Shark Liver Oil - Ulei din Ficat de Rechin
Ce este Shark Liver Oil - Ulei din Ficat de Rechin? Acest aliment este obtinut din ficatul rechinilor de ape adanci (Centrophorus) ce populeaza apele Tasmaniei. Cu sute de ani in urma uleiul extras din ficat de rechin se folosea in calitate de medicament in tarile raspandite de-a lungul tarmurilor marilor si oceanelor. Savantii au descoperit ca uleiul exras din ficat de rechin contine o mare cantitate de alcocsiglicerina care joaca un rol important in regenerarea leucocitelor. Alcocsiglicerinele continute in laptele matern asigura sugarilor apararea contra infectiilor pana la formarea sistemului imunitar propriu. Alcocsiglicerinele se gasesc in cantitati mici in carne, peste de apa dulce, dar, numai in ficatul rechinilor de ape adanci concentratia acestora este mai mare decat in oricare alta sursa.
Spectrul aplicatiilor cu alcocsiglicerine este neobisnuit de larg: vindecarea ranilor, stimularea energetica a organismului, apararea de infectii, lupta cu alergia. Exista date despre faptul ca acesti compusi blocheaza cresterea celulelor tumorale si despre prelungirea vietii bolnavilor cu cancer. Alcocsiglicerinele mentin un nivel normal al eritrocitelor asigurand simultan si apararea organismului.
Uleiul extras din ficat de rechin contine scvalen (care actioneaza ca un antibiotic natural) si scvalamina. Scvalamina are proprietati antibacteriene si antifungice, avand un spectru larg de actiune. Ea este foarte utila persoanelor care au probleme imunitare si oncologice, in special pentru bolnavii de cancer si pentru purtatorii virusului HIV.
Uleiul extras din ficat de rechin este un produs natural, nu contine nici un fel de coloranti artificiali sau adaosuri.
Shark Liver Oil este un produs complet natural, fabricat din grasimea continuta in ficatul rechinilor de apa adanca care populeaza apele litoralului Tasmaniei. Acest supliment alimentar asigura organismului unele substante esentiale precum: alchilglicerolii, scualenul, acizii grasi polinesaturati (AGPN) omega-3, vitaminele A, E, D.
Actiunea componentelor active
Alchilglicerolii sunt singurii antioxidanti care patrund in interiorul celulelor. Poseda o eficienta exclusiva, captand si eliminand din organism acei radicali liberi care au patruns deja prin membrana celulara si au cauzat deteriorari la nivel celular periclitand starea de sanatate. De exemplu in cazul deteriorarii ADN-ului intracelular se poate dezvolta cancerul. Alchilglicerolii exercita o influenta directa asupra macrofagelor, crescand secretia a peste 50 de factori imunitari, din care un rol important il detin interleucinele. De asemenea, sunt capabili sa stimuleze celulele T-helper, cele care sunt raspunzatoare cu distrugerea virusilor.
Scualenul duce la diminuarea nivelului total de colesterol si a colesterolului de densitate joasa din sange, impiedica aparitia ateroamelor de grasime si blocarea vaselor. Exercita un pronuntat efect antiinflamator si antioxidant prin captarea oxigenului si saturarea tesuturilor, impiedicand astfel actiunea distrugatoare a radicalilor liberi asupra celulelor.
Acizii grasi polinesaturati (AGPN) omega-3 au o influenta pozitiva asupra compozitiei lipidelor sanguine, asupra sintezei de eicosanoide (prostaglndine, tromboxani, leucotriene), care regleaza statutul imunitar al organismului, procesele de coagulare sanguina, imbunatatesc microcirculatia si regleaza tonusul vascular, impiedicand dereglarea ritmului cardiac si aparitia hipertoniei. S-a stabilit ca, in cazul dietoterapiei cu utilizarea grasimii din ficat de rechin, nivelul tensiunii arteriale scade semnificativ.
Vitaminele liposolubile extrase din ficatul de rechin sunt necesare pentru cresterea rezistentei la infectii si mentinerea sanatatii pielii, mucoaselor, sistemului osos, imbunatatirea vederii.