezobisnuirea treptata, adica prin reducerea progresiva a ratiei pana la zero?
Un raspuns cu valabilitate generala este greu de dat, pentru ca aici intervin a serie de trasaturi temperamentale fundamental deosebite de la un om la altul.
Cura de dezobisnuire treptata este mai fiziologica, se apropie oarecum de metoda intrebuintata in tratamentul toxicomaniilor clasice (suprimarea brusca a alcoolului sau a morfinei se evita, deoarece ar duce la accidente grave). Insa in tratamentul tabagismului nu se impune cu aceeasi necesitate dezobisnuirea treptata, aceasta avand si neajunsul de a intretine deprinderea si expunand la revenirea rapida a fumatorului la ratia initiala, dupa cum o dovedesc nenumaratele esecuri observate in practica.
Renuntatul brusc intruneste majoritatea sufragiilor specialistilor. In legatura cu acest procedeu se remarca un aspect foarte semnificativ: metoda reuseste sistematic atunci cand fumatorul, bolnav de inima sau de plamani, afla de la medicul sau ca isi expune grav sanatatea si chiar viata daca mai fumeaza. La fel, fumatorul proaspat operat de hernie nu se mai atinge de tigare, pentru ca stie ca daca va tusi risca sa se vada a doua oara pe masa de operatie. Totul se petrece usor si destul de linistit. Numai in ultimul din exemplele date (bolnavul de hernie) se observa un lucru curios (numai in aparenta): tentatia tigarilor reincepe si devine treptat insuportabila, pe masura ce fostului operat i se consolideaza peretele abdominal si el se stie perfect sanatos si... apt de a fuma
Un fumator darz si curajos, inarmat cu hotarare si vointa, se poate descotorosi de intoxicatia cu nicotina fara ajutorul nici unui medicament, cu pretul unor incercari relativ grele prin care va avea de trecut mai ales in primele 15 -20 de zile. La nevoie, el se va putea servi de calmante (bromuri, pasinal sau tranchilizante).
... si pentru cei care nu reusesc sa se lase de fumat
Pentru aceasta categorie nu ne mai ramane altceva decat sa recomandam cateva masuri igienice. Aceste masuri n-ar trebui minimalizate. Fara a fi bineinteles de valoare egala cu abandonarea fumatului, ele sunt capabile sa aduca sanatatii beneficii importante, cu singura conditie de a fi aplicate consecvent.
Asadar:
-Cautati sa aplicati o reducere la ratia zilnica; nu este necesar sa fumati chiar atat cat obisnuiti dv. Ce parere ati avea de o reducare de 25% sau chiar de 50%?
-Aruncati tigara cand ati ajuns la mijloc. A doua jumatate este mult mai nesanatoasa decat prima, datorita nicotinei depuse ca intr-un filtru,
-Folositi tigaretul de cires prevazut cu un filtru de vata. Tigaretul este ieftin si-l puteti arunca repede, iar vata trebuie sa o schimbati dupa 3 -4 tigari.
-Nu tineti mult tigara in gura; daca aveti ambele maini ocupate, depuneti-o undeva sau aruncati-o.
-Nu trageti prea des si prea tare din tigare, fumul aspirat in astfel de conditii este mai toxic.
-Preferati tigara uscata, evitati tigarile umede.
-Nu fumati noaptea, datii ragaz organismului sa se dezintoxice dupa portia absorbita in timpul zilei.
-Suprimati neaparat prima tigara fumata dimineata, cand suna desteptatorul, pe nemancate. Aceasta tigara, ea singura, dauneaza cat zece.
-Acordati mai multa atentie reactiilor organismului dumneavoastra. Daca va simtiti tot mai des incomodat de dureri de cap, greata, sughit si transpiratii reci, mai ales seara, inseamna ca tolerati din ce an ce mai rau tutunul. Cele mentionate nu sunt decat semne tipice de intoxicatie. Ele va vestesc ca sunteti obligat sa renuntati la fumat sau, cel putin, sa reduceti in mod substantial ratia de tigari.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Ceaiurile care te ajuta sa te lasi de fumat
Ceaiurile care te ajuta sa te lasi de fumat Ceaiurile care te ajuta sa te lasi de fumat Fenicul, chimen si musetel - daca renuntarea la fumat provoaca insomnie, irascibilitate crescuta, se amesteca in cantitati egale radacina de odolean, seminte de fenicul si de chimen, flori de musetel. Doua lingurite pline se infuzeaza in 500 ml apa fie
 
• Ce plante va ajuta sa va lasati de fumat
Ce plante va ajuta sa va lasati de fumat Ce plante va ajuta sa va lasati de fumat Dupa o perioada lunga in care ai utilizat zilnic nicotina, organismul tau devine dependent de aceasta substanta. Asadar, in momentul in care vei renunta la ea, organismul se va confrunta cu sevrajul nicotinic, care se manifesta printr-o nevoie permanenta
 
• Metoda de renuntare la fumat
si tu poti sa te lasi de fumat Metoda de renuntare la fumat Nu mai sta pe ganduri si renunta la fumat! (de folos celor care doresc dar NU POT) Eliberarea de fumat necesita abordarea tuturor componentelor acestui obicei complex. Cele mai eficiente programe de renuntare la fumat se bazeaza pe o strategie care include trei obiec
 
• Protejati sanatatea nefumatorilor
protejati sanatatea nefumatorilor  Indiferent de modul in care fumatorul intelege sa se preocupe de propria lui soarta, el nu se poate sub nici un cuvant sustrage de la obligatia morala elementara de a respecta sanatatea celor care nu fumeaza. Faptul ca proportii considerabile (pana la 50% din nicotina si 70% din oxidul de car
 
• Tutunul - o problema reala a tinerilor
tutunul - o problema reala a tinerilor   Tutunul reprezinta o problema destul de grava a tinerilor. Dauneaza foarte grav sanatatii, de aceea se recomanda renuntarea la fumat, administrand remedii fitoterapeutice. Principalele simptome ale intoxicarii cu tutun incep cu dureri de cap, ameteli, greata, voma, oboseala generala, pierd
 
Vezi toate stirile din categoria Tabagism

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara