Usturoi dezodorizat
Substanta activa care produce cele mai multe efecte benefice continuta de produsul Usturoi dezodorizat, se numeste Alicin sau Alicina. Alicina se elibereaza la zdrobirea usturoiului proaspat si incepe sa oxideze imediat in contact cu aerul.
Pe langa alicina, multe alte componente ale usturoiului proaspat nu aduc beneficii, dar pot in schimb avea chiar efecte nedorite. De asemenea trebuie avut in vedere ca asociat cu sarea de bucatarie usturoiul isi pierde efectele benefice.
Trebuie stiut ca usturoiul proaspat oxideaza hemoglobina in timp ce extractul dezodorizat protejeaza hemoglobina impotriva oxidarii, deoarece extractul dezodorizat din usturoi pastreaza intacta alicina
Extractul dezodorizat (fara miros) de usturoi este asemanator unui panaceu universal, bun in toate afectiunile. Extractul de Usturoi este foarte eficient in afectiunile sistemului circulator prin efectul de subtiere a sangelui si reducerea colesterolului. Recent s-a mai constatat ca usturoiul este un bun detoxifiant ajutand la eliminarea celor mai multe toxine din organism.
Intr-un studiu condus de Dr. Adesh K. Lain la Facultatea de Medicina Tulane din New Orleans a raportat anul trecut ca usturoiul a fost folosit cu success la scaderea colesterolului total si in special al Colesterolului “Rau” (LDL)
Lau, un cercetator de la Facultatea de Medicina din Loma a identificat trei modalitati prin care usturoiul ne protejeaza impotriva cancerului: prin inhibarea directa a metabolismului celulei canceroase, prin prevenirea initierii si reproducerii celulelor canceroase si prin stimularea sistemului imunitar in a lupta mai eficient impotriva celulelor canceroase.