Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Vitamina C (copii)

Vitamina C (copii)

Anemie hemolitica

Descriere Anemie hemolitica:

Hemoliza se caracterizeaza prin distructia prematura a eritrocitelor, fapt care conduce la anemie hemolitica, in conditiile in care maduva osoasa nu poate compensa pierderea de eritrocite. Prezentarea clinica depinde de debutul hemolizei gradat sau abrupt si de severitatea distructiei de eritrocite. Un pacient cu hemoliza usoara poate fi asimptomatic. In cazuri severe, anemia hemolitica este mortala, iar pacientii pot prezenta angina si decompensare cardiopulmonara. Prezentarea clinica reflecta si cauza de fond a hemolizei. Anemia hemolitica autoimuna. In aceasta boala organismul produce anticorpi care ataca eritrocitele. Riscul de autoimunitate apare in lupus, leucemia cronica limfocitica, limfoamele non Hodgkin, virusul Epstein-Barr, citomegalovirus, hepatita, HIV. In unele tipuri de boala anticorpii sunt denumiti aglutinine la rece, adica distrug eritrocitele la temperaturi scazute ale mediului, iar altele aglutinine la cald care devin activi la temperaturi crescute. Anemia hemolitica all-imuna apare cand corpul produce anticorpi impotriva eritrocitelor primite prin transfuzie cu grup de sange diferit de cel propriu. Conditia apare si in sarcina daca exista diferente intre tipul de sange matern si cel fetal.

Cauze Anemie hemolitica:

Hemoliza este evenimentul final declansat de o varietate de afectiuni ereditare sau castigate. Etiologia distrugerii premature a eritrocitelor este diversa si se poate datora conditiilor precum defecte intrinseci membranare, hemoglobina anormala, defecte enzimatice eritrocitare, distructie imuna a eritrocitelor, leziune mecanica si hipersplenism. Hemoliza este asociata cu eliberare de hemoglobina si dehidrogenaza acidului lactic. Cresterea bilirubinei indirecte si a urobilinogenului deriva de asemeni din hemoglobina. Cauzele hemolizei cuprind boli ereditare cu anomalii ale membranei eritrocitului, sau a sistemului sau enzimatic, a hemoglobinei: sferocitoza ereditara, siclemia si conditii castigate prin afectiuni imune, toxice si medicamente, agenti antivirali, infectii, lezare mecanica. Cauzele hemolizei mai cuprind boli ereditare cu anomalii ale membranei eritrocitului, sau a sistemului sau enzimatic, a hemoglobinei: sferocitoza ereditara, siclemia si conditii castigate prin afectiuni imune, toxice si medicamente, agenti antivirali, infectii, lezare mecanica.

Simptome Anemie hemolitica:

Incidenta mortalitatii este scazuta in cazurile de anemie hemolitica. Pacientii varstnici si cei cu afectare cardiovasculara sunt la risc crescut. Morbiditatea este dependenta de etiologia hemolizei si de boala de fond cum este siclemia, sau malaria. Tahicardia si dispneea apar cand debutul hemolizei este brusc si anemia este severa. Angina si insuficienta cardiaca apar la pacienti cu boala cardiovasculara de baza si hemoliza decompensata severa. Hemosideroza, ulcerele picioarelor, deficitul de folat si litiaza biliara pot apare de asemeni. Un pacient cu hemoliza usoara poate avea nivel normal al hemoglobinei daca rata productiei se egalizeaza cu distructia eritrocitelor. Pacientii cu hemoliza usoara pot experimenta anemie marcata daca maduva osoasa are o productie slaba de eritrocite prin infectii virale cu parvovirus sau alte infectii care sa determina decompensarea distrugerii eritrocitare. Deformarile scheletice si ale craniului poat apare cu cresterea marcata a hematopoiezei, expansiune osoasa in copilarie si afectiuni aparute timpuriu in copilarie cum este siclemia, sau talasemia.

Tratament Anemie hemolitica:

Terapia este diferita pentru fiecare tip de anemie hemolitica. Transfuziile sunt indicate doar in cazurile severe pentru pacienti cu angina, sau status cardiopulmonar sever compromis. Supraincarcarea cu fier prin transfuzii repetate pentru anemie cronica poate fi tratata cu terapie de chelare. Medicamentele care favorizeaza hemoliza trebuie intrerupte. Se indica administrare de acid folic, corticosteroizi in cazurile autoimune, terapie cu fier.
Splenectomia poate fi prima alegere in unele tipuri de anemie hemolitica cum este sferocitoza ereditara. In alte cazuri este recomandata cand alte regimuri au esuat. Splenectomia nu este de obicei recomandata in anemia hemolitica din anemia hemolitica cu aglutinine la rece. Se indica imunizarea pacientului impotriva infectiilor cu organisme incapsulate, cum este Haemophilus Influenzae si Streptococcus Pneumoniae. Terapia este diferita pentru fiecare tip de anemie hemolitica.
Clasificarea afectiunilor din care decurg diferite forme de anemie hemolitica:
Bolile ereditare cuprind:
-G-6-PD deficienta
-sferocitoza ereditara
-siclemia.
Bolile castigate cuprind:
-anemia hemolitica autoimuna poate rezulta prin aglutinarea la rece sau cald a anticorpilor, anticorpii la cald cei mai frecventi sunt IgG si pot fi detectati cu testul Coombs direct
-anemia hemolitica autoimuna poate apare dupa transplantul allogenic de celule stem hematopoietice
-anemia microangiopatica se descrie la pacientii cu coagulare intravasculara diseminata sau sindrom hemolitic uremic si purpura trombocitopenica trombotica.
Siclemia Reprezinta o boala ereditara severa in care organismul produce hemoglobina anormala determinind forma de haltera a eritrocitelor. Aceste eritrocite anormale nu traiesc la fel de mult precum cele normale, ele mor dupa 10-20 de zile fata de 120 de zile.
Talasemiile Sunt boli de singe mostenite in care corpul nu poate produce un anumit tip de hemoglobina.
Sferocitoza ereditara In aceasta conditie un defect al suprafetei membranare a eritrocitelor determina forma de sfera, anormala a celulelor. Acestea au o durata de viata mai scurta. Aceasta boala de sange este cea mai comuna la persoanele cu descendenta europeana.
Deficitul de glucoza-6-fosfat dehidrogenaza In aceasta conditie eritrocitelor le lipseste o enzima importanta denumita G6PD. Lipsa enzimei determina ruperea celulelor declansata de o serie de factori: medicamentele sulfitate, antimalaricele, expunerea la naftalina, fasolea fava, infectiile. Boala afecteaza persoanele cu descendenta africana si mediteraniana.

 

Tratamente naturiste pentru Anemie hemolitica

Vitamina C (copii)
Pret: 52.5 RON
*TVA inclus
 
Turmeric
Pret: 69 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara