Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Catavit

Catavit

Pleurezia maligna

O pleurezie maligna este complicatia care apare la 30% dintre cancerele pulmonare. Conditia poate apare si in cadrul altor neoplazii cum este cancerul de sin si limfoamele. In cancerul pulmonar pleurezia maligna poate fi prima manifestare clinica a neoplaziei sau se poate dezvolta ca o complicatie tardiva a bolii avansate.

Pleurezia maligna este definita drept cantitatea anormala de fluid acumulata in spatiul dintre foitele de tesut pleural care captusesc plaminul. Daca celulele tumorale sunt prezente in acest lichid conditia este denumita pleurezie maligna.

Aproximativ toate tipurile de cancer pot cauza pleurezie daca prezinta metastaze toracice. Cele mai comune sunt cancerul de sin si limfoamele. Simptomele pleureziei maligne pot determina discomfort pacientului si cuprind dispneea, tusea iritativa si durerea toracica.

Diagnosticul adecvat este important in pleurezia maligna deoarece prognosticul si tratamentul sunt diferite decit pentru pleureziile non-maligne. Chiar si in cazul cancerului, pina la 50% dintre pleurezii sunt benigne.
Pleurezia maligna este suspectata initial datorita simptomelor sau a elementelor detectate la CT sau radiografie. Se va practica toracenteza, procedura prin care se punctioneaza spatiul pleural pentru a preleva o mostra de lichid. Lichidul este trimis la examen citologic pentru a verifica prezenta celulelor tumorale. Daca toracenteza este ineficienta se indica toracoscopie pentru a preleva o biopsie si a diagnostica pleurezia maligna.

Tratamentul pleureziei maligne este paliativ prin ameliorarea calitatii vietii pacientului si reducerea simptomelor. Daca pleurezia este mica cantitativ poate fi supravegheata medical. Toracenteza este efectuata pentru a inlatura o parte din fluid, care se va refece de cele mai mute ori. Pentru a preveni formarea de fluid se practica pleurodeza, procedura prin care o substanta chimica precum talcul este inserata intre cele doua foite pleurale pentru a le alipi prevenind acumularea lichidului. Procedura are o rata de succes de 60-90%.
Daca pleurezia maligna persista se indica interventia chirurgicala pentru a drena fluidul in abdomen sau o pleurectomie. Chimioterapia poate ajuta in pleureziile datorate cancerelor pulmonare cu celule mici, dar nu pare a fi de ajutor in cazul celor non-celule mici.
Din pacate speranta de viata pentru cancerul pulmonar cu pleurezie maligna este sub 6 luni. Media de supravietuire fiind de 4 luni.

Patogenie si cauze de pleurezie maligna: Cavitatea pleurala contine in mod normal o mica cantitate de lichid, aproximativ 10 ml de fiecare parte. Pleureziile apar cind intervine un dezechilibru intre rata de producere si cea de absorbtie avind drept rezultat acumularea in exces de lichid pleural.
Pleureziile apar datorita dezechilibrului de p[roducere si absorbtie a celor aproximativ 5-10 litri de fluid de traverseaza cavitatea pleurala in 24 de ore, cu depasirea celor 5-20 ml de lichid care sunt preenti in mod normal in spatiul pleural in orice moment.

Exista diferente in patogeneza celor tipuri de pleurezii maligne. In tipul I cresterea permeabilitatii capilarelor pleurale ca raspuns inflamator realizat de invazia tumorala pleurala, duce la extravazarea de lichid pleural bogat in proteine (exudat) . Acest fluid se poate acumula in cantitati mari ca urmare a blocarii drenajului limfatic al spatiului pleural de catre procesul neoplazic.
Blocajul limfatic se poate realiza la orice nivel de la stoma pleurei parietale pina la ganglionii limfatici mediastinali si mamari interni. Exista studii care demonstreaza ca afectarea drenajului limfatic pleural este probabil cel mai important mecanism responsabil pentru acumularea unor volume mari de lichid in cancer.

In aparitia pleureziilor paramaligne au fost descrise urmatoarele cauze de perturbare a echilibrului producere-absorbtie:
-obstructia limfatica
-obstructia bronsica prin atelectazie
-obstructia bronsica prin pneumonie
-sindromul de vena cava superioara
-infarctul pulmonar
-insuficienta cardiaca decompensata
-pericardita constrictiva, ascita
-sindrom nefrotic paraneoplazic
-radioterapia tardiv
-chimioterapia cu ciclofosfamida.

Fenomenele fiziopatologice dezvoltate sunt variabile in functie de cantitatea de lichid acumulata si de rapiditatea instalarii. In instalarea progresiva pleureziile pot determina tulburari fiziopatologice prin:
-compresiune pulmonara cu colaps pulmonar ceea ce duce la scaderea ventilatiei si ulterior a perfuziei cu hipoxemie prin sunt dreapta-stinga
-deplasare mediastinala contralaterala cu insuficeinta respiratorie, scaderea reintoarcerii venoase cu tulburari circulatorii
-tulburari metabolice determinate de pierderea de proteine, vitamine liposolubile si grasimi ce pot duce in faze avansate la malnutritie severa si deces, tulburari imunologice ca rezultat al pierderii de limfocite si anticorpi cu cresterea riscului de infectii.
Atunci cind acumularea lichidului se face rapid fenomenele cardiopulmonare se instaleaza brusc cu dispnee si tahipnee, tahicardie, hipotensiune cu evolutie rapida spre soc.

Semne si simptome

Diagnostic

Tratament

 

Tratamente naturiste pentru Pleurezia maligna

Catavit
Pret: 160 RON
*TVA inclus
 
Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Vindecarea tuturor formelor de cancer
Pret: 43 RON
*TVA inclus
 
Cuisoare
Pret: 76 RON
*TVA inclus
 
Concentrat Cires Negru
Pret: 110 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara