Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Arginina


Evisceratia

Descrierea evisceratia

Evisceratiile reprezinta iesirea viscerelor din abdomen la exterior printr-o solutie de continuitate, la nivelul peretelui abdominal, aparute postoperator sau posttraumatic. Evisceratiile posttraumatice sunt consecinta plagilor abdominale penetrante care de cele mai multe ori sunt insotite de leziuni viscerale complicate cu infectie, si in acest caz interventia chirurgicala trebuie efectuata in urgenta.

Evisceratiile postoperatorii au urmatorii factori favorizanti: supuratia plagii, tipul de laparotomie practicat, complicatii postoperatorii imediate (exemplu: retentia acuta de urina care creste presiunea intraabdominala), factorii care tin de fondul biologic al bolnavului (varsta inaintata, bolile consumptive, eforturile fizice mari, sau mici si repetate, obezitatea) .

Din punct de vedere anatomo-clinic se disting trei forme de evisceratii: evisceratii incomplete (subcutanate); evisceratii complete (suprategumentare) si evisceratii blocate sau fixate. Pacientii cu evisceratie, pe langa exteriorizarea viscerelor prezinta tulburari cardio-circulatorii, tulburari respiratorii, stare de soc.

Etiopatogenia evisceratia

Factorii determinanti sunt reprezentati de presiunea intraabdominala crescuta si cicatrizarea deficitara. Factorii favorizanti sunt reprezentati de afectiuni respiratorii, prostatice, ileus dinamic postoperator, efort de ridicare precoce.

Factorii locali sunt reprezentati de inciziile verticale si paramediane, sutura in tensiune, infectii ale plagii, traumatism tisular parietal important, material si tehnica de sutura inadecvate.

Terenul bolnavului are o importanta majora si factorii care predispun la evisceratii sunt: neoplaziile, obezitatea, hipoproteinemia, insuficienta renala, denutritia, icterul, anemia severa, diabetul zaharat, tratamentul cu imunosupresive, alcoolismul, insuficienta respiratorie, varsta inaintata.

Tipurile de evisceratii

Evisceratia incompleta apare in prima saptamana postoperator si se manifesta prin aparitia unei secretii sero-sangvinolente printre firele de sutura, urmata de protruzia viscerelor pana la nivelul tegumentului; clinic se manifesta prin varsaturi, meteorism, ileus dinamic, aparitia unei formatiuni tumorale la nivel subcutanat reprezentata de viscerele exteriorizate.

Evisceratia fixata sau blocata apare dupa prima saptamana si in aceasta situatie viscerele se exteriorizeaza, dar raman fixate printr-un proces de peritonita plastica; de obicei acest tip de evisceratie este cauzat de infectia profunda a plagii.

Evisceratia completa, libera, consta in dezunirea tuturor straturilor parietale, cu exteriorizarea totala sau partiala a viscerelor in plaga in functie de interesarea partiala sau totala a plagii; tabloul clinic este zgomotos si se manifesta prin sughit, ileus dinamic, varsaturi, infiltrarea sangvinolenta a pansamentului cu protruzia epiplonului si a anselor intestinului subtire printre firele de sutura.

Semnele si simptomele evisceratiei

Evisceratiile sunt insotite de stare de soc, tulburari respiratorii si cardio-vasculare aparute datorita durerii, tractiunii pe mezouri si pierderii de lichide la suprafata anselor. Tranzitul intestinal poate fi present sau absent. Evisceratia complete survine precoce, celelalte doua tipuri (incompleta si fixate) apar tardiv si sunt precedate de neliniste, greturi, varsaturi, durere la nivelul plagii, senzatie de plenitudine si secretii la nivelul plagii. In urma unui efort bolnavul percepe o durere vie cu senzatie de ruptura la nivelul plagii.

Examenul local constata dehiscenta tuturor planurilor parietale cu exteriorizarea viscerelor in pansament in cazul evisceratiilor complete; iar in cazul celor incomplete constata dehiscenta peretelui cu pastrarea tegumentului; apare deformarea plagii prin migrarea viscerelui subcutanat. Examenul local in evisceratia blocata arata fire de sutura relaxate, care taie peretele, secretie purulenta la nivelul plagii iar buzele plagii operatorii sunt atone.

Tratamentul evisceratiei

Tratamentul difera in functie de tipul de evisceratie. In cazul evisceratiilor blocate tratamentul este conservator si consta in toaleta locala, apropierea buzelor plagii, drenaj aspirativ, antibioticoterapie locala si sistemica. Pentru evisceratiile blocate cu supuratia peretelui se poate utiliza un sistem de irigare cu solutie de cloramina. Celelalte tipuri de evisceratii beneficiaza de tratament chirurgical de urgenta care consta in toaleta plagii si a peritoneului si refacerea peretelui abdominal. Obiectivul principal al curei chirurgicale a evisceratiilor libere este reducerea anselor in cavitatea abdominala si refacerea peretelui abdominal.

Tehnica chirurgicala

Primul timp consta in toaleta plagii si a peritoneului; se desface plaga in totalitate, se rezolva abcesele parietale, aderentele viscero-viscerale si cele viscero-parietale; se spala cavitatea peritoneala impreuna cu ansele intestinale cu ser fiziologic, solutie antiseptica si solutii cu antibiotic, apoi ansele intestinale sunt reintroduse in abdomen.

Al doilea timp consta in refacerea peretelui; se indeparteaza sfacelurile si zonele necrotice de la nivelul peretelui pana cand se ajunge la tesut sanatos, apoi se sutureaza peretele in plan total cu fire armate, care prind si planul muscular.

Se mai poate folosi tehnica abdomenului deschis, care consta in asezarea unei folii de sepraphil sau poliuretan si un bandaj elastic care mentin contentia abdominala, iar dupa cateva saptamani urmeaza sutura bresei musculo-aponevrotice.

Ingrijiri postoperatorii si prognosticul evisceratiei

Tratamentul general urmareste imbunatatirea starii generale si a starii de nutritie a pacientului, combaterea infectiei si a dezechilibrelor acido-bazice. Un bandaj elastic mentine contentia viscerala. Contentia farmacologica continua contentia mecanica, permitand asistarea respiratorie, evitarea tusei si a varsaturilor.
Prognosticul depinde de terenul bolnavului, de afectiunea pentru care s-a intervenit initial, si de complexitatea interventiei primare. Frecventa crescuta a evisceratiilor ramane o problema si sunt insotite de o morbiditate si mortalitate importante.

 

Tratamente naturiste pentru Evisceratia

Pret: 77 RON
*TVA inclus
 
Pret: 88 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara