Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
BioHarmonex

BioHarmonex

Necrobioza lipoidica

Descrierea necrobioza lipoidica

Necrobioza lipoidica cunoscuta ca diabeticorum prezinta pete stralucitoare asimptomatice care se largesc in timp, rosii-maro pana la galben, atrofice prin degenerarea colagenului si raspuns granulomatos, depozitare de grasime si ingrosarea peretilor vaselor de sange. Cauza exacta nu este cunoscuta dar teoria cea mai acceptata cuprinde microangiopatia diabetica. Alte teorii sugereaza trauma sau inflamatiile.

Necrobioza lipoidica este descrisa la 0. 3% dintre diabetici. Prezenta si progresia acestei conditii nu este relationata cu controlul diabetului. Tratamentul nu este satisfacator. Boala este cronica cu progresie variabila si cicatrice. S-a raportat cancerul de piele la persoanele cu necrobioza lipoidica si trauma cu ulcerare anterioare. Se folosesc corticosteroizii intralezionali, dar cu efecte minore. Terapia de antiagregare cu aspirina si dipiridamol au fost incercate deoarece necrobioza lipoidica este cauzata de ocluzia vasculara mediate prin plachete sau mecanisme immune. Se folosesc si imunomodulatorii cu succese variabile. Terapia chirurgicala cuprinde excizia si grefarea, dar recurenta apare secundar afectarii vasculare. Plaga chirurgicala se vindeca greu. Se pot incerca terapii laser.

Acuza principala in necrobioza lipoidica este ulcerarea care apare dupa trauma. Infectiile pot apare dar sunt neobisnuite. S-au raportat cazuri de carcinoma scuamos celular dezvoltindu-se in leziunile cornice de necrobioza lipoidica. Prognosticul cosmetic pentru aceasta afectiune este nefavorabil. Tratamentul este de ajutor in oprirea expansiunii leziunilor care tind sa prezinte o evolutie cronica. Ulceratiile pot fi dureroase, infectate si se vindeca cu cicatrice.

Patogenie si cauze necrobioza lipoidica

Necrobioza lipoidica este o afectiune prin degenerarea colagenului cu raspuns granulomatos, ingrosarea peretilor vaselor de singe si depozitare de grasime. Patogeneza nu s-a demonstrat a fi legata de factori genetici. Datorita legaturilor strinse dintre diabet si necrobioza lipoidica diabeticorum numeroase studii au tintit aceasta etiologie. Microangiopatia din aceasta boala ar putea declansa aceasta afectiune.
O alta teorie este bazata pe depozitarea de imunoglobuline, complement si fibrinogen in peretii vaselor de singe. Se considera a fi o afectiune vasculitica mediate prin anticorpi. O teorie aditionala observa colagenul anormal din necrobioza lipoidica, alte teorii include trauma, modificarile inflamatorii si metabolice ca posibile etiologii.

Semne si simptome necrobioza lipoidica

Necrobioza lipoidica este mai frecventa de 3 ori la femei decit la barbati. Varsta medie de debut este de 30 de ani, dar se poate dezvolta la orice virsta. La pacientii cu diabet tinde sa apara timpuriu. Pacientii prezinta pete stralucitoare asimptomatice care se largesc incet in cateva luni sau ani. Petele sunt intial rosii-maro apoi devin galbene si depresate, atrofice. Ulceratiile pot apare tipic dupa trauma si sunt asociate cu durerea. Acuza principala a pacientului este aspectul cosmetic al leziunilor. Aspectul clinic al necrobiozei lipoidice este distinctiv.

Examen fizic

Leziunile pielii incep prin papule de 1-3 mm, bine delimitate sau noduli care se extind cu o margine activa si devin atrofici, gerosi, cu pete rotunde central. Initial aceste placi sunt rosii-maro dar progresiv devin galbene si atrofice. Cele mai multe cazuri apar in zona pretibiala, dar sunt raportate si la fata, scalp, trunchi si extremitatile superioare. Se pot observa multiple teleangiectazii pe suprafata epidermului subtire. Ulceratiile la locul unei trauma si infectia secundara sunt complicatii ocazionale ale necrobiozei lipoidice.

Fenomenul Koebner este present la acesti pacienti, mai ales la cei cu vasculita la locul traumei. La cei mai multi pacienti leziunile de necrobioza lipoidica sunt tipic multiple si bilateral. Acestea pot deveni nedureroase datorita lezarii nervilor cutanati in 75% dintre cazuri, iar in 25% sunt extreme de dureroase.

Diagnostic  necrobioza lipoidica

Examen histologic. Conditia prezinta granuloame interstitiale care implica dermul si tesutul subcutanat. Granuloamele sunt compuse din histiocite, plasmocite si eozinofile. Reducerea numarului de nervi cutanati este o alta caracteristica. Elemental principal este ingrosarea peretilor vasculari si edemul endothelial gasit in dermul profund, similar microangiopatiei diabetice.
Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: granulomul anular, sarcoidoza, xantoamele.

Tratament necrobioza lipoidica

Tratamentul pentru necrobioza lipoidica nu este foarte eficient deoarece etiologia exacta este inca neclara. Deoarece trauma localizata determina ulceratie protectia picioarelor cu ciorapi elastici si repausul picioarelor sunt de ajutor. Steroizii topici ci intralezionali pot diminua inflamatia leziunilor precoce active dar cu efecte minime asupra leziunilor atrofice. La acestea steroizii pot determina atrofie aditionala. S-au mai incercat tacrolimus topic, ciclosporina, terapia antiplachetara, etanerceptul, infliximab. Un studiu a folosit colagenul de bovina topic pentru a ameliora granularea tisulara si activitatea fibroblastica cu promovarea vindecarii plagilor si ulceratiilor. Alte terapii folosite cu succese variabile cuprind fototerapia cu ultraviolete, ticlopidina, nicotinamida, clofazimina, injectii cu heparina intralezionale, tretinoinul, hidroxicloroquina.

Terapia chirurgicala.

Excizia si grefarea sunt eficiente, dar recurenta apare secundar alterarii vasculare. Acestea prezinta o vindecare diminuata a plagii. S-au descris si regimuri terapeutice cu laser.

Prognostic necrobioza lipoidica

Din punct de vedere cosmetic prognosticul necrobiozei lipoidice este negativ. Tratamentele pot ameliora expansiunea leziunilor individuale cu curs cronic. Ulceratiile pot determina morbiditate semnificativa, necesitind ingrijirea prelungita a plagii. Aceste ulceratii pot fi dureroase, deveni infectate si se vindeca cu cicatrice.

 

Tratamente naturiste pentru Necrobioza lipoidica

BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara