Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Encefalomielita acuta diseminata

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
UltraImmune9

UltraImmune9

Encefalomielita acuta diseminata

Descrierea encefalomielita acuta diseminata :

Afectiune cerebrala inflamatorie demielinizanta rara determinata de infectii virale (encefalita postinfectioasa) sau poate sa apara in urma vaccinarii cu virusi vii atenuati (encefalita postvirala). Boala apare in urma raspunsului imun la o infectie virala sau la vaccinul continand virusi vii atenuati, rezultand o stimulare a limfocitelor B si secretia de anticorpi policlonali.

Encefalul este partea sistemului nervos central care cuprinde creierul mare, pedunculii cerebrali si bulbul rahidian. Encefalomielita acuta diseminata reprezinta inflamatia acuta a encefalului, diseminata in focare mici insotita de demielinizare. Are un debut brusc si evolutia poate fi sau autolimitata sau cu consecinte neurologice grave.

Antecedentele de imunizare (encefalomielita postvaccinala) sau infectioase (encefalomielita infectioasa) se asociaza frecvent cu encefalomielita acuta diseminata. Encefalomielita postvaccinala poate urma administrarii de vaccin antirabic Semple, vaccin folosit in zilele noastre doar in tarile in curs de dezvoltare intrucat foloseste virusuri inactivate raspandite in creierul animalelor. Vaccinul antirabic utilizat in tara noastra este cultivat pe embrioni de rata sau celule diploide si elimina riscul unei astfel de complicatii.

Encefalomielita acuta diseminata este cel mai frecvent asociata cu virusul varicela-Zoster (care determina aparitia varicelei sau a varsatului de vant). Poate de asemenea urma infectiilor cu virusul rubeolei, virusul urlian (care determina aparitia oreionului), virusurile gripale, paragripale, virusul mononucleozei infectioase,  Mycoplasma.

Simptomele si diagnosticul encefalomielitei  acute diseminate:

Manifestarile encefalomielitei acute diseminate sunt variabile de la caz la caz. In cazurile grave, debutul este brusc si evolutia este rapida (cateva ore sau zile).

In encefalomielita acuta diseminata post-infectioasa, semnele si simptomele includ:

- cefalee

- febra

- hemipareza sau tetrapareza

- meningism (sindrom caracterizat prin prezenta manifestarilor caracteristice meningitei, in cadrul unor infectii: gripa, pneumonie, angina) manifestat prin cefalee, varsaturi, fotofobie, redoarea cefei

- letargie care evolueaza progresiv catre coma

- pierderea sensibilitatii

- somnolenta

- reflexele tendinoase sunt abolite initial, apoi devin hiperactive

- crizele de epilepsie sunt frecvente

- scaderea acuitatii vizuale

Diagnosticarea encefalomielita acuta diseminata :

In lipsa vaccinarii sau existentei unei afectiuni virale in antecedente,  precum: gripa, rujeola, oreion etc. , este dificil de diferentiat encefalomielita acuta diseminata de scleroza multipla acuta. Diagnosticul corect de encefalomielita acuta diseminata este usor de precizat in caz de vaccinare recenta sau de infectie virala.

Pentru stabilirea diagnosticului de certitudine de encefalomielita acuta diseminata, sunt necesare o serie de analize si examene de laborator:

- analiza sangelui 

- punctie lombara, cu recoltarea de lichid cefalorahidian (LCR) necesar pentru confirmarea sau infirmarea prezentei inflamatiei sau infectiei la nivelul sistemului nervos central

- RMN-ul sustine diagnosticul de encefalomielita acuta diseminata prin detectarea anomaliilor extinse si relative simetrice ale substantei albe

Tratamentul encefalitei acute desiminate:

Nu exista studii clinice controlate pentru studierea etapelor de tratament in encefalomielita acuta diseminata. Totusi ideea unanim acceptata astazi este aceea de a se administra initial doze mari de glucocorticoizi intravenos, cum ar fi metilprednisolon sau dexametazona. Ulterior se administreaza prednisolon pe cale orala in doze din ce in ce mai mici. Pacientii tratati cu metilprednisolon au demonstrat rezultate mai bune decat cei tratati cu dexametazona.

Tratamentul consta in administrarea de metilprednisolon intravenos sau in aplicarea schemei cu metilprednisolon-prednison intr-o maniera asemanatoare cu cea utilizata in SM ( elul 376-4). ACTH a fost de asemenea raportat in studii necontrolate ca fiind benefic, la fel ca si plasmaforeza. Ocazional, pacientii pot da doda de recidi la scurt timp dupa terminarea tratamentului si, in astfel de cazuri, reinstau-rarea tratamentului poate fi utila.

Au fost raportate si alte medicamente antiinflamatorii si terapii imunosupresoare care au demonstrat efectul lor benefic, cum ar fi plasmafereza, dozele mari de imunoglobulina intravenos si ciclofosfamida. Acestea sunt considerate ca terapii alternative si sunt folosite atunci cand corticosteroizii nu pot fi administrati, sau nu reusesc sa controleze boala.

Un studiu recent al tratamentului bazat pe administrarea de imunoglobulina intravenos si corticosteroizi intr-un grup de copii cu encefalomielita acuta diseminata a aratat ca aproximativ 70% dintre copii au recuperat complet dupa tratament. Un alt studiu a demonstrat faptul ca administrarea de imunoglobuline intravenos la adulti a dus la rezolutia mai buna a tulburarilor senzoriale si motorii, in timp ce corticosteroizii par mai eficienti in tratarea tulburarilor cognitive si de constienta.

Prognosticul encefalomielitei acute diseminate :

Recuperarea integrala se produce in 50% pana la 70% din cazuri. Timpul mediu de recuperare este in general de 3-4 luni. Rata mortalitatii nu depaseste 5% din totalitatea cazurilor de boala. Situatiile in care vindecarea se realizeaza cu pretul unor sechele neurologice sunt asociate cu raspunsul mai slab la terapia cu glucocorticoizi, cazuri severe de boala sau cu debutul brusc al simptomatologiei encefalomielitei.

Copiii au tendinta de a recupera mai bine decat adultii, iar cazurile care evolueaza fara febra tind sa dezvolte complicatii neurologice mai grave si vindecare cu sechele. Aceasta ultima situatie se poate explica fie printr-o anumita protectie pe care o confera febra, fie printr-un diagnostic mai rapid al cazurilor cu febra care se prezinta la medic.

 

Tratamente naturiste pentru Encefalomielita acuta diseminata

UltraImmune9
Pret: 199 RON
*TVA inclus
 
tratament deparazitar si zapper
Pret: 942.82 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara