Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Hematomul intraparenchimatos

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Hematomul intraparenchimatos

Descrierea hematomului intraparenchimatos :

Hematomul intraparenchimatos (HIP) este cauzat de obicei de o crestere brutala a tensiunii arteriale, sau de ruperea unui anevrism cerebral sau a unei malfomatii vasculare cerebrale. Rareori se pot intalni si hematoame cauzate de hemoragii in tumori cerebrale sau in metastaze.

Cauzele  hematomului intraparenchimatos

Situatiile care duc la formarea unui hematom intraparenchimatos sunt multiple, de la ruperea unui anevrism cerebral sau ruperea unei malformatii vasculare cerebrale, traumatisme cranio-cerebrale pana la puseuri hipertensive si chiar sangerarea din cadrul tumorilor cerebrale primare sau metastatice. Factorii de risc sunt sunt consumul de droguri, hipertensiunea arteriala, alcoolul, tratamentele abuzive cu trombostop sau aspirina, diabetul zaharat, consumul de tigarete.

Mecanismul de formare a hematomului intraparenchimatos presupune trei modalitati: in urma unui traumatism cranio-cerebral pot sa apara focare de microhemoragii. Aceste focare pot conflua si rezulta un hematom intraparenchimatos, ruptura unui vas cerebral de natura arteriala sau venoasa (mai frecvent venoasa) ca urmare a unui eveniment traumatic, hematomul intraparenchimatos mai poate sa apara in urma dilacerarii cerebrale, evoluand fie din ruptura unui vas cerebral, fie din confluarea focarelor hemoragice.

De obicei hematomul se dezvolta in regiunea temporala sau fronto-temporala. In timpul evolutiei, acest tip de hematom are tendinta sa expansioneze. Daca sursa sangerarii nu se inchide, hematomul creste in volum, apasand pe structurile din jur, generand un efect de masa. Uneori se intampla ca sangele din componenta hematomului sa inunde ventriculii laterali sau spatiul subdural, cu consecinte nefaste si prognostic rezervat.

Din punct de vedere anatomopatologic, hematomul intraparenchimatos este constituit din cheaguri de sange de consistenta gelatinoasa si din sange integru sau lactat. In cazul unui hematom intraparenchimatos subacut, structura acestuia este reprezentata mai ales de catre cheagurile de sange.

Simptomele hematomului intraparenchimatos

Hematomul intraparenchimatos reprezinta o urgenta medicala. Bolnavul prezinta brusc deficite motorii,  confuzie, ameteala, tulburari de vorbire (de exprimare sau de intelegere), de regula paralizii unilaterale, tulburari de vedere, tulburari de coordonare sau de echilibru. In situatiile grave poate apare chiar alterarea constientei manifestata prin stare de coma.

 Daca simptomele se remit dupa 24 de ore, diagnosticul este de atac ischemic tranzitoriu, acesta fiind un semnal de alarma, pentru eventualitatea  repetarii unui nou atac, dar cu simptome definitive.

Aceasta manifestare tranzitorie de accident vascular tranzitoriu trebuie luata foarte serios in consideratie de catre pacient si familie.

Diagnosticul hematomului intraparenchimatos

Pentru diagnostic este foarte importanta evaluarea semnelor clinice si a simptomelor pe care bolnavul le prezinta si diferentierea atenta de alte afectiuni cu simptome asemanatoare hematomului subdural.

Investigatiile paraclinice necesare pentru stabilirea diagnosticului pot fi:  electroencefalografie: indica semne de suferinta cerebrala, arteriografie, radiografie craniana: poate evidentia o fractura de craniu,  hemoleucograma, pneumoencefalografie:  evidentiaza deplasari ale sistemului ventricular, CT: pune diagnosticul de HSD si indica si varsta ematomului, hemoleucograma, RMN

Cei mai importanti facori de risc pentru aceasta boala sunt: hipertensiunea arteriala, bolile cardiace, diabetul zaharat, si fumatul. Printre factorii de risc se numara si consumul masiv de abuzul de droguri ilicite, bauturi alcoolice, boli genetice, tratamente cronice cu substante anticoagulante (trombostop, aspirina, etc).

Tratamentul hematomului intraparenchimatos:   

Este foarte important ca diagnosticul acestei boli sa fie facut precoce.

Persoanele cu hemoragii intracerebrale beneficiza de interventie chirurgicala pentru a eliminarea cheagurilor, in functie de marimea hemoragie, de localizarea acesteia, de starea generala si neurologica. Un element important este rezolvarea cauzei care a produs hemoragia (daca aceasta a fost indentificata - adica un anevrism cerebral sau o malfomatie vasculara).

Interventia chirurgicala pentru hematomul intraparenchimatos poate salva viata pacientului, dar lasa un bolnav cu deficite neurologice grave care necesita o perioada lunga de recuperare.

Prognosticul hematomului  intraparenchimatos

Rata mortalitatii este foarte mare, fiind cuprinsa intre 50-90% .  Iata de ce este foarte important ca bolnavull sa fie operat in primele 4 ore dupa traumatism, astfel reusindu-se scaderea ratei mortalitatii pana la 30%.

Prognosticul este influentat de: varsta pacientului, modul de producere al traumatismului, presiunea intracraniana dupa tratamentul chirurgical

 

Tratamente naturiste pentru Hematomul intraparenchimatos

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara