Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Pelin

Pelin

Tetania

Descrierea tetaniei:

Tetania este hiperexcitabilitatea patologica a sistemului nervos central (S.N.C.) si periferica cauzata de modificarile ionice intracerebrale care influenteaza neuronii si nervii periferici.

Cauze tetanie:

Relatia intre concentratia ionilor si excitabilitate este empirica.
Ecuatia Loebb arata ca valorile ionilor de sodiu, ori de potasiu sunt crescute, fapt care determina o crestere a exitabilitatii. Atunci cand concentratia ionilor de Ca2+, Mg2+, H+ este crescuta, scade excitabilitatea.
Starea de hiperexcitabilitate este provocata de instalarea hipocalcemie; ionul de calciu (Ca) are valori mai mici de 3mg %. Se stie ca primele semne de tetanie apar de la valori mai mici de 2. 5mg% ale calciului ionic.
De asemenea valorea magneziului (Mg) este scazuta; valorile normale ale acestuia sunt cuprinse in intervalu 1. 7-2mg%.
In timp ce ionul de hidrogen (H+) scazut, ionul de potasiu (K+) este crescut.

Tetania hipocalcemica este cauzata de factori precum: alimentatia artificiala, infectiile nou-nascutului si a prematurului, schimbarea anotimpurilor, interventia paratiroidiana care determina hipoparatiroidie tranzitorie, sau hipoparatiroidism congenital, sau hipoparatiroidism secundar, ori pseudohipoparatiroidism. De asemenea in patogenia bolii este indicat si deficitul de vitamina D, care determina rahitism.
Exista, de asemenea, ca forma de boala, tetania hipomagneziemica in care valorile magneziului (Mg) sunt scazute si are loc scaderea concomitenta a calciului.
In cazul existentei tetaniei hipercalcemice are loc scaderea calciului (Ca) ionic.

Simptomele de tetanie:

Tetania manifesta prezinta din punct de vedere clinic diverse tulburari functionale la nivelul sistemului nervos central (SNC) precum: convulsii tonicoclonice, clonice, si/sau tonice. Acestea se manifesta in special la sugar, bolnav constient si anxios.
Simptomatologia prezenta la nivelul sistemului nervos periferic este: contractia orbicularului buzelor cu aparitia botului de peste, opistotonus la muschii paravertebrali, bronhospasm, gastrospasm care provoaca varsaturi cronice la copilul de peste 5 ani si colici cronice. Senzitiv, sunt pecepute parestezii periferice, iar in mod atipic pot aparea: nervozitate, iritabilitate, labilitate psihica, agitatie, tresariri, astenie, cefalee, vertij, confuzii, dureri abdominale, tahicardie, hipertensiune arteriala, tahipnee superficiala la nou-nascut, tulburari comportamentale.
Tetania latenta prezinta in tabloul clinic semne de hiperexcitabilitate neuro-musculara indusa de ischemiile Trousseau (mentinerea mansetei de la tensiometru timp de 3 minute); apare mana de mamos sau tremuraturi.

Diagnosticul tetaniei:

Diagnosticul se determina pe baza examinarii clinice si paraclinice. Metoda excitarii mecanice este determinanta pentru urmatoarele semne: semnul Chvosteck (facial), semnul Loust (prin percutia peroneului), semnul Veiss (orbitar). Testele paraclinice sunt utile pentru confirmare si pentru diagnosticare. Prin efectuarea electromiogramei (EMG) se evidentiaza potentiale repetitive in repaus, spontan, dupa facilitare; potentiale de actiune: dublete, triplete sau multiple cum e in cazul spasmofiliei.
Investigatiile de laborator arata: calciu (Ca) seric scazut; calciu (Ca) ionic scazut; fosfatemie scazuta (rezistenta); fosfataza alcalina (FA) crescuta, dar rezistenta la sugar; magneziu (Mg) scazut cu valori mai mic de 1. 7mEq/l; pH crescut, cu valori peste 7,35; modificari ale sodiului (Na) si potasiului (K+). Rar, se dozeaza parathormonul (PTH), sau metabolitii vitaminei D.

Tratament tetanie:

Tratamentul in regim de urgenta, este indicat cand se instaleaza criza cardiovasculara si respiratorie. Acest tratament consta in permeabilitatea cailor aierine superioare, oxigenoterapie. In urma acestui tratament rezulta o criza de durata redusa. Rar se administreaza anticonvulsive precum: Diazepam pe cale intra-venoasa, lent (1 fiola continand 2ml, adica 10mg diazepam). Se poate administra si Calciu gluconic de concentratie 10%, in doza 2ml/kgc/doza, lent, pe cale intra-venoasa.
Apoi, tratamentul se continua cu calciu (Ca) administrat in perfduzie-intra-venoasa pana dispar semnele clinice si cele de pe electrcardiograma (ECG) : 500-1000mg Ca ELEMENTAR/m2/zi, 1 fiola Ca gluconic 10% contine 10ml echivalenti a 90mg Ca elementar.
Terapia consta, pe mai departe in adminsitrarea de calciu (Ca) per-oral, timp de 3 pana la 6 saptamani, pana la normalizarea clinica si radiologica, asociat cu vitamina D (sugari cu rezistenta) .
Deficitul de Mg se trateaza cu sulfat de magneziu de concentratie 20%, in doza de 0. 5ml/kgc intra-muscular; se repeta la 6-8 ore. Carenta cronica se corecteaza cu administrarea unei doze de 0. 5-1mEq/kgc/zi TRIMAGANT sau TACHISTIN in doza de 0. 2-1mg/zi, maxim 1. 5mg/zi (1ml contine 20picaturi) .

 

Tratamente naturiste pentru Tetania

Pelin
Pret: 105 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara