Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Traheomalacia

Descriere traheomalacia:

Traheomalacia reprezinta o conditie caracterizata de slabiciunea cartilajului de suport traheal, fapt ce conduce la colaps traheal, mai ales cand este necesar un flux intens de aer. Normal trahea se dilata usor in timpul inspirului si se colabeaza usor in expir. Aceste procese sunt exagerate in traheomalacie, conducand la colapsul cailor aeriene in expir. Daca conditia se extinde la bronhii aceasta este denumita traheobronhomalacie. Aceiasi conditie afecteaza laringele denumindu-se laringomalacie.

Traheea incepe de la cartilajul cricoidian si se termina la vertebra toracica T5. Se alungeste si se dilata in timpul inspirului si se colabeaza si scurteaza in expir. 15-20 de inele incomplete de cartilaj previn colabarea acesteia. Traheea este separata de coloana vertebrala prin esofag posterior. In torace arcul venos jugular este anterior de stern.

Cauze traheomalacia:

Cauzurile de traheomalacie castigata au frecventa mai crescuta la copii decat la adulti. Aceste leziuni determina de obicei traheomalacie focala si pot fi rezultatul unei traheostomii si plasarii de tub endobronsic, a traumei toracice, traheobronsitei cronice si a inflamatiei. Pot fi secundare rezectiei pulmonare si si neoplasmelor traheale.
Traheomalacia afecteaza mai ales treimea distala a traheei. Prin flexibilitatea sa intrinseca sau complianta, traheea isi modifica calibrul in timpul ciclului respirator. Dilatarea traheala si alungirea apar in timpul inspirului, colabarea si scurtarea apar in timpul expirului. Accentuarea acestui ciclu poate determina colabare excesiva a lumenului traheal, deformind intreaga lungime sau un segment localizat al traheei. Este rar descoperit alaturi de laringomalacie datorita cailor de dezvoltare diferite ale traheei si laringelui.
In general colapsibilitatea anormala denota pierderea rigiditatii structurale, cum este inmuierea traheei. Orice proces patologic care afecteaza integritatea peretilor traheali este apt de a cauza modificari in complianta traheei. Defectul anatomic poate fi minor si scapa detectiei. Interferenta functionala cu ventilatia poate cauza blocarea fluxului respirator si interfera cu curatirea de secretii.
Afectarea functionala este proportionala cu lungimea segmentului afectat si gradul de stenoza. In boala traheala difuza sau adeziunile peritraheale extensive traheea se destinde inegal in timpul inspirului si colabeaza in expir, interferind cu functia traheala.
Traheomalacia este o anomalie structurala a cartilajului traheal care permite colapsul peretilor sai si obstructia fluxului de aer. Exista un deficit, sau malformatie a cartilajului de suport. Imaturitatea cartilajului traheobronsic este considerata a fi cauza in tipul 1 al bolii, in timp ce degenerarea cartilajului anterior sanatos este indeajuns pentru a produce celelalte tipuri de boala. Procesele inflamatorii, compresia extrinseca prin anomalii vasculare sau neoplasmele pot produce degenerare.
Boala poate fi asociata cu o varietate de anomalii congenitale, incluzind defecte cardiovasculare, intarziere a dezvoltarii, anomalii esofagiene si reflux gastroesofagian. Traheomalacia poate fi produsa de un proces difuz de origine congenitala sau printr-o anomalie congenitala localizata cum este un inel vascular, artere nenumite anormale, atrezie esofagiana si fistula traheoesofagiana. Compresia interna prin tub endobronsic, sau de traheostoma pot fi de asemeni cauza.

Simptome traheomalacia:

Simptomele frecvente din traheomalacie sunt stridorul expirator, sau caraitul laringian.

Tratament traheomalacia:

Daca simptomele sunt indeajuns de severe este necesar tratament. Acesta variaza de la controlul medical asupra ventilatiei mecanice pana la plasarea de stent traheal si chirurgie. Tehnicile chirurgicale cuprind aortopexia, traheopexia, traheobronhopexia si traheostomia. Nici una dintre aceste tehnici nu s-au dovedit superioare intre ele.
Deficienta de cartilaj poate fi prezenta la aproximativ 70% dintre pacientii cu fistula traheoesofagiana. Traheomalacia este rar descoperita in combinatie cu laringomalacia.

Terapia chirurgicala este indicata cand masurile conservatoare esueaza. Indicatia pentru traheostomie este reprezentata de simptomele severe, esecul terapiei medicale si traheomalacie proximala sau difuza. Indicatia de aortopexie sunt apneea reflexa, pneumonia recurenta, obstructia respiratorie intermitenta si imposibilitatea de a extuba un pacient intubat.

 

Tratamente naturiste pentru Traheomalacia

Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Pret: 765 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara