HydraCel
HydraCel este un supliment alimentar pentru sustinerea metabolismului la nivel celular (asigura hidratarea prin reducerea tensiunii superficiale a apei).
Tensiunea superficiala a apei detine un rol important in procesele oxido-reducatoare din organism. O apa „mai lichida” participa in mod mai activ la scindarea substantelor biologice. Apa intracelulara si intercelulara are o tensiune superficiala destul de redusa. Pentru imbunatatirea caracteristicilor acesteia se utilizeaza „HydraCel™”.
Produsul „HydraCel™” reprezinta un concentrat mineral, care reduce tensiunea superficiala a apei si imbunatateste unele caracteristici ale lichidului intercelular, precum pH-ul si conductivitatea specifica, creand, astfel, conditii pentru o participare mai activa a lichidului in procesele biochimice.
Actiunea componentelor active
Baza coloidala pentru constructia cristalelor minerale o reprezinta sursele de ioni incarcati negativ. Actionand ca niste magneti minusculi, acestia atrag catre suprafata lor moleculele de apa, formand cristale lichide. Sarcina electrica, care apare pe suprafata acestor cristale, modifica proprietatile apei.
Dioxidul de siliciu are forma unor micro-sfere cu diametrul de aproximativ 5 nm, care se grupeaza, formand structuri mai mari. Astfel de particule au o multime de sectoare incarcate electrostatic , se leaga usor de apa si substantele liposolubile detin si au proprietati fizice, necaracteristice pentru alte forme ale dioxidului de siliciu.
Substantele nutritive, trebuie dizolvate inainte de utilizarea lor de catre organism,. Una din proprietatile importante ale substantelor hidrosolubile este tensiunea superficiala critica (TSC). Aceasta este tensiunea superficiala limita, la depasirea valorii careia substanta nu se mai umecteaza.
Apa umecteaza suprafata datorita prezentei legaturii de hidrogen. Atomii de hidrogen, care intra in componenta moleculei de apa , sunt purtatori de incarcatura pozitiva. Pentru a fi umectabila, suprafata trebuie sa fie purtatoare de sarcina negativa.
Sarcina electrica a particulelor coloidale depaseste cu mult sarcina legaturii de hidrogen. La adaugarea in hrana, particulele coloidale se lipesc de suprafata substantelor nutritive, marind-o si creand un numar imens de sectoare, unde are loc combinarea prin intermediul legaturilor de hidrogen in intregul volum al lichidului. Ca rezultat, este asigurata umectarea de 100% a produsului.
Substantele nutritive liposolubile nu se umecteaza cu apa. La incapsularea particulelor de ulei in structura coloidala, se creeaza o micro-sfera minuscula, care in exterior se leaga cu apa, iar suprafata interioara este legata cu ulei, purtand la suprafata sarcina negativa. Ca atare, aceasta sarcina conditioneaza absorbtia particulelor nutritive de catre mucoasa intestinului si asimilarea ulterioara a acestora.