Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Osteocondrita disecanta

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Vitamina D3

Vitamina D3

Osteocondrita disecanta

Descrierea osteocondritei disecante

Osteocondrita disecanta - TOC sau DO, se dezvolta in momentul in care un fragment de os intr-o pozitie comuna se separa de restul osului, datorita aprovizionarii defectuoase cu sange – nu a fost prezenta o cantitate suficienta de sange pentru a mentine in viata osul. Uneori, fragmentul de os separat este stationar; daca se incadreaza in spatiul comun, cu toate acestea, nu va fi durere si in comun sa nu functioneze corect. Comun, de obicei, genunchi sau cot devin inflamate, inflamat si dureros si va ceda – ea capturile si blocheaza in timpul miscarii.

Osteocondrita disecanta pot aparea in diferite articulatii, inclusiv la nivelul soldului si glezna, dar cel mai fecvent afectat este genunchiul. TOC  este mai comun intre barbati cu varste cuprinse intre 10 si 20 ani care fac o multime de sport. TOC este mai frecvent la barbati si femei care iau parte la sport activ in mod regulat.

Simptomele osteocondritei disecante

Osteocondrita disecanta poate debuta insidios,  cu dureri care cresc in intensitate si pusee de hidrartroza  - acumularea de lichid in genunchi, in mod repetat. Simptomele de osteocondrita disecanta sunt un rezultat direct al neregulii a cartilajului in comun afectate. Simptomele includ dureri articulare, rigiditate, chiar blocarea comun, astfel incat gama sa de miscare este semnificativ limitata la punctul in care aceasta nu poate fi mutat dincolo de o serie limitata. Daca leziunea este la nivelul femurului apare de obicei si un deficit de extensie completa a genunchiului. Daca fragmentul osteocondral se desprinde apare un corp liber intra-articular care poate produce blocaje.

Diagnosticul osteocondrita disecante

In cele mai multe cazuri, OCDT sunt fracturi osteocondrale cu deplasare. Aceste fracturi apar in luxatiile severe de glezna. Diagnosticul osteocondritei disecante se poate realiza prin intermediul radiografiilor, a rezonantei magnetica imagistice sau a artroscopiei, care pot evalua conditia cartilajului.

Tratamentul osteocondritei disecante

Varsta pacientului este critica in determinarea necesitatii interventiei chirurgicale la un pacient cu osteocondrita genunchiului si momentul operatiei. Chirurgia este indicata pentru toti bolnavii ce au osteocondrita la nivelul gleznei, cu leziune talara laterala si fragmente complet detasate, dar care raman in craterul leziunii. Pacientii simptomatici cu stadiul III medial talar necesita interventie chirurgicala. Stadiul IV pe fetele laterale si mediale necesita interventie chirurgicala.

Interventiile chirurgicale sunt garantate la un copil cu afectarea genunchiului, daca simptomele persista pentru 6-12 luni, daca indicii radiografici preconizeaza o vindecare anormala la masurile conservative, in cazul in care maturitatea scheletica este definitiva in 6 luni sau daca corpii pierduti sunt prezenti. Interventiile chirurgicale timpurii sunt considerate la un adult cu afectarea genunchiului. Decizia de a opera un adult se bazeaza pe istoricul de trauma.

Indicatiile chirurgicale pentru afectarea cotului sunt controversate. Contractura progresiva articulara, simptomele nerezolvate supa tratamentul conservativ si contractura fixa la peste 10 grade cu durere de cot sunt indicatii comune pentru interventia chirurgicala.
Toti pacientii cu leziuni simptomatice la care tratamentul conservativ esueaza necesita interventie chirurgicala. Radiografia trebuie sa fie corelata cu alte caracteristici clinice. Leziunile asimptomatice ale articulatiilor care sustin greutatea necesita operatie datorita riscului degenerativ.

Terapia conservativa:

Terapia chirurgicala:

Optiunile chirurgicale au inclus traditional forajul defectului, inlaturarea corpilor fragmentati, fixarea acestora la locul de separare si plasarea de grefe osteocondrale. Metodele interventionale curente includ fixarea leziunii, forajul in leziune si mozaicplastia autologa osteocondrala cu transplant de condrocite autolog.

Tratamentul conservativ la acesti pacienti cuprinde limitarea activitatii si protejarea articulatiei pentru a preveni dislocarile viitoare. Articulatiile afectate sunt imobilizate pentru a limita stressul in leziune. Activitatea este permisa o data ce pacientul nu mai raporteaza durere, prezinta un examen fizic normal si vindecare radiografica. Dupa 3 luni, pacientii care sunt inca simptomatici sau a caror radiografii nu arata ameliorare necesita operatie.

Tratamentul conservativ pentru afectarea gleznei este ghidat de 2 considerente: localizarea leziunii si elementele radiografice. Pacientii cu leziuni mediale sau laterale si radiografie normala sau doar cu detasarea partiala pot fi tratati conservativ. Tratamentul conservativ la acesti pacienti include imobilizarea membrului pentru 6-12 saptamani.

Mozaicplastia osteocondrala autologa:

Grefele osteocondrale cilindroce din periferia osului sunt inlaturate artroscopic si transplantate in defectele pregatite ale zonelor afectate. Cresterea fibrocartilajului stimulata de abraziune sau chiuretaj la baza defectului completeaza suprafata noua.

Tehnica sandwich (excizia radicala a osului sclerotic cu grefarea de os in defect si transplant autolog de condrocite) :

Defectul este excizat pana la cartilaj normal, iar osul sclerotic este excavat pina la osul care singereaza. Defectul osos este umplut cu os sanatos din platoul subcondral si se aplica parte perisoteala pentru a securiza grefa. Este efectuat transplantul de condrocite

Transplantul autolog de condrocite

Condrocitele sunt prelevate artroscopic si cultivate in laborator pentru 3 saptamani. In timpul transplantarii de condrocite este critica evitarea hemoragiilor din defect. Celulele cultivate sunt injectate in defect, acoperite cu parte perisoteala. Aceasta tehnica este necesara pentru defectele mari in care alte tratamente au esuat.

Prognosticul autolog de condrocite

Evolutia naturala si prognosticul prin tratamentele diferite variaza Ia functie de varsta pacientului, de articulatia afectata si de stadiul leziunii.  Pacientii juvenili cu afectarea gleznei raspund la terapia conservativa mai bine decat cei adulti. Afectarea genunchiului se vindeca cu terapia conservativa, daca nu exista corpi pierduti. Rezultatele favorabile sunt de 94% la pacientii tratati prin ortoza pentru 4 luni. Forma adulta a bolii raspunde rar la tratamentul conservativ. Forma adulta a afectarii cotului raspunde mai bine la interventia chirurgicala.

Implantarea de condrocite autologe si mozaicplastia sunt inca proceduri relativ noi. Rezultatelor lor initiale sunt promitatoare, totusi sunt necesare noi date inainte de a recomanda ferm procedurile. Sunt necesare studii pentru a diferentia raspunsurile la aceste terapii pentru forma adulta si juvenila a bolii.

 

 

Tratamente naturiste pentru Osteocondrita disecanta

Vitamina D3
Pret: 52.5 RON
*TVA inclus
 
Calcium Complex Bone Formula
Pret: 73 RON
*TVA inclus
 
MineralMatrix8
Pret: 245 RON
*TVA inclus
 
Dr. Clark Heating Pad
Pret: 2303 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara