Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Infectiile Herpetice (virusul herpes simplex)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Infectiile Herpetice (virusul herpes simplex)

Descriere Infectiile Herpetice (virusul herpes simplex):

Virusurile de tip herpes simplex determina, in general, afectiuni ale mucoaselor, ale tegumentelor, a SNC, sau ale unor organe interne. Exista doua tipuri de virusuri herpetice care pot produce imbolnaviri gazdei umane: HSV-1 si HSV-2. A mai fost descrisa o specie de virus herpetic, denumita herpes B, provenita de la unele specii de maimute. Foarte rare sunt cazurile cand virusul herpes B a produs imbolnaviri severe gazdelor umane, aparute in urma contactului direct, cu animalele bolnave.

Virusurile herpes simplex sunt patogeni de tip ADN, avand in compozitie peste 70 de gene. Cele doua tipuri de virus (HSV 1 si HSV 2) au o structura similara, aproape jumatate dintre gene fiind comune. Acest lucru face ca foarte multe dintre antigenele virale comune, sa fie raspandite uniform in structura celor doua entitati infectioase. Pe langa regiunile comune celor doua tipuri de virusuri, regiunile codante unice, joaca un rol foarte important in stimularea proceselor infectioase si imunitare. Variabilitatea genetica a acestor virusuri alterneaza foarte mult, astfel incat, izolate de la pacienti diferiti, structura lor difera uneori, in mod semnificativ. Asemanarea structurala a particulelor infectioase este cu atat mai mare atunci cad virusurile sunt izolate in cadrul aceluiasi focar infectios.
La exterior, virusurile herpetice prezinta o capsula proteica, alcatuita din peste 150 de capsomere. De asemenea, herpes virusurile detin si o anvelopa, structura asemanatoare membranei celulare, dar modificata viral. Particulele infectioase, formate din molecule de ADN viral, au capacitatea de a traversa membranele celulelor gazda, pentru a se replica atat la nivelul citoplasmei, cat si la nivel nuclear. Replicarea ADN-ului viral eliberat in interiorul celulei, se realizeaza cu ajutorul unor proteine virale ; aceste proteine virale au rolul de a stopa sinteza de proteine locale, stimuland in acelasi timp, transcriptia unor gene timpurii virale. Printre aceste proteine, se numara si ADN polimeraza virala. ADN polimeraza virala, reprezinta tinta medicamentelor utilizate pentru stoparea replicarii virale.
Dupa replicarea moleculelor de ADN, in interiorul celulelor infectate, vor fi asamblate noi particule infectioase, mai precis, in interiorul nucleului gazda. Astfel, in interiorul celulei, apar o serie de incluziuni, caracteristice celulelor infectate. Ulterior, virionii (particule infectioase nou formate) vor fi transportati si eliberati la exteriorul celulei, pentru a infecta alte formatiuni celulare integre.


Cauze Infectiile Herpetice:
Virusurile herpes simplex infecteaza celulele neuronale, dar nu le ucid. Informatia genetica virala este mentinuta in interiorul celulei respective, pe o perioada indelungata, in stare latenta. In perioada de latenta a infectiei, doar un numar limitat de gene virale vor fi activate si traduse prin sinteza de proteine virale. In anumite conditii de micromediu, genomul viral poate fi activat, proteinele virale fiind sintetizate printr-un mecanism controlat. Reactivarea presupune eliberarea virionilor de la nivelul celulelor neuronale infectate (unde virusul se afla in stare latenta), patrunderea noilor particule infectioase in interiorul celulelor de la nivelul tegumentului, si replicarea virusului.
Particule infectioase virale au putut fi obtinute prin cultuvarea in laborator, a unor celule nervoase prelevate din ganglionii pacientilor infectati cu virusul herpes simplex. Neuronii sunt acele celule, la nivelul carora virusul poate persista in stare dormanta, genomul viral fiind izolat din probele de tesut nervos provenite de la pacientii infectati, sau de la animalele de laborator bolnave.


Simptome Infectiile Herpetice:
Herpesul poate fi definit ca fiind o boala tegumentara, cracterizata prin aparitia unei eruptii cu vezicule de mici dimensiuni, cu aspect transparent, care se grupeaza pe un fond tegumentar rosiatic (eritematos). Leziunile veziculare se localizeaza cel mai adesea in regiunea fetei (in jurul gurii sau nasulu), precum si in regiunea organelor genitale externe. Dupa vindecare, leziunile pot recideva in aceeasi regiune anatomica. Dupa infectia primordiala, virusul ramane in organism in stare latenta si se poate reactiva periodic. Virusul HSV 1 se transmite prin intermediul salivei si este cauza producerii de gingivostomatite, keratoconjunctivite, eczema herpetiforma sau meningoencefalite. Virusul HSV 2, se transmite prin contact sexual neprotejat si determina herpesul genital.

 

Tratamente naturiste pentru Infectiile Herpetice (virusul herpes simplex)

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Melaleuca - Ulei din Arborele de Ceai Australian
Pret: 37.96 RON
*TVA inclus
 
Garlic Caps
Pret: 40.5 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Multivitamine si minerale (fara Fier)
Pret: 85 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara