Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
BioHarmonex

BioHarmonex

Sindrom Klippel-Feil

Descriere Sindrom Klippel-Feil:

Sindromul Klippel-Feil este o boala rara raportata pentru prima data de cercetatorii a caror nume il poarta in Franta in 1912. Este caracterizata de fuziunea congenitala a doua dintre cele 7 vertebre cervicale. De fapt sindromul Klippel-Feil apare la un grup heterogen de pacienti care au in comun doar prezenta unui defect congenital in formarea si segmentarea coloanei cervicale.

Anomaliile asociate ale altor organe si sisteme pot fi prezente. Aceasta heterogenitate necesita evaluarea atenta a tuturor pacientilor si regimuri terapeutice care variaza de la modificarea activitatilor la interventii chirurgicale asupra coloanei. Este inca neclar daca sindromul este o entitate clinica sau reprezinta un element din spectrul de deformari congenitale ale coloanei.
Cele mai frecvente semne ale afectiunii sunt gitul scurt, insertia joasa a parului la spatele capului si mobilitatea limitata a coloanei superioare. Anomaliile asociate pot includ: scolioza, spina bifida, anomalii ale rinichilor si coastelor, despicatura palatului, probleme respiratorii si malformatii cardiace.

Andre Feil a propus o clasificare a sindromului Klippel-Feil care enumera malformatiile cervicale, toracice si lombare ale coloanei. Mai recent alti cercetatori au propus alte 3 clasificari care se adreseaza mai ales anomaliilor coloanei cervicale si simptomelor lor asociate.

Tratamentul sindromului Klippel-Feil este simptomatic si poate include interventie chirurgicala pentru a ameliora instabilitatea cervicala sau craniocervicala si constructia maduvei spinale si pentru a corecta scolioza. Terapia fizica poate fi de asemeni de ajutor. Prognosticul pentru majoritatea persoanelor afectate este bun daca boala este tratata precoce si adecvat. Trebuie evitate activitatile care lezeaza gitul. Anomaliile asociate cu simptomele pot fi fatale daca nu sunt tratate.

Cauze Sindrom Klippel-Feil:

Etiologia sindromului Klippel-Feil este necunoscuta. Sindromul se poate prezenta cu o varietate de alte sindroame clinice, incluzand sindromul alcoolismului fetal, sindromul Goldenhar si anomaliile extremitatilor. S-a sugerat a fi o conditie genetica, dar ereditatea are o incidenta mica in populatie. Alti cercetatori au sugerat ca sidnromul ar fi un tip de injurie fetala globala care ar putea explica alte conditii asociate.

Simptome Sindrom Klippel-Feil:

Pacientii cu acest sindrom prezinta debutul in copilarie. Prezentarea clinica este variata datorita sindroamelor diferite asociate si a anomaliilor care pot apare. O anamneza si examen fizic complet pot descrie si alte anomalii. Pacientii prezinta git scurt si limitarea miscarilor gitului. Insertia joasa a parului la ceafa este prezenta la 50% dintre acestia. Pierderea rotatiei este mai pronuntata decit pierderea flexiei sau a extensiei.
Alti pacienti se prezinta cu torticolis sau asimetrie faciala. Problemele neurologice se pot dezvolta la 20% dintre pacienti. Anomaliile occipitocervicale reprezinta cauza cea mai frecventa a problemelor neurologice. Unele persoane pot acuza durere.
30% dintre bolnavi prezinta scolioza asociata. La unele persoane scolioza este congenitala, alti bolnavi dezvolta scolioza coloanei toracice si stenoza spinala.

Anomaliile jonctiunii craniocervicale poate determina instabilitate in segmentele inferioare. Tetraplegia traumatica este raportata dupa o trauma minora. Anomalia Sprengel apare la 30% dintre pacienti.
Anomaliile renale sunt frecvente la pacientii cu sindrom Klippel-Feil si pot fi severe. Anomaliile renale minore cuprind sistem de colectare duplicitar, ectopia renala si ectazia bilaterala tubulara. Anomaliile majore cuprind hidronefroza, absenta unui rinichi, rinichiul in potcoava.
Anomaliile cardiovasculare sunt reprezentate mai ales de defectele septale.
Torticolisul si asimetria faciala apar la 20-50% dintre bolnavi. Anomaliile mai rar asociate sunt craniosinostoza, anomaliile urechii, anencefalia si anomaliile craniofaciale.

Clasificarea sindromului Klippel-Feil:
Tipul I-fuziunea masiva a coloanei cervicale
Tipul II-fuziunea a 1-2 vertebre
Tipul III-prezenta anomaliilor coloanei lombare si toracice in asociere cu tipul I al sindromului.

Diagnostic Sindrom Klippel-Feil:

Radiografia anteroposterioara si laterala a coloanei cervicale este primul studiul indicat. Daca se descopera anomalii se va evalua atent jonctiunea craniocervicala. Radiografiuile flexie-extensie sunt recomandate daca se suspecteaza instabilitatea jonctiunii sau daca doua segmente fuzate sunt separate de un segment deschis. Sunt necesare radiografii ale intregii coloane pentru a detecta alte anomalii. Examinarea toracelui este importanta pentru a exclude afectarea cardiaca. Se pot detecta anomalii ale coastelor: fuziunea multipla.
Scanarea tomografica cu reconstructia 3D este importanta pentru pacientii evaluati pentru chirurgie. Se pot detecta stenoze cervicale. Reconstructia 3D este necesara pentru determinarea anatomiei.
Rezonanta magnetica este indicata la pacientii cu deficite neurologice. Studiul in flexie-extensie a intregii coloane este de ajutor pentru a cauta anomaliile sistemului nervos cum este siringomielia.
Echografia renala este indicata pentru a cauta anomalii renale.

Tratament Sindrom Klippel-Feil:

Terapia medicala pentru sindromul Klippel-Feil depinde de anomaliile congenitale prezente. Pacientii cu anomalii genitourinare trebuie sa se adreseze unui nefrolog sau urolog, pacientii cu anomalii cardiace unui cardiolog, cei cu anomalii auditive unui specialist ORL.

Terapia chirurgicala:
Chirurgia este indicata pentru o varietate de situatii medicale la acesti pacienti. Ca rezultat al fuziunii cervicale si a diferentelor de crestere ale corpilor vertebrali deformarea poate progresa. Instabilitatea coloanei cervicale se poate dezvolta intre doua seturi de fuziune separate de un segment normal. Deficitele neurologice si durerea persistenta sunt indicatii chirurgicale. Dezvoltarea unei scolioze compensatorii a coloanei toracice poate necesita interventie si tijare. Stenoza spinala simptomatica poate necesita decompresie si fuziune.
Prognostic:
Prognosticul sindromului Klippel-Feil depinde de anomaliile specifice. Evaluarea atenta, supravegherea constanta si coordonarea cu alti specialisti sunt importante pentru a nu evita diagnosticul corect.

 

Tratamente naturiste pentru Sindrom Klippel-Feil

BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara