Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Leucemia acuta mieloida - LMA

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Leucemia acuta mieloida - LMA

Leucemia acuta mieloida (LAM) este un tip de cancer al sangelui si al maduvei osoase -tesutul spongios din interiorul oaselor care produce sangele. LAM este unul din cele patru tipuri principale de leucemie, care evolueaza rapid si afecteaza un grup de globule albe numite celule mieloide. Acestea se dezvolta si se transforma in celule sanguine mature (globule rosii, globule albe si trombocite). Acest tip de leucemie se mai numeste si leucemie mieloblastica acuta, leucemie granulocitara acuta, sau leucemie non-limfocitica acuta.
In conditii normale, maduva osoasa produce celule imature (stem) in mod controlat. Acestea se maturizeaza si se specializeaza, transformandu-se intr-un anumit tip de celula sanguina. La bolnavii de leucemie acuta mieloida, maduva osoasa produce celule imature care nu se maturizeaza si nu isi pot indeplini functiile. In plus, ele se multiplica rapid si suprima productia de celule sanguine sanatoase,  lasand organismul expus la infectii, anemie sau hemoragii. Celulele leucemice pot disemina in alte regiuni ale corpului.
Leucemia acuta mieloida  este cea mai comuna forma de leucemie. Boala progreseaza rapid daca nu este tratata, dar initial raspunde la tratament. Din nefericire, numerosi bolnavi de LAM sufera o resuta. Cercetarile se axeaza pe reducerea riscului de recidiva si pe obtinerea de rezultate pozitive pe termen lung la bolnavii de leucemie acuta mieloida.
Mai rara la copii (20% din cazuri), leucemia acuta mieloida se observa cu precadere la adulti.

Semne si simptome

Cauze


Cauza leucemiei acute limfoide este afectarea ADN-ului celulelor din maduva osoasa. In conditii normale, ADN-ul poate fi comparat cu un set de instructiuni ce stabileste modul si timpul in care celulele cresc si se divid. Unele gene ale ADN-ului, numite oncogene promoveaza diviziunea celulara. Altele, numita gene supresoare tumorale, incetinesc diviziunea celulara si determina distrugerea celulelor la momentul adecvat.

Leucemia survine atunci cand afectarea ADN-ului determina activarea oncogenelor sau inactivarea genelor supresoare tumorale. In aceasta situatie, producerea de celule devine anarhica, necontrolata. Maduva osoasa produce celule imature care se transforma in celule leucemice numite mieloblasti. Celulele anormale nu pot functiona in mod corect, se pot acumula, suprimand productia de celulele sanatoase.
Mutatiile care provoaca leucemia sunt in general dobandite - si nu mostenite – dar cauza acestor mutatii nu a fost pe deplin deslusita. In unele cazuri, afectarea ADN-ului este rezultatul unei expuneri la substante cancerigene, sau al sedintele anterioare de chimioterapie pentru tratarea altor cancere. LAM poate evolua si din alta boala de sange sau din leucemii cronice (leucemie mieloida cronica), mielodisplazie sau alte afectiuni ce determina producerea excesiva de celule de catre maduva osoasa (sindroame mieloproliferative).

Diagnostic

Tratament


Tratamentul de baza consta in chimioterapie ce comporta in mod succesiv o etapa de inductie, urmata de consolidare, sau chiar de intensificare printr-un transplant de maduva osoasa sau de celule-stem autologice la pacientii tineri, in cazul obtinerii unei remisii complete.
Prognosticul depinde in special de varsta, tipul citologic al blastilor, anomaliile cromozomiale, prezenta unei boli preexistente a maduvei osoase si bineinteles, de raspunsul la tratament.

Inducerea remisiei

Scopul acestei etape este acela de a distruge celulele leucemice din sange si maduva osoasa. Totusi, inducerea remisiei nu distruge toate celulele leucemice, deci sunt necesare alte tratamente pentru a preveni posibilele recidive.

Terapia de consolidare

Numita si terapie post-remisie, etapa de mentinere sau intensificare, aceasta etapa a tratamentului are drept scop distrugerea celulelor leucemice ramase. Este considerata drept o etapa esentiala pentru scaderea riscului de recidiva.


Acest tip de leucemie acuta necesita un tratament chimioterapeutic mai agresiv. Daca leucemia persista chiar si dupa una sau mai multe perioade de remisie, se procedeaza la o grefa de maduva osoasa. Pacientul primeste in acest caz o maduva osoasa sanatoasa de la un donator compatibil. Daca gasirea unui donator compatibil nu este posibila, se poate practica o autogrefa de maduva osoasa (grefa a propriei maduvei osoase dupa distrugerea celulelor anormale).
Aceasta metoda permite obtinerea unor remisii prelungite in numeroase leucemii ale copilului si in unele leucemii ale adultului.

 

Tratamente naturiste pentru Leucemia acuta mieloida - LMA

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Vindecarea tuturor formelor de cancer
Pret: 43 RON
*TVA inclus
 
Pret: 49.5 RON
*TVA inclus
 
Betaina
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara