Para
Originara din China, cunoscuta din Evul Mediu in Europa.
Para continut: apa, zahar mai ales sub forma de levuloza, alti hidrati de carbon, acizi, albumine, celuloza, cenusi, pectina, tanin, grasimi, vitaminele; A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, PP, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, sulf, potasiu, clor, zinc, cupru, fier, mangan, iod, arsen.
Efectele parei: diuretic, urocolitic, antiputrid, depurativ, laxativ, astringent, nutritiv, stomahic, sedativ nervos.
Para in afectiuni precum: afectiuni digestive, anemie, artritism, astenie, colesterol în exces, digestie dificila, diaree, guta, hipertensiune, obezitate (perele mai putin coapte), reumatism.
Mod de preparare Para :
-Fruct: 1-1,5 kg pe zi inainte de mese.
-Sucul :2-3 pahare pe zi, inainte de mese.
-Pere uscate 40-50 g la litru de apa, se fierbe o ora- bautura racoritoare, diuretica, energetica |