Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Infectii dupa muscaturi produse de animale

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Infectii dupa muscaturi produse de animale

 

Descriere infectii dupa muscaturi produse de animale

Pielea este caracterizata ca fiind o structura cu rol de bariera,deosebit de importanta in ceea ce priveste organismul uman. Pielea detine rolul de a evita intrarea microbilor din mediul exterior, in mediul intern al gazdei. Tegumentul este alcatuit din trei straturi, care sunt dispuse succesiv,  in urmatoarea ordine: epiderma, derma si hipoderma.
Orice leziune care isi face aparitia la nivelul barierei tegumentare, va putea determina aparitia unor infectii. Leziunile tegumentare sunt intalnite de regula ca urmare a unor traumatisme, ce sunt generate de agenti vulneranti.
Muscaturile si zgarieturile sunt cauzate de cele mai multe ori, prin agresiunea animalelor fie salbatice fie domestice, dar pot fi determinate si de catre om. Plaga muscata  creata astfel, permite patrunderea microbilor in structurile  tisulare. Arsurile pot cauza leziuni foarte extinse, care afecteaza de regula in grade diferite, profunzimea pielii (arsuri gr. I, gr. II, gr. III sau cele mai periculoase, arsurile de gradul IV) . Vatamarea pielii ca urmare a actiunii unor agenti termici,  conduce la expunerea persoanei in fata infectiilor cu patogeni oportunisti,ce  provin din mediul exterior ori chiar din flora proprie, de la suprafata tegumentului.

Marea majoritate a cazurilor de plagi muscate, intalnite la nivel global, sunt cauzate de unele animale domestice, de regula de catre caini si pisici. Mai rar, plagile muscate sunt urmarea agresiunii unor animale salbatice, sau isi fac aparitia in cadrul unor activitati profesionale.
De regula, in cele mai multe cazuri, terapia de ingrijire este superficiala,dar sunt intalnite si situatii in care medicii lupta cu leziuni care pun in pericol viata pacientilor  (din cauza infectiilor aparute dupa muscatura) . Este stiut ca infectiile sunt generate in astfel de cazuri de flora microbiana orofaringiana intalnita  la animalul agresor, dar si de  bacteriile existente in sol, sau  la nivelul tegumentului animalului,  ori de la nivelul pielii victimei sau din materiile fecale de origine animala.

Totalitatea leziunilor cauzate prin muscaturi, fie ca sunt realizate de animale ori de oameni, sunt considerate  de la inceput, ca fiind plagi contaminate, care necesita sa fie supravegheate si tratate cu deosebita antentie. Saliva animalului include o multime de patogeni care pot da nastere unor infectii sistemice precum tetanos, rabie, spirochetoza, hepatita B, etc sau unor infectii locale; totodata trebuie tinut cont in urma agresiunii si de posibilitatea aparitiei unor fracturi ori a unor cicatrici retactile mutilante.

1) Muscaturile produse de pisica

Muscaturile cauzate de pisici sunt destul de rar intalnite fata de cele produse de caini, insa acestea sunt foarte periculoase, intrucat mai mult de jumatate dintre cazurile intalnite au dat nastere unor infectii grave si uneori chiar fatale. Intrucat incisivii pisicilor sunt foarte ascutiti, plaga penetreaza adanc tesuturile moi, determinand in acest mod un risc crescut de aparitie a osteomielitei si artritei septice. Mainile sunt zonele cele mai afectate de muscaturile de pisica. Marea majoritate a pacientilor care se prezinta cu muscaturi de pisica la camera de garza, sunt de sex feminin. De regula, mucaturile vizeaza in proportii aproximativ egale mainile si bratele pacientelor.

Atat plagile muscate, cat si zgarieturile cauzate de pisica prezinta un risc mare de dezvoltare a unor infectii cauzate de microorganismele existente in saliva animalului respectiv. Cele mai multe infectii produse prin muscatura de pisica sunt datorate actiunii patogenului P. multocida, ce reprezinta o bacterie gram-negativa, de  dimensiuni reduse, care colonizeaza  orofaringele felinelor de casa.

