Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Produse Bio
Alimente Bio, Alimente naturiste
Alimentare
Apicole
Biscuiti si napolitane bio
Ceaiuri
Cereale Bio
Condimente
Dulciuri si Indulcitori
Fructe uscate
Fulgi si Musli
Leguminoase
Patiserie
Paste
Seminte germinate
Seminte - nuci - alune
Faina integrala - tarate
Sucuri Organice, Sucuri Bio
Specialitati naturale
Ulei bio
Wellness
Detergenti
Zahar
Vegetarian
Sare
Paine
Orez
Miere
Lapte
Gem
Raw Vegan
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Pret : 29 RON

*TVA inclus



Cod : 2600

Marca:HranaVie

Garantie:12 luni


 

Fructe goji (crude)

Fructele goji au culori de la galben deschis la portocaliu inchis sau chiar rosu. Se aseamana cu o cireasa mica, alungita si are o aroma dulce-amaruie. Exista si fructe goji de forma ardeilor iuti, dar adesea ele sunt sferice. Goji este un fruct provenit din Himalaya. In urma estimarilor s-a ajuns la concluzia ca ar exista 85 de specii de goji in Asia si 15 specii in America Centrala si de Nord. Exista insa o asemanare remarcabila intre speciile de goji din Asia si din America, datorita proprietatilor terapeutice extrem de eficiente.
Candva, medicina chineza recomanda elixirul longevitatii alcatuit din flori si fructe de goji culese primavara, frunze culese primavara sau vara si radacini culese toamna, amestecate intr-un supertonic.
Goji este o planta cu proprietati terapeutice pentru corpul uman, revigorand si intarind organismul, ajutand in a face fata mai usor stresului, prin stimularea glandelor suprarenale. Medicina chineza traditionala considera ca fructele goji armonizeaza si amplifica energia jing a glandelor suprarenale si a rinichilor, oferind corpului mai multa energie vitala si sexuala, ai amplificandu-i longevitatea si puterea.
Fructele goji sunt probabil cele mai bogate in substante nutritive. Cu un gustul delicios au o compozitie foarte echilibrata, fiind ideale pentru aproape toate tipurile corporale, grupele de sange si categoriile metabolice. Reprezinta o sursa completa de proteine si contin 19 aminoacizi diferiti (la fel ca ai polenul).
Contrar publicitatii facute pe internet, fructele goji uscate nu reprezinta o sursa bogata de vitamina C. Niciun laborator din tara nu a confirmat ca fructele goji ar contine vreun gram de vitamina C.
Fructele goji mature pot contine aproximativ 11 miligrame de fier la suta de grame (circa 2-3 maini de fructe), la care se adauga betasitosterolul (un antiinflamator), acidul linoleic (un acid gras esential), diferite seschiterpenoide cu efecte antiimbatranire (ciperona, solavetivona), betaina care vindeca ficatul (0,1%) si tetrateipenoide cu valoare antioxidanta (zeaxantina, filazina). Fructele goji contin cea mai mare cantitate de antioxidanti din lume, chiar de 2-4 ori mai mult decat afinele.
Pe langa toate astea, fructele goji contin polizaharide, ce intaresc sistemul imunitar: D-rhamnoza, D-xiloza, D-arabinoza, D-fiicoza, D-glucoza si D-galactoza.
Ele pot fi considerate probabil cel mai bun superaliment din lume cu proprietati antiimbatranire.

 

 

>> citeste mai mult


Fructe goji

  • Hormonii longevitatii si ai sanatatii


Marele nutritionist macrobiotic Michio Kushi obisnuia sa spuna: „Mananca in functie de scopul pe care ti-l propui." Daca unul din scopurile pe care ti le propui este sa iti cultivi vitalitatea si longevitatea, ar trebui sa consumi cit mai des fructe goji. Exista nenumarate dovezi ca fructele goji reprezinta cel mai bun superaliment cu efecte asupra longevitatii din lume. Nu intamplator fructul de goji a fost supranumit  fructul longevitatii. Cercetatorii care studiaza plantele au identificat o intreaga varietate de substante nutritive care pe care le contin aceste goji si care contribuie la o viata mai lunga si mai sanatoasa.
Organismul unui om in varsta de 70 de ani nu mai produce decit o zecime din cantitatea de Hormoni ai Cresterii Umane (HGH) produsa de organismul unui tanar de 20 de ani. Acestui declin ii corespunde o deteriorare fizica permenenta care genereaza o energie din ce in ce mai redusa, pierderea masei musculare si tendinta de a depozita din ce in ce mai mult grasimi. Invers, stimularea productiei acestui hormon al cresterii ne face sa simtim, sa aratam si sa functionam intr-o mai mare masura ca un om tanar. Fructele goji ajuta corpul in aceasta directie in mai multe maniere interesante.
Exista dovezi ca fructele goji sporesc longevitatea datorita continutului lor bogat in seschiterpenoide. Aceste substante au proprietati antiinflamatorii recunoscute. Ele stimuleaza glanda pituitara si cea pineala, sporind astfel productia hormonului cresterii.HGH este un hormon-cheie, care influenteaza secretia tuturor celorlalti hormoni ai corpului. Retine: pe masura ce imbatranim, productia de HGH se reduce. De aceea pentru a ne spori longevitatea, noi trebuie sa ne mentinem cu orice pret productia de HGH. Fructele goji sunt singurul aliment cunoscut care stimuleaza in mod natural productia hormonului de crestere.
Prezenta anumitor aminoacizi in fructele de goji ar putea promova de asemenea productia de HGH. Fructele de goji reprezinta o sursa bogata de l-glutamina si de l-arginina. Acesti doi aminoacizi colaboreaza pentru stimularea secretiei de HGH, revitalizand astfel metabolismul si conferind o aparenta mai tinereasca.
 

  • Imbunatatirea libidoului si a functiei sexuale


In Asia fructele de goji sunt considerate in mod traditional un tonic sexual foarte puternic. De altfel, ele reprezinta un tonic general care imbunatateste vitalitatea in ansamblul ei, buna dispozitie si bunastarea, reducind in schimb impactul stresului asupra organismului nostru. Impreuna, toate aceste beneficii asigura o viata sexual mai sanatoasa si mai bogata.
Diminuarea functiei sexuale nu reprezinta un rezultat inevitabil al procesului de imbatranire.Reducerea libidoului la ambele sexe poate fi asociata cu scaderea productiei de testosteron. Fructele goji stimuleaza productia de HGH, care asa cum spuneam, influenteaza productia tuturor celorlalti hormon, inclusiv testosteronului.
 

  • Antioxidantii


Antioxidantii ne protejeaza AND-ul de leziunile produse de radicalii liberi si de radiatii. Leziunile produse la nivelul AND-ului conduc la aparitia tuturor bolilor imaginabile si accelereaza procesul de imbatranire.De-a lungul timpului, AND-ul nostru este afectat de de radicalii liberi, care sunt produsi secundari ai metabolismului, si de expunere la toxine si radiatii.
Desi organismul nostrum este perfect echipat pentru a se repara singur in urma atacurilor radicalilor liberi, el poate fi coplesit de prezenta prea numeroasa a acestora, indeosebi pe masura ce imbatranim. Acest proces conduce la moarte prematura a celulelor sanatoase, care poate contribui la o intreaga varietate de boli degenerative si la producerea accelerata de mutatii la nivel cellular care pot conduce la cancer. Sigurul element care contracareaza procesul sunt antioxidantii.
Fructele de gojii reprezinta cea mai bogata sursa naturala de carotenoizi antioxidanti ( cum ar fi beta-carotenul, pe care il contin in proportie de mai mare decit morcovii) . Carotenoizii sunt pigmenti antioxidanti naturali, solubili in grasime .
Continutul de carotenoizi din tesuturile mamare reprezinta un factor semnificativ din punct de vedere statistic  pentru determinarea Potentialului Maxim al Duratei de Viata (PMDV). Spre exemplu, un PMDV uman de aproximativ 90 de ani se coreleaza cu un nivel de carotene de 50-300 micrograme/ decilitru, in timp ce alte primate (cum ar fi macacul ) prezinta o corelatie intre un PMDV de aproximativ 34 de ani si un nivel de caroten de 6-12 micrograme/ decilitru.Pe scurt, se pare ca cu cit mamiferele consuma o cantitate mai mare de carotenoizi, cu atat mai mult au sanse de a trai.
 

  • Imbunatatirea vederii


Fructele de goji contin doi antioxidanti cheie pentru o vedere sanatoasa: zeaxantina si luteina. Radicalii liberi ataca ochii, in timp ce zeaxantina ii protejeaza si repara aceste leziuni.
Acesti antioxidanti se concentreaza in centrul retinei si protejeaza ochii de cele mai comune cause ale deteriorarii vederii asociate cu procesul de imbatranire , printre care degenerarea maculara , cataracta si retinopatia diabetica.
Fructele de goji contin probabil cea mai mare concentratie de zeaxantina dintre toate superalimentele natural sau celelalte produse aflate la ora actual pe piata. Aceasta substanta vindeca membranele ochilor si le conferaluciu si tinerete. Medicina chineza traditional recomanda de mii de ani fructele goji pentru imbunatatirea vederii.
 

  • Stimularea sistemului imunitar


Se pare ca exista trei component principale ale fructelor goji care stimuleaza sistemul imunitar : polizaharidele din lycium barbarum sau LBP, beta-carotenul si mineralul numit germaniu.
Polizaharidele din goji (LBP I, LBP II, LBP III, LBP IV), care fac parte integranta din grupul carbohidratilor, sunt renumite in intreaga lume pentru capacitatea de a stimula sistemul imunitar al organismului uman si de a proteja celulele de mutatii genetice.
Beta-carotenul stimuleaza timusul si amplifica actiunea interferonului asupra sistemului imunitar . Interferonul este una dintre cele mai importante componente ale sistemului imunitar , care joaca un rol esential in protejarea corpului de infectii virale.
Peste toate, cercetarile au aratat ca fructele goji contin germaniu  organic (potrivit estimarilor de pe internet, aceste fructe contin 124 parti de germaniu  per million). Germaniul este un mineral cu proprietati anticancerigene recunoscute. Studiile facute de japonezi arata ca germaniul organic trateaza eficient cancerul cervical, cel la ficat , la plamani, cel testicular si cel uterin. Ca si beta-carotenul, germaniul stimuleaza productia de interferon.
 

  • Hidratarea


Fructele goji, indeosebi cele salbatice si proaspete , care cresc in soluri aluvionale alcaline si bogate contin o cantitate enorma de hydrogen. Acest element contribuie decisiv la asa-numita hidratare a corpului.Cu alte cuvinte , hidratarea reprezinta o functie a unui consum ridicat de hidrogen. Cuvintul hidratare provine de la hydro, care inseamna apa, si gen, de la generator. Bastinasii care traiesc in regiuni desertice sarace in apa considera consumul fructelor goji o parte esentiala a supravietuirii.
 

  • Sustinerea creierului si a sanatatii neurologice


Fructele goji ajuta organismul in producerea de colina, o substanta nu­tritiva esentiala care combate leziunile produse de radicalii liberi asociate cu degenerarea neurologica si cu boala Alzheimer.
 

  • Sustinerea starii de sanatate a sistemului cardiovascular


Fructele goji impiedica ingustarea arterelor care transporta oxigenul si substantele nutritive catre celulele corpului. Ele au capacitatea de a combate unul din principalii factori care genereaza boli cardiace: colesterolul oxidat. Colesterolul devine cu deosebire periculos atunci cand se oxideaza din cauza radicalilor liberi. Grasimile oxidate din sange se ataseaza de peretii arteriali, ajutati de anumite nanobacterii care produc calciu, si formeaza placi arte­riale, Corpul nostru dispune de un mecanism de autoaparare inerent impo­triva acestui proces, care are in centru o enzima numita superoxid dismutaza (SOD), un superantioxidant care impiedica oxidarea colesterolului. Studiile chineze au aratat ca fructele goji pot amplifica productia de SOD.
Fructele goji sunt probabil cele mai bogate fructe de tip bobite de  pe intreaga planeta. Gustul lor este delicios, iar compozitia lor este foarte echilibrata pentru toate tipurile corporale, grupele de sange si categoriile  metabolice.
 

  • Sustinerea starii de sanatate a organelor vitale


Fructele goji sunt un tonic adaptogen, ceea ce inseamna ca mentin sta­rea de sanatate a organelor noastre vitale prin echilibrarea zaharului din sange si imbunatatirea functiilor ficatului, sistemului digestiv si ale pielii. Ceaiul din fructe goji este folosit in Asia pentru tratamentul diabetului si pentru reglarea nivelului excesiv de zahar din sange, precursor al diabetului si al bolilor de inima.
Fructele goji contin mai multe tipuri de fitonutrienti care imbunatatesc capacitatea ficatului de a detoxifica si de a feri organismul de carcinogeni si de virusul hepatitei. Printre acesti fitonutrienti se numara betaina, polizaharidele si pigmentii antioxidanti. Betaina curata ficatul si reduce homocisteina (un aminoacid toxic, produs secundar al nanobacteriilor) din sistemul cardiovascular. Betaina si alti fitonutrienti din fructele goji ar putea justifica printre altele proprietatile antiinflamatorii ale acestor alimente.
Ceaiul din fructe goji este extrem de util pentru toate tipurile de probleme digestive si poate contribui la vindecarea ulcerelor si sindromului intestinului iritabil. Cercetarile stiintifice arata ca polizaharidele din fructele goji calmeaza digestia. in plus, aceste fructe contin acizi grasi (printre care acidul hexadecanoic, cel linoleic, beta-elemenul, acidul miristic si hexadecanoatul de etil) precum si polizaharide care pot stimula productia de colagen si pot retine umezeala, fapt care contribuie la o infatisare mai tanara a pielii.

Dat fiind ca sunt recunoscute ca tonic adaptogen si superaliment, fruc­tele goji si produsele care le contin pot fi consumate zilnic, O cantitate re­zonabila ce poate fi consumata intr-o zi este de aproximativ 14-15 grame (o mana de fructe). De regula, un gram contine 4-6 bobite uscate de goji.
Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit fructele goji pentru a-si prepara ceaiuri, supe si vin, sau le-au consumat ca atare, la fel ca pe stafide. La fel ca orice alte fructe uscate, goji pot fi folosite ca gustare sau amestecate cu alte ingrediente pentru diferite retete si shake-uri.
Medicina chineza traditionala afirma pe buna dreptate ca atunci cand sunt amestecate cu alte ingrediente alimentare, fructele goji imbunatatesc digestia prin stimularea secretiei de sucuri digestive in stomac si in intestine. Dr. Iichiroh Ohhira, un savant japonez care a studiat timp de aproape 40 de ani bacteriile, a ajuns la concluzia ca fructele goji stimuleaza bacteriile prie­tenoase din intestine si recomanda aceste fructe in faimoasele sale formule probiotice.
Fructele goji organice pot fi mixate cu boabe de cacao si / sau cu nu­meroase alte superalimente, cu alte fructe uscate, nuci si seminte, pentru prepararea unor amestecuri cu efecte revitalizante. indeosebi amestecul de goji si cacao are un gust extrem de bun. Dat fiind continutul lor antioxidant, cele doua superalimente alcatuiesc impreuna o gustare excelenta pentru ca­latoriile cu avionul,
Fructele goji uscate pot fi amestecate direct in sucuri, shake-uri si elixiruri. Un blender rezonabil de puternic le va mixa perfect cu restul bau­turii.
Fructele goji pot fi inmuiate in apa si rehidratate. Apa folosita nu trebuie aruncata in final, intrucat are efecte de hidratare deosebite si reprezinta o baza excelenta pentru supa.
Fructele goji pot fi un aditiv minunat pentru orice ceai. Indiferent din ce plante iti prepari ceaiul, poti adauga la acesta 10-20 de fructe goji. Vei constata ca gustul amar al anumitor plante medicinale este astfel redus, iar aroma lor va deveni mai savuroasa, impletindu-se sinergic cu cea a fructelor goji. La fel de bine iti poti prepara un ceai exclusiv din fructe goji. Ceaiul la gheata din fructe goji este delicios vara. Prin consumarea lui, te poti bu­cura de efectele benefice ale polizaharidelor din goji, care se dizolva cu usu­rinta in apa fierbinte.
Fructele goji uscate trebuie pastrate in pungi sau in recipiente uscate si sigilabile. Daca sunt tinute in aer liber, ele absorb foarte multa umiditate.
 

Nume*:
  E-mail:
Mesaj*:
Cod*:   Security

 Copyright © ekilibrium.ro 2008-2016. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Ekilibrium.ro si reprezentantii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

Va mai recomandam:
paine de migdale sim...
paine de migdale simpla
Produs recomandat - 24 %Discount 24 %

Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara