Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Listerioza

Descriere Listerioza:

Listerioza este o infectie provocata de Listeria Monocytogenes. Reprezinta un bacil gram-pozitiv care habiteaza in mod natural la nivelul solului si vegetalelor si care poate coloniza anumite specii de animale. La om infectia cu acest patogen se dezvolta in perioada sarcinii. In plus, bolile care induc imunosupresie si tratamentele medicamentoase, reprezinta factori de risc importanti pentru contractarea infectiei cu L. monocytogenes. Listerioza umana apare si ca urmare a transmiterii infectiei cu ajutorul produselor alimentare contaminate. L. monocytogenes detine capacitatea de a dezvolta o serie de sindroame invazive – meningita, septicemie, corioamniotita si chiar induce nasterea de bebelusi morti.

Listeria reprezinta un bacil nesporulat, aerob sau facultativ anaerob. Prezinta o mobilitate marita, specifica L. monocytogenes, care provoaca dezvoltarea unor zone inguste de beta-hemoliza pe mediile ce au in compozitie agar si sange de oaie. In plus, este capabil sa dezvolte acid din glucoza si maltoza. Elementele sunt esentiale atunci cand se doreste diferentierea patogenului L. monocytogenes de alte listerii. Antigenul somatic O si antigenul flagelar H sunt importante pentru diferentierea serotipurilor de L. monocytogenes. Aproximativ toate imbolnavirile gazdei umane sunt provocate de catre serotipurile 1 / 2a, 1 / 2b si 4b. Electroforeza enzimatica multiloculara, tiparea fagica si analiza AND-ului ribozomal, sunt tehnici moderne de subtipare moleculara, folosite cu succes in laboratoarele de microbiologie performanta. Tehnicile redau informatii pretioase pentru efectuarea corelatiilor dintre tulpinile izolate si tipurile de infectii clinice provocate.

Listeria monocytogenes este un patogen intracelular, care imbolnaveste organismul persoanelor cudeficiente ale apararii imunitare celulare. De obicei, bacteria face parte din flora indigena de contaminare a tubului digestiv. Scaderea aciditatii gastrice favorizeaza dezvoltarea bolilor invazive, ca efect a expunerii la microorganismele de la nivelul tubului digestiv. Internalina, hemolizin-listeriolizina O si fosfolipaza C, sunt proteine ce agreaza invazia, multiplicarea si diseminarea microorganismelor patogene. In plus, modificarile imunologice dezvoltate in perioada sarcinii, conduc la o marire a riscului de infectie.

Listeria monocytogenes poate provoca meningita bacilara si nasterea de pui morti, la oi si la vite. Dezvoltarea acestei afectiuni in populatiile umane s-a datorat mai ales implicarii in mecanismele de transmitere, a alimentelor contaminate, dar a si a maririi numarului de persoane imunodeprimate.

Diagnostic Listerioza:

In fiecare an sunt afectati aproxximativ 4, 4 indivizi la fiecare milion de locuitori. Diagnosticul se pune cu ajutorul hemoculturii sau culturi din lichidul cefalorahidian. Se estimeaza ca la fiecare 100.000 nasteri, intalnim 9 cazuri care se vor complica cu listerioza perinatala. Eforturile sustinute de stabilire a unor norme riguroase de igiena in cadrul industriei alimentare, au provocat o diminuare a incidentei listeriozei, cu mai mult de o treime – in ultimii 30 de ani. Aproximativ o cincime dintre infectiile cu L. monocytogenes sunt fatale sau conduc la nasterea de copiii morti. Listerioza este o afectiune care se dezvolta foarte rar. Epidemiile aparute in trecut, au fost provocate de consumului de alimente contaminate provenite dintr-o sursa comuna. Boala, transmisa prin intermediul alimentelor contaminate, detine un timp de incubatie de 14 si 45 de zile din momentul inocularii.

In anul 1985 a avut loc cea mai mare epidemie raportata la nivel global, a afectat peste o suta de persoane, si a provocat peste 50 de decese sau nasteri de feti morti. In anul 1992, a fost intalnita izbucnirea unei epidemii pe teritoriul Frantei – o cincime dintre cazurile raportate au fost fatale.

Principalele alimente contaminate, implicate in declansarea epidemiilor sunt: varza, laptele pasteurizat, branzeturile, pateul si preparatele din carne de porc. Alti factori de risc alimentar, implicati in dezvoltare cazurilor de listerioza – consumul de carne de pui - insuficient preparata termic, consumul de carnati cruzi, consumul de branzeturi moi si consumul preparatelor culinare comercializate in magazine. Alimentele pot fi contaminate in mod frecvent cu Listeria monocytogenes; alimentele care prezinta o rata marite de transmitere a infectiei, sunt cele gata preparate, cele contaminate cu serotipul patogen 4b si cele care prezinta un nivel crescut de contaminate – o colonizare intensa cu bacili.

Majoritatea formelor de boala se dezvolta ca urmare a transmiterii patogenului prin intermediul alimentelor contaminate. Au fost evidentiate si cazuri de transmitere nosocomiala a L. monocytogenes, care au fost urmate de izbucnirea tardiva au unor infectii neonatale.

 

Tratamente naturiste pentru Listerioza

Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Pachet detoxifiant si deparazitar de 18 zile mic
Pret: 260 RON
*TVA inclus
 
PapayaPro
Pret: 291 RON
*TVA inclus
 
Tratament Hulda Clark - capsule si Zapper Romanesc
Pret: 733 RON
*TVA inclus
 
Tratament Hulda Clark - si Zapper Romanesc
Pret: 765 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC  
 
Inchide bara