Spirulina Bar - Ovaz si Cacao
Batoanele Spirulina Bar - Ovaz si Cacao reprezinta o adevarata alternativa pentru persoanele care duc un mod activ de viata, pentru cei care isi controleaza greutatea corporala, precum si pentru persoanele atonice, slabite de diferiti factori nefavorabili. Aceste batoane reprezinta o sursa de proteine vegetale, fibre, acizi grasi nesaturati, carbohidrati, minerale si vitamine. Fiecare baton are un continut de doar 160 de calorii. Batoanele sunt prezentate sub doua arome diferite, conferite de stafide cu scortisoara sau cacao, fiind benefice atat pentru adulti, cat si pentru copii.
Actiunea componentelor active
Ovazul este cereala cu cea mai mare consistenta de grasimi(pana la 6-9%), care contine : proteine (10-18%), bogate in aminoacizi esentiali cum ar fi triptofanul, lizina si metionina. Este bogat in macro si microelemente, contine in proportie mai mare decat alte cereale fier (4,2 mg la 100 g ovas), mult sulf, siliciu, fosfor, potasiu. Contin in cantitati mari vitamine: B1, B2, B6, caroten, vitamina K, vitamina E, acizii nicotinic si pantotenic. Este un aliment sanatos pentru toate varstele, iar in afectiuni ale tractului gastrointestinal este considerat produsul dietetic №1.
Nucile de caju sunt recunoscute drept unele dintre cele mai delicioase si folositoare nuci. Natura le-a inzestrat cu multe calitati pretioase, printre care enumeram gustul deosebit si compozitie bogata in proteine, carbohidrati, vitaminele А, В1, В2, minerale. Nucile de caju au o valoare calorica mai scazuta decat alte specii de nuci. Exercita actiune tonifianta, sunt utilizate in anemii, distrofii, dereglari ale schimbului de substante.
Spirulina, aceasta alga unica hraneste, protejeaza si „purifica” organismul in acelasi timp, avand in compozitia sa peste 2000 de substante pretioase: vitamine, minerale, aminoacizi, inclusiv acizi grasi polinesaturati esentiali si enzime. Luand in considerare continutul de substante nutritive, 1g de spirulina – masa uscata - echivaleaza cu 1 kg de legume.
Siropul de orez (din seminte de orez brun) este sursa a opt aminoacizi esentiali. Spre deosebire de alte cereale, nu contine gluten – o proteina vegetala, care cauzeaza reactii alergice.
Stafidele intaresc muschiul cardiac si calmeaza nervii, o calitate foarte importanta , in special in momentele in care intervine stresul. Sunt recomandate in anemie si slabiciune generala. Stafidele pastreaza practic toate calitatile strugurilor proaspeti - 70-80% din vitamine si 100% din microelemente; stafidele contin de 8 ori mai mult zahar natural (glucoza si fructoza) decat strugurii, precum si o colosala cantitate de potasiu, magneziu, fier, calciu, vitaminele В1 si РР.