Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Pielonefrita emfizematoasa

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Total Cleanse Kidneys

Total Cleanse Kidneys

Pielonefrita emfizematoasa

Pielonefrita emfizematoasa este o infectie necrotizanta severa a parenchimului renal, cauzind formare de gaz in sistemele colectoare, parenchimul renal si tesutul perirenal. Gazul din pelvisul renal fara prezenta lui in parenchim este denumit pielita emfizematoasa. Este frecventa la persoanele cu diabet iar tabloul clinic este similar pielonefritei acute. Totusi evolutia clinica poate fi severa si amenintatoare de viata daca boala nu este recunoscuta si tratata adecvat.

Boala este de obicei rapid progresiva si o infectie amenitatoare de viata observata mai ales la diabetici. Femeile sunt afectate de doua ori fata de barbati, iar rata de mortalitate ajunge la 80%. Uropatia obstructiva, litiaza urinara, stenoza caliceala si neoplasmele sunt principalii factori de predispozitie.

Pacientii se prezinta cu frisoane, febra, durere in flanc, letargie si confuzie. Socul septicemic poate apare. Poate fi prezenta o masa crepitanta. Frecvent bacteriuria, uroculturile pozitive si hemoculturile pozitive si leucozitoza sunt prezente. Pacientii sunt grav bolnavi, dar ocazional simptomele sunt moderate, in functie de severitatea bolii. Conditia este bilaterala la 5% dintre pacienti.

Terapia este bazata pe examenele clincie si de laborator. Daca pacientul este stabil, terapia conservatoare cu antibiotice si drenaj trebuie incercata. Daca pacientul prezinta gaz in parenchimul renal si tesutul perinefric alaturi de exudat semnificativ, drenajul percutan initial va fi cel incercat. Salvarea nefronilor si a vietii pacientului sunt cantarite in fucntie de situatia clinica, raspunsul la tratament si facilitatile disponibile.

Cauze si factori de risc: Printre bacteriile asociate cu pielonefrita emfizematoasa, Escherichia coli este izolata la 66% dintre pacienti iar speciile de Klebsiella raportate la 36%. Pseudomonas, Proteus si Streptococcus sunt alte organisme descoperite la pacientii cu aceasta boala. Organismele mixte sunt detectate la 10%. Hemoleucograma este pozitiva si identica cu urocultura la 54% dintre pacienti. Organisme rare precum Candida si Clostridium au fost de asemeni izolate la pacientii cu pielonefrita emfizematoasa. Rinichii transplantati sunt succeptibili la aceasta conditie datorita asocierii factorilor de risc la primitor cum este diabetul sau imunosupresia.

Patogenie: Pielonefrita emfizematoasa este o infectie severa a parenchimului renal care determina acumularea de gaz in tesuturi. Infectia are frecvent o evolutie culminanta si poate fi fatala daca nu este tratata. Totusi infectiile tractului urinar sunt comune la persoanele cu diabet si nu toate aceste infectii conduc la conditia respectiva. Factorii care predispun la pielonefrita emfizematoasa la persoanele cu diabet zaharat pot cuprinde diabetul necontrolat, nivele inalte de hemoglobina glicozilata si diminuarea mecanismelor imune ale gazdei. S-a propus drept teorie fermentarea alcoolica a glucozei cu formare de dioxid de carbon de catre organisme drept cauza gazului din tesuturi.

Boala este o pielonefrita necrotizanta acuta si cronica cu multiple abcese renale. Frementatia acida mixta a glucozei de catre bacteriile Enterobacteriaceae este principala cale de formare a gazului.

Exista doua subtipuri ale bolii in fucntie de aspectul CT descirs. Tipul I este caracterizat de distructia parenchimului cu absenta colectiei de fluid sau prezenta de gaz in medulara si cortex. Gazul crescentic subcapsular sau perinefric poate fi prezent. Absenta colectiei de fluid implica un prognostic negativ. Mortalitatea este ridicata pina la 66%. Tipul II are un caracter gazos bine demarcat, sub forma de bule intrarenale probabil printre abcese si colectii perinefrice de lichid si gaz in pelvisul renal. Rata de mortalitate este de 18%.

Semne si simptome: Virsta medie a pacientilor cu pielonefrita emfizematoasa este raportata la 55 de ani. Conditia este de 6 ori mai comuna la femei. 95% dintre pacienti au diabet. La cei mai multi diabetul este necontrolat cu nivele ridicate de hemoglobina glicozilata sau de glucoza in singe.
Pacientii prezinta tipic febra, durere abdominala sau in flanc, greata si varsaturi, dispnee, afectare renala acuta, alterarea senzoriului, soc si trombocitopenie. Crepitantele in zona flancurilor pot apare in cazurile avansate de pielonefrita emfizematoasa. Pneumaturia este neobisnuita daca nu este prezenta cistita emfizematoasa. Emfizemul subcutanat si pneumomediastinul au fost raportate in cazurile de pielonefrita. Sarcina poate de asemeni fi complicata cu pielonefrita emfizematoasa. Comorbiditatile asociate cuprind alcoolismul, malnutritia, calculii renali si cetoacidoza renala.

Diagnostic: Studii de laborator:
-leucocitoza cu deviere la stinga a formulei leucocitare, piurie, urina infectata, trombocitopenie, creatinina ridicata, hemocultura pozitiva
-pacientii cu urosepsis si soc necesita evaluare cardiaca si pulmonara.

Studii imagistice:
Explorarea radiologica arata distributia gazului in rinichi, uretere sau vezica urinara.
Stadializare radiologica:
Stadiul I-gaz in parenchimul renal sau tesutul perinefric
Stadiul II-prezenta gazului in rinichi si tesutul adiacent
Stadiul III-extensia gazului prin fascia Gerota sau boala bilaterala.

Sonograma renala arata zone inalt echogene cu umbre murdare. Hidronefroza si fluidul perinefric au fost observate de asemeni.

Scanarea CT este testul definitiv. Gazul apare sub forma unor semilune in zona perinefrica. Poate fi vazut dea lungul muschiului psoas. Abcesul perinefric poate conduce la acumularea semnificanta de gaz in spatiul perinefric.

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: perforatia retroperitoneala a viscerelor abdominale, abcesul de psoas cu organisme formatoare de gaz, reflux de aer din vezica, fistule bronhorenale, enterorenale, cutaneorenale.

Tratament

 

Tratamente naturiste pentru Pielonefrita emfizematoasa

Total Cleanse Kidneys
Pret: 72 RON
*TVA inclus
 
Myco Defense
Pret: 74.5 RON
*TVA inclus
 
Pret: 350 RON
*TVA inclus
 
Tratament detoxifiant pentru rinichi
Pret: 405 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara