Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Eczema

Descrierea eczemei:

Eczema este o afectiune cutanata (a pielii) caracterizata prin aparitia leziunilor eritemato-veziculoase (vezicule pe un fond rosu), pruriginoase, de natura alergica; aspect de placarde rosii, umflate, cu mancarimi suparatoare, ulterior acoperite de vezicule (basici); urmeaza o faza zemuinda (secretiile se pot infecta) apoi descuamarea.

Eczema este cea mai frecventa boala de piele, determinand pana la 30% din consultatiile dermatologice. Intre 10 si 20% din populatia globului sufera de eczema, mai frecvent in timpul copilariei. Conform celor mai recente statistici, numarul cazurilor a crescut de doua sau chiar de trei ori in ultimii 30 ani.

Diferite tipuri de eczema:

Dupa cauza lor se disting trei tipuri principale de eczema, care pot, fiecare dintre ele, sa imbrace o forma acuta sau cronica.

Eczema alergica de contact sau dermita de contact survine cu ocazia contactelor repetate cu o substanta alergica (nichel, cauciuc, detergenţi, unele substanţe medicamentoase etc.). Unii subiecti,cel mai des adultii, ajung astfel sa facă un puseu de eczema la fiecare nou contact.

Eczema atopica, numita, de asemenea, eczema constitutionala sau dermatita atopica, afecteaza subiectii atinsi de atopie, adica predispusi ereditar la alergii. Ea este foarte frecventa la sugar. Simptomele si puseele sunt declansate, in principal, de catre pneumalergene (praf de casa, animale microscopice ca acarienii, polenuri) sau de catre alte alergene prezente in unele alimente: lapte, oua, soia etc.

Eczema prin sensibilizare interna este cauzata de prezenta unui focar infectios care declansează un fel de alergie cu manifestari la nivelul pielii. Se poate intampla ca o afectiune cutanata (psoriazis) sa aiba leziuni asemanatoare celor provocate de eczema, aceasta complicatie este datorata cel mai des aplicarii de medicamente alergizante.

Semnele si simptomele eczemei:

Eczema acuta se manifesta prin apariţia de placi de un rosu aprins prost delimitate, pruriginoase; apoi apar vezicule (basici minuscule) care in continuare se rup, provocand o scurgere; in sfarsit, se formeaza cruste mai mult sau mai putin groase, care cad dupa una-doua saptamani si lasa cicatrice de culoare roz. 

Eczemele cronice, mai variate, se clasifica in trei categorii principale:

- formele uscate, care se traduc prin placarde rosii si cu cruste, prost delimitate, cu o descuamare cand fina, cand in lambouri mari;

- formele lichenifiate, care se caracterizeaza prin plaje de piele groasa si de culoare violet -purpuriu, parcurse de santuri cu desen cu romburi;

- formele dishidrozice, care se traduc prin aparitia de vezicule pe fetele laterale ale degetelor; acestea pot sa se rupa si sa formeze cruste sau fisuri,in particular pe palme si pe suprafetele plantare.

Cauzele si factori de risc in cazul eczemelor:

In ciuda cercetarilor din domeniu, cauzele eczemei raman in mare parte necunoscute. Ceea ce se cunoaste insa este faptul ca atat factorii genetici cat si cei de mediu sunt implicati. Se disting cauzele interne si cauzele externe (de contact). Acestea din urma sunt frecvente, reprezentand peste 50% din bolile profesionale, dar corespund si eczemelor legate de activitatile de menaj.

Eczema se poate datora unei agresiuni fizice sau chimice cu agenti multipli: substante animale, vegetale, produse chimice diverse. Acest tip de reactie este prezenta in 70% din eczemele de contact.

Acest fenomen poate fi acut – in contactul cu pielea, unele substante chimice agresive declanseaza reactii rapide, cu senzatie de arsura localizata strict la zona de contact cu pielea (solventi industriali, detergenti, etc.) sau cronic – traumatismul este minim, dar repetat; pielea se usuca si apar fisuri dureroase.

Eczema atopica, se intalneste cel mai frecvent la copii, avand deseori o componenta genetica. Dar pacientii observa ca anumiti factori de mediu declanseaza puseele de eczema.

Factorii declansatori sunt numerosi, cei mai comuni fiind detergentii, sapunul, praful, scuamele animalelor (piele, par, blana), mucegaiul, polenul si chiar variatiile bruste de temperatura.

Eczema de contact este provocata de un obiect care intra in contact direct cu pielea: apa, detergentii, sapunul, saliva, acizii, solventii, fibra de sticla, frunzele unor plante, etc.

Eczema de contact alergica este o reactie ce implica sistemul imunitar, declansata de o substanta straina (alergen): unele plante, rasinile, metale (nichelul in special), adezivii, latex, cauciuc, parfumuri, produse cosmetice, medicamente topice (aplicate direct pe piele).

Eczema seboreica este provocata de o reactie a sistemului imunitar fata de o ciuperca numita  Malassezia, prezenta in zonele bogate in glande sebacee ale pielii (scalpul, sprancenele, pieptul si spatele la barbati). Cauza exacta a acestei reactii a organismului nu este cunoscuta.

Factorii de risc ai eczemei:

- antecedentele familiale de alergii ca: astm alergic,rinita alergica, urticarie, alergii alimentare

- viata intr-un climat uscat sau in zonele urbane

Factorii care pot agrava eczema sunt numerosi si foarte variabili de la un individ la altul:

- iritatiile provocate de contactul cu pielea (lana sau fibrele sintetice, sapunul si detergentii, parfumurile, produsele cosmetice, nisipul, fumul de tigara, etc.)

- alergenii alimentari sau cei care provin din plante, animale, aer

- factorii emotionali – conflictele si stresul, anxietatea

- infectiile ale pielii, in special cele cu ciuperci – piciorul atletului

Diagnosticul eczemei:

Eczema de contact este identificata prin faptul ca reactia apare intre 12 si 48 ore dupa utilizarea unui produs suspect si reproduce zona de contact (bratara, cureaua ceasului, cercei, bijuterii, etc.)
Dar acest caracter topografic nu se regaseste intotdeauna (de exemplu, oja de unghii care declanseaza un puseu de eczema al pleoapelor, deoarece pacientul duce deseori mainile la fata in gesturile zilnice).
Eczema alergica este diagnosticata pe baza anamnezei si a unei anchete minutioase. Diagnosticul este confirmat cu ajutorul testelor cutanate. Pentru aceasta, sunt utilizate o serie de alergeni ce cuprind principalele substante ce pot cauza eczema.

Diferiti plasturi sunt aplicati pe pielea pacientului (in special pe spate), fiecare continand o solutie de alergen. Plasturii sunt mentinuti 48 ore, iar rezultatele sunt citite dupa acest interval de timp. Daca aspectul pielii este normal, testul este negativ (nu exista o reactie alergica). Daca pielea este inflamata, testul este pozitiv, iar pacientul este alergic la produsul testat. In plus, pozitivitatea testului este masurata in functie de intensitatea reactiei.

Tratamentul eczemei:

Tratamentul eczemei este local prin aplicarea unui unguent pe baza de cortizon pe suprafata afectata. De asemenea se pot face bai utilizand solutii care reduc secretia si mancarimea sau se poate administra un antihistaminic pe cale orala, iar alimentele care produc alegii trebuie depistate si evitate, la fel ca si conditiile din mediu, cum ar fi praful, parul de animale etc.

Stresul agraveaza eczemele Chiar daca medicii au crezut ca aparitia eczemei poate fi cauzata de dereglari emotionale, totusi ele nu stau la originea eczemei, dar factorii emotivi ca stresul pot agrava eczemele. Exista procedee prin care se poate stapani stresul, anxietatea, mania sau frustrarea astfel incat sa se elimine pericolul unui acces de eczema. Despre stres se stie ca este o reactie a organismului la tot ceea ce produce o schimbare in viata normala a unei persoane, care poate fi pozitiva sau negativa.Totusi, daca suntem mereu expusi stresului si prezentam dificultate in a-i face fata, organismul nostru, care a fost mereu in stare de alerta, se epuizeaza putin cate putin, devenind vulnerabil diverselor probleme care l-ar putea afecta. Eczema nu este contagioasa.