Flora bacteriana cauzatoare de infectii aparute in urma unei muscaturi de pisica, este de regula mixta. Unii dintre patogenii inoculati prin intermediul muscaturilor de pisica, sunt asemanatori cu cei care cauzeaza infectii si in cazul muscaturilor de caine. Riscul de a face o infectie creste in mod considerabil, atunci cand persoana afectata prezinta o patologie de fond care poate determina depresarea sistemului imunitar al organsimului.
Inocularea patogenilor din specia Pasteurella, va duce la dezvolatrea unui focar inflamator care progreseaza numai in decurs de cateva ore, manifestand semne ale unei inflamatii grave, precum  roseata, edematierea zonei respective, secretie abundenta purulenta. Imprastierea patogenilor din specia Pasteurella de la un animal contaminat,poate cauza bacteriemie sau penumonie, gazdei umane.

De asemenea, este foarte important de retinut faptul ca prin intermediul muscaturii de pisica se pot transmite  rabia sau tetanosul. Inocularea bacteriilor de Bartonella henselae va conduce tardiv la aparitia bolii "zgarieturi de pisica". Si tularemia  poate sa apara in urma muscaturilor de pisica.

 

2) Muscaturile produse de caine

Peste 80% din plagile muscate sunt cauzate de caini. 1/5 dintre aceste leziuni, intalnite pe parcursul unui an, au prezentat diferite forme de infectii ale pielii si tesuturilor moi. In cele mai multe cazuri, muscaturile de caine sunt cauzate  chiar de catre cainele victimei sau de catre un alt caine binecunoscut, din vecini. Comportamentul animalelor este uneori foarte greu de inteles si imprevizibil, chiar daca cainele respectiv era intotdeauna docil. In mod frecvent, plagile muscate sunt realizate in situatia in care stapanii animalelor vor sa intervina pentru a opri o incaierare intervenita intre mai multi caini. In cele mai multe situatii, victimele agresate sunt de sex masculin, iar membrele inferioare sunt zonele  cele mai expuse agresiunii. Simptomele specifice unei infectiei isi fac aparitia de regula dupa doua zile de la inoculare. Un orificiu superficial, de dimensiuni reduse, nu exclude dezvoltarea unei infectii grave, mai ales daca leziunea penetraza adanc tesuturile subiacente. La locul leziunii, pacientul va manifesta: durere, roseata, tumefactie, precum si o secretie purulenta, urat mirositoare.

Daca agentul vulnerant, in acest caz, coltii cainelui, a penetrat fascia superficiala, pacientul poate sa dezvolte artrita septica si infectie osoasa. Posibile manifestari sistemice asociate cu infectia: febra ridicata, adenopatie satelita si limfangita.

Flora microbiana infectanta include: streptococi alpha-hemolitici, anumite specii de stafilococi, Pasteurella multocida, Eikenella corrondes si Capnocytophaga canimorsus. In anumite plagi contaminate pot fi identificate bacterii anaerobe, precum: Actinomyces, Fusobacterium, Prevotella sau Porphyromonas.

Cu toate ca marea majoritate a infectiilor dezvoltate in urma muscaturilor de caine, sunt localizate in jurul zonei lezionale, exista si patogeni care pot sa declanseze infectii sitemice: bacteriemie, meningita  abcese cerebrale,  sau corioamniotita. Unele dintre cele mai severe boli sistemice care pot aparea in urma muscaturilor de caine, se numara: rabia si tetanosul.

 

 

Tratamente naturiste pentru Infectii dupa muscaturi produse de animale

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Pelin
Pret: 105 RON
*TVA inclus
 
Para Free
Pret: 110 RON
*TVA inclus
 
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara