Spirulina (tablete)
Spirulina (tablete) este in acelasi timp si bacterie, si planta, care are capacitate de fotosinteza. Pigmentii sai verzi-albastrui transforma bioxidul de carbon si apa in substante organice complexe cu ajutorul energiei luminii solare. Acest proces de sinteza transforma spirulina intr-un produs alimentar ecologic simplu si, in acelasi timp, de calitate superioara, care in forma concentrata contine un complex de substante valoroase, extrem de rar intalnite in hrana vegetala.
Spirulina Tablete este un excelent produs pentru persoanele care vor sa-si imbunatateasca starea generala de sanatate, sa-si controleze greutatea, sa-si purifice organismul si sa-si intensifice vitalitatea.
Actiunea componentelor active
Membranele spirulinei sunt compuse din mucopolizaharide moi, de aceea organismul uman digera si asimileaza usor proteinele superioare ale acestei microalge (in proportie de peste 60%), care contin toti aminoacizii necesari omului, inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali. In comparatie cu produsele de origine animala, care contin o mare cantitate de grasimi, in spirulina se regasesc doar 5-6% grasimi, reprezentate in general de acizi grasi polinesaturati, foarte pretiosi pentru organismul uman. Printre acestia se regasesc acidul linoic si gamma-linoleic, cel din urma putand fi regasit in natura doar in laptele matern
Mai mult decat atat, spirulina este cea mai bogata sursa naturala cunoscuta in vitaminele A, B12, E si F. In 10 g de spirulina se regasesc 3 doze zilnice recomandate de vitamina B12. Deficitul de ciancobalamina (vitamina B12) se observa la persoanele de peste cincizeci de ani, la vegetarieni, la gravide, la fumatorii incorigibili, la persoanele care sufera de afectiuni ale tractului gastrointestinal. Insuficienta de vitamina B12 se manifesta prin slabiciune, oboseala crescuta, reducerea capacitatii de munca, scaderea memoriei, dereglari ale ciclului menstrual.
Spirulina contine totodata o gama variata de substante minerale si microelemente. Trebuie mentionata prezenta in cantitate importanta a antioxidantilor, cum ar fi beta-carotenul, seleniul si germaniul, fapt ce face ca spirulina sa contina de 5 ori mai mult fier decat drojdia de bere sau mararul.
Administrarea spirulinei timp de o luna sporeste in mod semnificativ tonusul, normalizeaza tensiunea arteriala, contribuie la imbunatatirea proceselor schimbului de substante, la cresterea rezistentei nespecifice a organismului, exercita actiune antitoxica si antianemica.