Eczema nu poate fi contractata de la o persoana bolnava prin atingere si nici nu poate fi transmisa unei alte persoane, pentru ca nu este contagioasa. Marea majoritate a persoanelor care sufera de eczema se pot scalda. Totusi, unele considera ca produsele chimice din piscine sau apa marii le pot agrava boala, de aceea se recomanda aplicarea unui hidratant inainte si dupa scaldat. Igiena nu este un factor al aparitiei eczemei.

Eczemele nu apar datorita unei igiene necorespunzatoare, ci datorita unui dezechilibru imunitar. Eczema nu lasa cicatrice. Chiar daca eczema poate fi foarte neplacuta, rar se intimpla sa lase semne permanente pe piele, dar anumite tratamente clasice cum ar fi steroizii pot cauza o decolorare cutanata, striatii etc. Corticosteroizii topici, un posibil tratament In ceea ce priveste eczema nu exista un remediu si chiar daca corticosteroizii topici au fost indelung utilizati pentru tratarea eczemei, ei nu reprezinta un remediu si prezinta anumite limite terapeutice.

Recent s-a descoperit o noua gama de medicamente, denumite imunomodulatori topici. Ei pot fi folositi fara teama pentru un tratament de scurta durata sau un tratament intermitent de durata mare pe toata suprafata corpului.

Prevenirea eczemei:

Desi nu este tratament real pentru eczema, simptomele pot fi reduse sau prevenite evitand anumiti factori declansatori. Cea mai eficienta masura care o puteti lua este sa evitati sa va scarpinati. Pentru a preveni viitoare iritatii, taiati-va unghiile, faceti baie cu apa calduta si cu sapun special si aplicati creme hidratante dupa baie pentru a va mentine pielea umeda. In cazuri in care aceste lucruri nu functioneaza, iar eczema este severa puteti lua medicamente care actioneaza asupra raspunsului autoimun al corpului.

Regimul alimentar are o mare importanta, deoarece multe afectiuni cutanate (eczema, acneea) sunt direct influentate de tulburarile aparatului digestiv, al nutritiei, starii ficatului.

Curatenia este unul dintre elementele cele mai importante ale prevenirii dermotozelor, care deseori sunt produse, intretinute si agravate de murdarie. Unele tegumente nu suporta sapunurile: se crapa si sunt atinse de eczema cand sunt sapunite in mod curent. Se va preveni acest inconvenient prin spalare permananta cu apa, apoi ungere cu o crema proaspata, fara miros (crema de lanolina, glicerina).

Persoanele cu pielea grasa, seboreica, pot folosi sapunuri mai bogate in soda, apa alcalinizata cu borat sau bicarbonat de sodiu, lotiuni alcoolizate sau solutii astringente. Trebuie evitate cremele grase. Pentru tenul gras exista si tratamente naturiste cum sunt baile de aburi cu infuzie de musetel, comprese calde din infuzie de flori de podbal, frunze de nuc, de salvie.

Unghiile impun de asemenea ingrijiri igienice sistematice: taiate de preferinta scurt, pilite, curatate - cel mai bine prin introducerea unghiilor intr-o bucata de sapun si frecand cu periuta tare. Curatarea se termina prin folosirea unui bastonas ascutit cu putina vata, muiat in apa cu sapun sau apa oxigenata. Stralucirea unghiilor se poate obtine cu zeama de lamaie, lustruind apoi cu o bucata de piele (caprioara), eventual cu o crema speciala.

 

 

 

Tratamente naturiste pentru Eczema

Zeolit Pudra Dermatologica
Pret: 160 RON
*TVA inclus
 
asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Quartett Crema cu Aloe Vera
Pret: 9.23 RON
*TVA inclus
 
Lip Therapy
Pret: 13.88 RON
*TVA inclus
 
Pret: 15 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara