Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Gastroenterita eozinofilica

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Garlic Caps

Garlic Caps

Gastroenterita eozinofilica

Descrierea gastroenteritei eozinofilica

Gastroenterita eozinofilica este o afectiune gastrointestinala rara care afecteaza copii si adultii. Se caracterizeaza prin prezenta de simptome gastrointestinale anormale, cel mai frecvent durere abdominala, infiltrat eozinofilic in una sau mai multe zone intestinale, definita ca peste 20 de eozinofile pe camp microscopic, absenta unei cauze determinate de eozinofilie si excluderea implicarii eozinofilice in alte organe extradigestive.

Cauzele gastroenterita eozinofilica

Eozinofilele sunt o componenta a sistemului imunitar si sunt implicate in apararea impotriva parazitilor. Doar ca nu a fost gasit nici un parazit care sa fie responsabil pentru producerea gastroenteritelor eozinofilice.

Diferiti factori s-a dovedit ca declanseaza intrarea eozinofilica in tractul gastro-intestinal si a fost demonstrat ca acest lucru la randul sau provoaca leziuni tisulare de degranulare si eliberarea de mici celule care distrug peretele tractului gastro-intestinal.

Exemple de factori care se crede ca au un rol in declansarea acestei boli includ alimentele care declanseaza o reactie alergica si nivelul scazut de imunoglobuline, care produc o sensibilitate crescuta la infectii.

Intoleranta la miere si la polen au fost de asemenea declarate ca fiind un agent cauzator.

Simptomele gastroenteritei eozinofilice

Pacientii prezinta clinic boala in decada a treia sau a cincea a vietii, dar poate afecta orice grup de virsta. Bolnavii au prezentari clinice variate in functie de regiunea digestiva afectata si profunzimea peretelui intestinal afectat. Boala implica mai ales stomacul si intestinul subtire. Istoric de atopie si alergie alimentara este prezent.

Forma mucoasa a gastroenteritei eozinofilice este caracterizata de varsaturi, dispepsie, durere abdominala, diaree cu sange, anemie feripriva, malabsorbtie, enteropatie cu pierdere de proteina si lipsa tranzitului.

Forma musculara este caracterizata de infiltrarea cu eozinofile predominanta in stratul muscular, cu simptome obstructive intestinale care mimeaza sindromul de obstructie piloric sau gastric.

Forma seroasa, care este cel mai putin comuna, prezinta balonare semnificativa, ascita exudativa si eozinofilie sanguina periferica crescuta.

Examenul fizic. Heterogenitatea tabloului clinic in gastroenterita eozinofilica este determinata de localizarea si profunzimea infiltratului eozinofilic. Aproximativ 50% dintre pacienti prezinta atopie: febra ridicata, astm, alergie elimentara. La copii un istoric de alergie este foarte comun. Copii si adolescentii pot prezenta intirziere a cresterii staturo-ponderale, lipsa tranzitului, pubertate intirziata ai amenoree. Adultii au durere abdominala, diaree si disfagie.

Pacientii cu implicarea stratului muscular prezinta tipic obstructie pilorica sau intestinala. Infiltratul eozinofilic este localizat in stomac dar poate afecta si intestinul subtire. Crampele si durerea abdominala asociata cu greata si varsaturile apar frecvent. Alergia alimentara si istoric anterior de alergie este comun la acesti pacienti fata de cei cu forma mucoasa a bolii.

Implicarea stratului seros este forma cea mai rara a bolii. Este afectat de obicei intregul tract digestiv. Acesti pacienti prezinta ascita eozinofilica. Inflamatia seroasa si viscerala peritoneala conduce la hipovolemie.

Simptomele variaza in functie de tipul de gastroenterita precum si de localizarea precisa a infiltrarii eozinofilice in cadrul sistemului digestiv, dar si in functie de ce strat sau straturi a peretelui tubului digestiv este infiltrata cu eozinofile.

Simptomele acestei boli pot include: anorexie, dureri abdominale, balonare si crampe, astm, sentimental de plenitudine inainte de terminarea mesei,  greata si varsaturi, regurgitarea laptelui, scadere in greutate, diaree, prezenta de lichid la glezne, sufocare, dificultati de inghitire, scaune de culoare inchisa, obstructie intestinala, hemoragie intestinala.

Diagnosticul gastroenteritei eozinofilice

Gastroenterita eozinofilica este usor de diagnosticat. Diagnosticul se pune doar pe baza examinarii la microscop a unui model de tesut (biopsie), care dezvaluie infiltratii eozinofile. In plus diagnosticul se bazeaza pe urmatoarele: analize complete de sange, teste imagistice, testarea pierderii proteinelor in fecale, teste de bariu, interventii chirurgicale abdominal exploratorii.

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: boala celiaca, dermatomiozita, granulomul eozinofilic, cancer esofagian, limfom esofagian, esofagita, alergia alimentara, cancer gastric, gastrita acuta, gstroenterita bacteriana, virala, refluxul gastroesofagian, giardiaza, boala intestinala inflamatorie, malabsorbtia, sclerodermia.

Tratamentul gastroenteritei eozinofilice

Tratamentul de obicei este prescris in functie de simptome si are rol de ameliorare si prevenire a atacurilor. In cazurile severe, in care exista obstructie intestinala, poate fi necesara chirurgia.

Medicamentele cunoscute sunt administrate pentru a opri inflamatia eozinofilica. Si copiii vor beneficia de astfel de medicamente, impreuna cu recomandari de diete adecvate in cazul in care prezinta intoleranta la anumite alimente sau alergii.

 

Tratamente naturiste pentru Gastroenterita eozinofilica

Garlic Caps
Pret: 40.5 RON
*TVA inclus
 
Colon detox
Pret: 90 RON
*TVA inclus
 
Pepsina
Pret: 93.06 RON
*TVA inclus
 
Phytobio enzime:
Pret: 220 RON
*TVA inclus
 
Tratament Hulda Clark - capsule si Zapper Romanesc
Pret: 733 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara