Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Extrasistolele ventriculare

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Extrasistolele ventriculare

Descrierea extrasistolelor ventriculare

Extrasistolele ventriculare sunt batai cardiace premature, batai care apar mai repede decat normal si care intrerup ritmul cardiac normal. Desi apar mai frecvent la pacienti cu afectiuni cardiace, majoritatea oamenilor le-au prezentat ocazional. Bataile premature pot avea originea la orice nivel al inimii dar cel mai frecvent pornesc din ventriculi si se numesc extrasistole ventriculare (ESV). Este asociata cu numeroase boli structurale cardiace, ischemia cardiaca, aritmia congenitala, boala pulmonara. Extrasistolele sunt frecvente si la persoanele sanatoase. Sunt intalnite mai des la persoanele in varsta. Aceasta aritmie poate fi cauzata de stressul fizic sau emotional, consumul de cafeina, alcool sau efedrina-medicament folosit in tratarea starilor de febra si raceala. Alte cauze includ boala arteriala coronariana, in special imediat dupa infarctul miocardic si in cadrul cardiomiopatiilor dilatative, valvulopatiilor si insuficientei cardiace.

Extrasistolele ventriculare izolate au un efect minor asupra functiei de pompa a inimii si de obicei nu determina simptome, doar daca nu sunt foarte frecvente. Simptomul principal este perceptia unei batai cardiace puternice sau absente. Extrasistolele ventriculare nu sunt periculoase pentru persoanele care nu prezinta si o afectiune cardiaca. Totusi cand apar frecvent la persoanele cu afectiuni cardiace structurale pot fi urmate de aritmii mai periculoase cum ar fi tahicardia supraventriculara sau fibrilatia ventriculara care pot determina moartea subita.

La persoanele sanatoase nu este nevoie de alt tratament decit reducerea stressului si evitarea cafeinei, alcoolului si a altor medicamente antipirexice care stimuleaza inima. Terapia farmacologica este recomandata doar daca simptomele sunt intolerabile sau daca se suspicioneaza progresia spre fibrilatia ventriculara sau tahicardia supraventriculara. Se incearca ca prima optiune beta-blocantii deoarece sunt mai siguri.

Dupa un infarct miocardic persoanele care prezinta extrasistole ventriculare pot reduce riscul de deces subit prin tahicardie supraventriculara sau fibrilatie ventriculara prin administrarea de beta-blocanti sau angioplastie, bypass arterial coronarian pentru a trata boala arteriala coronariana. Antiaritmicele pot suprima extrasistolele dar pot creste si riscul de aritmie fatala.

Extrasistolele ventriculare sunt unele dintre cele mai comune aritmii care pot apare la pacientii cu sau fara boala cardiaca. Prevalenta extrasistolelor variaza larg, de la 3-60% la indivizii asimptomatici. Extrasistolele la pacientii tineri sanatosi fara boli cardiace structurale nu sunt asociate cu cresterea ratei mortalitatii. Cele prezente la pacientii in virsta, mai ales la cei cu boli cardiace structurale sunt asociate cu un risc crescut de evenimente cardiace adverse, mai ales disritmia ventriculara sustinuta si decesul subit. La pacientii care au infarct miocardic riscul de aritmii ventriculare maligne si deces subit este legat de frecventa si complexitatea extrasistolelor.

Cauzele extrasistolelor ventriculare

Cauzele declansarii aceste afectiuni sunt:  hipertensiunea arteriala, excesul de alcool, tutun si cafea, hipoxia (cantitate scazuta de oxigen in sange) si hipercapnia (cresterea dioxidului de carbon in sange). Hipoxia poate apare in boli pulmonare, cum ar fi emfizemul pulmonar sau boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC), boli valvulare cardiace cum ar fi prolapsul de valva mitrala, hipokalemia (cantitate scazuta de potasiu in sange), hipomagnezemia (nivel scazut de magneziu in sange), hipercalcemia (cantitate crescuta de calciu in sange). Hipokalemia si hipomagnezemia pot aparea la pacientii care iau medicamente diuretice, cardiomiopatia (afectarea muschiului inimii) inclusiv:  cardiomiopatia ischemica, dilatativa, hipertrofica ,insuficienta cardiaca congestiva, infarctul miocardic (moartea muschiului inimii prin blocarea brusca a arterei coronare), extrasistolele ventriculare pot sa apara la persoane sanatoase fara boli cardiace,  contuzii cardiace (lovirea inimii), medicamente, cum ar fi digoxin, aminofilina, antidepresive triciclice, amitriptilina, pseudoefedrina, fluoxetine si efedrina, droguri stimulente cum ar fi cocaine, ecstasy si amfetaminele, miocardita (inflamatia muschiului inimii).

Simptomele extrasistolelor ventriculare

Pacientii cu extrasistole ventriculare rare adesea nu prezinta simptome si sunt descoperite intamplator la un examen clinic sau electrocardiograma de rutina.

Pacientii cu extrasistole ventriculare, uneori, acuza palpitatii. Persoana simte modificari ale ritmului cardiac. Extrasistolele apar de obicei dupa o bataie cardiaca normala si sunt urmate de o pauza pana cand ritmul cardiac normal este reluat. Prin urmare, persoana simte ca a sarit o bataie. Palpitatiile pot fi crea senzatia de disconfort si anxietate (teama) la unele persoane.

Pacientii cu extrasistole ventriculare frecvente pot acuza slabiciune, oboseala, confuzie, dureri in piept, ameteala sau sincopa (lesin). Acest lucru se intampla deoarece extrasistolele ventriculare frecvente pot diminua capacitatea inimii de a pompa sangele spre alte organe (diminuarea debitului cardiac), ducand la scaderea tensiunii arteriale.

Pacientii cu mai mult de trei extrasistole ventriculare consecutive au tahicardie ventriculara. Tahicardia ventriculara determina scaderea debitului cardiac, scaderea tensiunii arteriale si sincopa (lesin).  

Complicatiile extrasistolelor ventriculare

Extrasistolele ventriculare la persoanele sanatoase (fara hipertensiune arteriala si boli cardiace) nu prezinta risc pentru sanatate .

Extrasistolele ventriculare la pacientii cu boli cardiace (infarct miocardic, insuficienta cardiaca, boli valvulare) sunt asociate cu risc crescut de a dezvolta tahicardie ventriculara. Tahicardia ventriculara pune in pericol viata pentru ca se poate transforma in fibrilatie ventriculara. Inima cu fibrilatie ventriculara nu poate pompa sangele eficient spre creier si restul corpului. Netratata fibrilatia ventriculara poate fi fatala in cateva minute.

Diagnosticul si clasificarea extrasistolelor ventriculare

Studii de laborator: 

Acestea constau in : evaluarea unui infarct miocardic acut, testarea pentru medicamente proaritmice, evaluarea functiei tiroidiene-hipertiroidism, evidentierea tulburarilor electrolitice: hipomagneziemia, hipokaliemia, hipercalcemia

Studii imagistice:

Electrocardiografia permite caracterizarea ectopiei ventriculare si determinarea cauzei. Se efectueaza un EKG cu 12 derivatii si o monitorizare a ritmului cardiac pentru doua minute pentru a determina frecventa ectopiei si prinderea extrasistolelor rare.

Elementele electrocardiografice pot include: ischemia cardiaca activa-segment ST subdenivelat sau supradenivelat si inversarea undei T, hipertrofia ventriculara stanga, efectele medicamentelor-largirea QRS, prelungirea QT, tulburarile electrolitice-prelungirea QT, unde T hiperacute, extrasistola poate apare in bigemjinism, trigeminism sau quadrigeminism, care prezinta aparitia dupa o bataie normala, dupa doua, dupa trei , unde Q patologice sau lipsa undelor R, bloc de ram-in infarctul miocardic, extrasistolele cu morfologie similara se numesc monomorfe sau unifocale, estrasitola este prematura fata de urmatoarea contractie cardiaca asteptata a ritmului bazal, pauza de dupa bataia prematura este una compensatorie, intervalul RR de dupa extrasistola este egal cu dublul RR bazal, daca sunt doua sau mai multe morfologii se numesc multimorfe, pleomorfe sau polimorfe.

Clasificarea Lown pentru extrasistole, cu cat gradul este mai mare cu atat ectopia este mai severa:

Gradul 0-fara extrasistole, Gradul 1-extrasistole ocazionale, <30/ora, Gradul 2-extrasistole frecvente, >30/ora, Gradul 3-multiforme, Gradul 4-repetitive (A-cuplete, B-salve de 3 sau mai multe), Gradul 5-mod R-pe-T. C

Clasificarea clinica a extrasistolelor: benigne, potential maligne, maligne.

Clasificarea in functie de frecventa: frecvente-10 sau mai multe extrasistole ventriculare pe ora sau peste 6 pe minut, ocazional-sub 10 extrasistole pe ora sau sub 6 pe minut.

Clasificarea in functie de contractiile cardiace normale: bigeminism-complexe in pereche, extrasistola alternind cu contractie normala, trigeminism-extrasistola care apare dupa a treia bataie (doua batai normale urmate de o extrasistola), quadrigeminism-extrasistola aparind dupa fiecare a patra bataie, cuplete-doua extrasistole consecutive, tahicardie nesustinuta-3 extrasistole consecutive.

Clasificarea in functie de originea extrasistolelor.

Numar de focare: multifocale/multimorfice-au mai mult de o morfologie si provin din mai multe focare, unifocale/unimorfice-extrasistolele provin dintrun singur focar si au toate aceasi morfologie

Locul de origine: ventricular stang, ventricular drept

Studiile electrofiziologice sunt indicate pentru pacientii care au o boala cardiaca structurala, pentru care riscul de deces cardiac este crescut si cei care au o inima normala cu extrasistole simptomatice, la care terapia farmacologica sau ablatia pe cateter este indicata.

Monitorizarea Holter (pe 24 de ore) poate stabili gradul de instabilitate electrica la pacientii cu fractie de ejectie redusa. Poate determina eficienta terapiei la pacientii cu extrasistole frecvente sau complexe. Rolul cel mai important este cel de a cunatifica pacientii cu infarct miocardic recent sau cu disfunctie ventriculara stinga. Complementar se foloseste testul de stress fizic care poate demasca extrasistolele ventriculare prin cresterea catecolaminelor sau a ischemiei miocardice.

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: sindrom coronarian acut, infarct miocardic, miocardita, fibrilatia ventriculara, tahicardia ventriculara, extrasistolele atriale, bataile cardiace fuzionate, contractiile premature jonctionale, ritmurile de scapare idioventriculare, parasistola, contractiile ventriculare interpolate.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara