Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Boala chistica renala dobandita

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Pachet Dr Clark Rinichi


Boala chistica renala dobandita

Descriere boala chistica renala dobandita:

Boala renala chistica este un termen reprezentativ pentru un spectru destul de larg de boli ce au potential ereditar, potential de dezvoltare, sau potentialul de a fi castigate, toate avand caracteristicele chisturilor renale. Aceste chisturi pot apare in cortex, jonctiunea corticomedulara si/sau medula, in functie de procesul patologic. Chisturile dobandite pot fi simple, ori parte a bolii chistice renale.

Boala chistica renala dobandita se caracterizeaza prin dezvoltarea a numeroase chisturi pline cu lichid in rinichi la persoanele cu istoric, sau boala renala ereditara. Boala renala chistica dobandita este o conditie bilaterala. Poate anticipa recunoasterea clinica a insuficientei renale de stadiu terminal. In stadiile primare boala renala chistica dobandita nu produce simptome si este de obicei descoperita in cursul procedurilor imagistice abdominale.

Chisturile dobandite sunt, de obicei, simple, rotunde si bine demarcate cu pereti supli. Pot fi solitare, sau multiple. Chisturile solitare sunt, de cele mai multe ori, detectate accidental, sau la studiile imagistice. Se diferentiaza de alte tulburari chistice renale si mase renale, cum este carcinomul celular renal care este neregulat si multilocular. Cauza aparitiei acestora este necunoscuta. Sunt in general clinic nesemnificative dar rar pot determina hematurie sau deveni infectate.  Chisturile multiple sunt mai frecvente la pacientii cu boala renala cronica. Cauza este necunoscuta, dar chisturile se pot datora hiperplaziei compensatorii a nefronilor functionali reziduali. Criteriul de diagnostic este prezenta a peste 4 chisturi in fiecare rinichi dectate prin computer tomograf, sau ecografie. Chisturile dobandite sunt de obicei asimptomatice, dar ocazional pacientii dezvolta hematurie, hemoragie renala sau perirenala, infectie sau durere in flanc. Chisturile cistigate sunt semnificative deoarece pacientii au o incidenta crescuta de carcinom renal, nefiind sigur daca chisturile se transforma malign. Din acest motiv acesti pacienti trebuie supravegheati periodic prin echografie sau computer tomograf. Chisturile pot cauza singerare persistenta sau infectie necesitind drenaj percutan sau mai rar nefrectomie partiala sau completa.

Cauze boala chistica renala dobandita:

Patogenia bolii chistice renale dobandite se considera a fi o consecinta a dializei. Studiile arata ca desi asocierea dializei cu boala renala chistica este indisputabila, statusul uremic care promoveaza dezvoltarea bolii. Dializa prelungeste supravietuirea pacientului permitind bolii sa se dezvolte. Blocul tubular: dezvoltarea chisturilor se datoreaza anomaliilor chistice; obstructia tubulara datorata cristalelor de oxalat, fibrozei, sau micropolipilor si acumularea tubulara de fluid din cauza filtratului glomerular si a excretiei tubulare de fluid.

Cresterea compensatorie: pierderea profunda de tesut renal in boala renala stadiu final promoveaza hipertrofia tubulara si hiperplazia. Hipertrofia si hiperplazia, impreuna cu secretia transepiteliala de fluid de catre epiteliul tubular determina dezvoltarea chisturilor. Multipli factori pot influenta procesul dar cel mai important dintre acestia sunt factorii de crestere si activarea oncogenelor.

Ischemia: atrofia renala este o consecinta recunoscuta a ischemiei care poate fi determinata de ocluzia renala primara sau de ocluzia arteriala secundara care se dezvolta dupa dializa. Acidoza parenchimatoasa poate rezulta prin ocluzia cronic progresiva, iar daca este sustinuta poate determina formare de chisturi renale.

Simptome boala chistica renala dobandita:

Boala chistica renala dobindita apare cu frecventa egala la copii si adulti. Carcinomul renal apare cu aproximativ 20 de ani mai devreme la persoanele cu boala dobandita chistica decat in populatia generala. La copii boala chistica renala dobandita asociata cu carcinomul renal este rara. Boala a fost descrisa in aproape orice tip de afectare renala care determina insuficienta renala progresiva, cu exceptia tulburarilor chistice renale ereditare. Dupa transplantul renal de succes boala este reversibila la unele persoane. Unii rinichi nativi continua sa dezvolte chisturi dupa transplant, iar la acesti pacienti functia renala ramane semnificativ compromisa, mentinandu-si statusul chistogenic. Ocazional boala se manifesta cu hemoragie retroperitoneala sau intrarenala severa, cu sau fara hematurie, durere in flanc, infectia chisturilor, eritrocitoza sau metastaza distala prin neoplasm malign distal.

Boala chistica renala dobindita este descoperita la pacientii cu diferite etiologii, mai ales la cei dependenti de dializa. Incidenta, numarul si dimensiunea chisturilor cresc in proportie pe durata dializei. Cei mai multi pacienti sunt asimptomatici, dar simptomele pot include hematurie, durere in flanc, colica renala sau masa renala palpabila. Chisturile hemoragice apar la 50% dintre pacienti.
Rinichiul spongios medular este de obicei detectat la radiogarfie la adultii cu nefrolitiaza. 15-20% dintre pacientii cu calculi de oxalat de calciu sau fosfat de calciu au aceasta conditie. Pacientii pot de asemeni prezenta istoric de hematurie sau infectie de tract urinar. Cei mai multi pacienti sunt asimptomatici. Aproximativ 10% dintre pacienti dezvolta nefrolitiaza recurenta, bacteriurie si pielonefrita. Afectarea este de obicei bilaterala.

Boala chistica renala dobindita determina aparitia a numeroase probleme, dintre care cea mai serioasa este dezvoltarea neoplasmului renal, variind de la adenom pina la carcinom renal metastatic. Incidenta carcinomului renal este de 0. 18% la pacientii cu boala dobandita fata de 0. 005% in populatia generala.

 

Tratamente naturiste pentru Boala chistica renala dobandita

Pret: 445 RON
*TVA inclus
 
Pachet Dr. Clark - curatare rinichi Premium
Pret: 517 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara