Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Necroza papilara renala

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Tratament detoxifiant pentru rinichi

Tratament detoxifiant pentru rinichi

Necroza papilara renala

Necroza papilara renala este o forma de nefropatie implicind necroza papilelor renale vascularizate de vasa recta. Nefropatia analgezica este cauza necrozei papilare. Distrugerea este cumulativa iar majoritatea pacientilor au ingerat cel putin 20 kg de analgezice in trecut. Riscul pentru fenacetina si acetaminofen comparabil cu aspirina si alte nonsteroidiene antiinflamatorii este ridicat. Combinatiile de produse analgezice reprezinta de asemeni un risc ridicat.

Conditia poate reprezenta un prognostic negativ in nefrita cronica analgezica, cu consumul persistent sau abuzul de fenacetina sau derivatii acesteia cum este acetaminofenul. Poate fi mai putin intilnita deoarece fenacetina nu mai este disponibila. Dar este mai comuna cind pacientii au luat combinatii de produse analgezice pentru o perioada extinsa de timp.
Boala afecteaza in general indivizii de virsta mijlocie sau in virsta. Pacientul tipic este de peste 50 de ani, peste jumatate dintre cazuri aparind la persoane peste 60 de ani iar 90% dintre cazuri la pacienti peste 40 de ani. Necroza papilara este neobisnuita la pacientii tineri inainte de 40 de ani si la populatia pediatrica, facind exceptie copii cu siclemie, hemoglobinopatii, hipoxie, deshidratare si septicemie.

Poate fi cauzata si de diabetul zaharat si siclemia vaso-ocluziva in crize in care este legata de infectia renala sau boala vasculara. Poate fi un rezultat al pielonefritei acute.
Boala este caracterizata de necroza coagulativa a piramidelor renale medulare aparuta in cadrul unor conditii si toxine care prezinta sinergism fata de dezvoltarea ischemiei. Evolutia clinica a necrozei papilare renale variaza in functie de gradul de afectare vasculara, de prezenta de factori cauzali asociati, starea generala de sanatate a pacientului, de prezenta afectarii bilaterale si de numarul de papile afectate.
Boala poate conduce la infectie secundara a papilelor descuamate, depozitare de calculi si separarea si eliminarea papilelor cu blocarea tractului urinar. Papilele blocate in uretere pot obstrua calicele si congrega, emboliza in localizari la distanta. Anomaliile congenitale nediagnosticate pot reprezenta o zona de risc colabata in care papilele se opresc.
Necroza papilara renala este o patologie potential dezastruasa iar in prezenta afectarii bilaterale sau a unui rinichi solitar blocat conduce la insuficienta renala. Sechelele infectioase ale conditiei sunt mai severe daca pacientul are probleme medicale multiple, mai ales diabet zaharat.

Patogenie:

Teoria infectioasa:
Necroza papilara renala este clasificata drept finalul unui spectru de modificari asociate cu pielonefrita si nefrita tubulointerstitiala. Este considerata frecvent o complicatie sau extensie a pielonefritei severe care este mai devastatoare decit de obicei datorita bolilor asociate, mai ales diabet si obstructia tractului urinar.
Intradevar pielonefrita si o infectie ascendenta a tractului urinar sunt conditii asociate comun cu necroza papilara renala. Infectia este frecvent intilnita in aceste cazuri contribuind semnificativ la prezentarea clinica a necrozei renale: febra si frisoane la aproximativ doua treimi dintre pacienti, urina pozitiva la cultura la 70%. Totusi necroza papilara poate apare si in absenta infectiei indicind ca infectia poate sa nu fie procesul primar in patogeneza.
Invers, infectia este mai mult o complicatie a necrozei papilare renale; papilele necrotice actioneaza ca un nidus pentru infectie si litogeneza. Infectia cu material necrotic si calculi este frecvent dificil de tratat definitiv doar cu antibiotice, iar infectia reapare ca necroza papilara renala progresind la pielonefrita cronica.

Teoria ischemica:
Necroza papilara renala este considerata o sechela a ischemiei aparind la papilele renale si medulara. Diferite insulte genereaza ischemia, una dintre care poate fi infectia. Interstitiul inflamat tumefiat a rinichiului pielonefritic compreseaza vasculatura medulara si predispune pacientul la ischemie si necroza renala. Aceasta vasculatura poate deveni compresata, atenuata sau blocata de alte citeva boli, mai ales diabet zaharat, obstructia tractului renal si nefropatia analgezica. De aceea, necroza papilara renala este o entitate clinica si patologica distinct cauzata de ischemia care se dezvolta fara pielonefrita sau infectia urinara si determina complicatii infectioase.

Localizarea conditiei:
Necroza papilara renala este primar un proces bilateral datorita naturii sistemice a bolilor asociate si a mecanismului fiziopatologic ischemic. Printer pacientii la care un singur rinichi este afectat la prezentarea initiala, rinichiul controlateral va dezvolta conditia in 4 ani. Medicii deceleaza necroza papilara renala adevarata unilaterala cind factorul de predispozitie al pacientului este infectia sau obstructia care este limitata la un singur rinichi, cum este in cazul pacientului cu obstructie congenitala ureteropelvica.

Cauze si factori de risc:

In general orice conditie asociata cu ischemia predispune individul la necroza papilara. Cele mai importante patologii cuprind socul, pancreatita, deshidratarea, hipovolemia si hipoxia. Unele conditii au o legatura cunoscuta cu necroza papilara renala iar mecanismul acestora este ischemia.
Factorii de risc pentru necroza renala papilara cuprind:
-pielonefrita, obstructia tractului urinar
-hemoglobinopatiile-siclemia, tuberculoza
-ciroza hepatica, alcoolism cronic
-abuzul de analgezice, iradierea, rejectul transplantului renal
-diabetul zaharat, vasculita sistemica.
Peste jumatate dintre pacientii cu necroza papilara renala au 2 sau mai multi dintre acesti factori cauzativi. De aceea boala este la majoritatea pacientilor de origine multifactoriala.

Analgezicele:
Una dintre cele mai comune cauze este folosirea de analgezice. Un factor clasic este fenacetina cu metabolitul sau foarte toxic-p-fenidina. Recent totusi cresterea popularitatii antiinflamatoriilor nesteroidiene, mai ales a celor care inhiba ciclo-oxigenaza (COX1 si COX2) a condus la cresterea frecventei evenimentelor adverse la pacientii cu risc de necroza papilara.
La persoanele sanatoase la care single arterial nu este compromis, AINS au un efect minor daca nu sunt folositi in exces. Totusi la pacientii predispusi la hipoperfuzie renala sinteza locala de prostaglandine protejeaza glomerulii de ischemie. Inhibitia sintezei de prostaglandine de catre AINS inlatura mecanismul de protectie si predispune rinichiul la hipoperfuzie si ischemie.

Semne si simptome

Diagnostic

Tratament

 

Tratamente naturiste pentru Necroza papilara renala

Tratament detoxifiant pentru rinichi
Pret: 405 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara