Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Telogen si anagen effluvium

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Evning Primrose Oil

Evning Primrose Oil

Telogen si Anagen Effluvium

Descriere telogen si anagen effluvium:

Telogen effluvium este forma alopecie necicatrizanta, caracterizata prin rarirea difuza a parului corporal si care se caracterizeaza prin debut acut. Telogen effluvium reprezinta un proces reactiv care isi are sursa intr-un stres cu caracter metabolic, hormonal, sau medicamentos. In general, recuperarea se produce spontan si apare in interval de 6 luni de la debut.
Anagen Effluvium se produce dupa o lezarea foliculului de par din cauze mitotice, sau metabolice. Pierderea parului este de obicei rezultatul expunerii la chimioterapie (antimetabolitii, agentii alkilanti si inhibitorii mitozei care sunt utilizati pentru tratarea cancerului). Aceasta forma de alopecie afecteaza doar firele de par din faza de anagen. Apare si la persoanele cu alopecie areata, ca raspuns la atacul inflamator.

Parul uman are trei faze de crestere: faza anagena, faza catagena si faza telogena. Parul aflat in faza anagena este intr-o faza de crestere, in care matricea foliculilor de par sufera o activitate mitotica intensa. Acesti foliculi au radacini lungi, ramificate acoperite cu scuturi bine pigmentate. La sfirsitul fazei anagen cantitatea de pigment scade la baza foliculului, fapt care conducela cheratinizarea firului. Apoi firul intra in catagen, o faza de tranzitie in care activitatea mitotica se reduce drastic. Foliculul firului de par este separat de papila dermica si de plexul capilar si este impins inspre epiderma. Firele de par sunt in repaus cand sunt aflate in faza telogena. Aceste fire au radacini scurte. Firele continua sa ramana in repaus pana cand foliculul reintra in faza anagena. In acest punct firele mature sunt impinse la exterior si cad, fiind inlocuite de altele noi. Durata fiecarei faze tine cont de varsta pacientului si de localizare  sa pe scalp.

Simptomele si diagnosticul Anagen Effluvium:

Caderea parului poate fi clasificata in functie de stadiul parului cazut. Anagen Effluvium apare dupa orice vatamare a firului de par care afecteaza activitatea mitotic sau metabolic. Inhibitia sau incetarea diviziunii celulare a matricei parului poate conduce la un segment de par slabit, subtiat care se poate rupe sub traume minime. Poate determina si lipsa totala a formarii parului. Doar firele de par din anagen sunt subiectul acestei conditii.
Aceasta alopecie este mai frecventa si severa in cazul pacientilor tratati pentru cancer cu chimioterapice, care folosesc combinatii de medicamente, iar severitatea este dependent de doza. Apare si la persoane cu alopecie areata ca rezultat al insultei inflamatorii a matricei. Caracteristica acestei forme este prezenta firelor rupte.

Pacientii prezinta caderea parului dupa expunerea la medicamente sau chimicale toxice. Agentii chimioterapeutici sunt cel mai frecvent responsabili de aceasta afectiune. Cei mai toxici sunt asocierile de doxori[ubicina, nitrosoureice si ciclofosfamida. Caderea parului incepe la 7-14 zile dupa un singur puls de chimioterapie. Pierderea parului este evident clinic dupa 1-2 luni.
Anagen effluvium este o alopecie necicatrizanta care lasa ostiumul follicular intact. Majoritatea firelor de par sunt in stadiu anagen la orice moment de aceea alopecia anagena afecteaza un mare procent al scalpului.

Simptomele si diagnosticul Telogen Effluvium:

Telogen Effluvium este definit ca fiind pierderea timpurie si excesiva a parului din faza de repaus. Aceasta pierdere a parului rezulta din trauma firelor normale de par, a unui factor de stres emotional, ori alte cauze  (travaliu, dieta saraca, afectiuni febrile, chirurgie). Acesti factori determina un numar crescut de foliculi de par prezinte mutatii, prezentandu-se direct in fazele catagen si telogen. Cind anagenul reincepe la 2-4 luni, firele de par sunt impinse si cad determinind rarirea temporara a scalpului.

Telogen Effluvium acut poate apare la ambele sexe daca se descriu conditiile favorizante. Femeile au o tendinta mai mare la modificari hormonale in perioada postpartum de a experimenta aceasta conditie. Telogen effluvium cronic este present mai ales la femei. Afectiunea poate apare la orice virsta. Simptomul characteristic este caderea parului la o rata crescuta. Parul este pierdut difuz pe intregul scalp. Alopecia completa nu este descrisa.

Telogen Effluvium acut se defineste ca fiind caderea parului care dureaza sub 6 luni. Debutul este acut. Amaneza atenta arata un agent stresant metabolic sau psihic. Acesta include afectiunile febrile, leziunile majore, modificari ale dietei, sarcina si delivrenta, medicamentele. Afectiunile papuloscuamoase ale scalpului cum este psoriazis si dermatita seboreica pot produce Telogen Effluvium.

Telogen effluvium cronic reprezinta caderea parului cu o durata de peste 6 luni. Debutul este insidious si poate fi dificil de identificat un eveniment stresant. Deoarece durata caderii parului este prelungita pacientii acuza scaderea densitatii firelor de par.

Diagnosticarea cu Telogen si Anagen Effluvium:

Studii de laborator: 1) se vor efectua sideremia, functia tiroidiana, evaluarea anticorpilor; 2) se cor determina aminoacizii serici si urinari.
Anagen Effluvium poate fi diferentiat de Telogen Effluvium prin testul de smulgere a parului. Se vor prinde 40 de fire si se vor trage. Se vor identifica procentajele de fire telogen si anagen. Parul anagen are radacini lungi acoperite de scut intact, fiind pigmentate complet. Parul in telogen are radacini scurte si putin ramificate, este slab pigmentat la baza. In Anagen Effluvium sunt prezente la test sub 4-6 fire telogen. Un numar mai mare indica Telogen Effluvium.
Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: alopecia areata, alopecia mucinosa, alopecia androgenica, dermatita atopica, psoriazis, tinea capitis, trichotilomania, alopecia de tractiune.

Tratamentul telogen si anagen effluvium:
Deoarece Telogen Effluvium este un proces reactiv care se rezolva spontan, tratamentul este limitat. Regenerarea parului nu este rapida. Trebuie corectate dieta saraca, deficient de fier, hipotiroidismul sau medicamentele. Minoxidilul topic nu promoveaza regenerarea parului. Prognosticul este bun pentru recuperarea densitatii normale a parului in telogen effluvium.

 In cazul Anagen Effluviumului, desi minoxidilul topic nu este eficient in prevenirea alopeciei induse de chimioterapie, acesta scurteaza perioada de regenerare a parului cu 50 de zile. Aplicarea unei scufii de presiune pe scalp si hipotermia locala intirzie incetarea anagenului daca este implementata in timpul infuziei medicamentului. Ele scad fluxul de singe la scalp si eliberarea de medicament. Totusi deoarece scalpel poate fi un sanctuar pentru celulele maligne circulante pacientii cu leucemie, limfom si alte neoplasme sanguine nu sunt candidate pentru aceste masuri.
Anagen Effluvium este reversibil. Dupa incetarea terapiei foliculii isi reiau activitate normal in citeva saptamini. Inhibitia mitotic opreste reproducerea celulelor matricei dar nu distruge permanent parul. Uneori culoarea si textura firelor de par sunt modificate dupa chimioterapie.

Tratamentul in anagen effluvium curpinde minoxidilul. Acesta nu previne alopecia indusa de chimioterapice dar scurteaza perioada de chelie cu 50 de zile. Anagen Effluvium este reversibil. Dupa incetarea chimioterapiei foliculii isi reiau activitatea normala, in citeva saptamani.
Deoarece Telogen Effluvium este un proces reactiv care se rezolova spontan tratamentul nu este necesar. Orice cauza reversibila pentru caderea parului precum dieta saraca, deficient de fier, hipotiroidismul sau medicamentele trebuie corectate. Minoxidilul topic nu pare a avea un efect in recuperarea parului in Telogen Effluvium.

 

Tratamente naturiste pentru Telogen si anagen effluvium

Evning Primrose Oil
Pret: 66 RON
*TVA inclus
 
Zeolit Pudra Dermatologica
Pret: 160 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara