Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I L M N P R S T U V

CA 19-9

CA 19-9 reprezinta un tip de carbohidrat antigen 19.9. Este considerat un important marker tumoral. Chiar daca in prezent, este foarte rar utilizat, prezinta o importanta foarte mare in stabilirea diagnosticelor.

Oamenii de stiinta considera ca markerii tumorali sunt substante, care pot fi dezvoltate de catre tumora sau care se intalnesc ca raspuns al organismului fata de aceste antigene. Chiar daca numarul lor este destul de mare, sunt identificate o serice de tehnici utilizate in practica medicala. Rolul lor in identificarea tuturor tipurilor de cancer este destul de redus, mai ales cand este vorba de stadii precoce ale neoplaziilor. Remarcarea markerilor tumorali se poate face fie in sange, fie in urina, sau in alte tesuturi ale organismului in functie de tipul de cancer si de evolutia pe care o prezinta. CA 19-9 este localizat in pancreas dar si in tesutul epitelial al stomacului, dar nu numai.

Markerii tumorali CA 19-9 se dezvolta de catre tumora, organism sau ca raspuns la prezenta tumorii maligne sau in anumite afectiuni benigne necanceroase. Rolul markerului tumoral este de a diferentia celulele normale de cele canceroase ale organismului. O alta caracteristica esentiala este specificitatea de organ, care insa nu este indeplinita aici.

Markerul CA 19-9 care poate fi intalnit ii da aceasta nespecificitate de organ. Markerul CA 19-9 se utilizeaza in cazul in care bolnavul este suspect de cancer pancreatic, hepatic, biliar sau gastric precum si in monitorizarea pacientilor cu aceste tipuri de neoplazii.

Marker este util si in diagnosticarea si monitorizarea cancerului colorectal si ovarian. Testarea pozitiva nu reprezinta neaparat prezenta categorica si singulara a neoplasmului, alte investigatii fiind absolut esentiale in punerea unui diagnostic corect.

Validitatea markerului tumoral implica o serie de parametrii, pe care acesta trebuie sa ii indeplineasca:
1. sensibilitatea este probabilitatea ca rezultatul testului sa fie pozitiv in prezenta tumorii. Reprezinta diferenta dintre numarul rezultatelor adevarat pozitive si suma dintre numarul rezultatelor adevarat pozitive si numarul rezultatelor fals negative.
2. suspiciunea ca rezultatul negativ al testului sa corespunda starii de sanatate a pacientului. eprezinta raportul dintre numarul rezultatelor adevarat negative si suma dintre numarul rezultatelor adevarat negative si numarul rezultatelor fals positive.

Valoarea diagnostica a markerului este orientativa, din cauza faptului ca medicul trebuie sa efectueze investigatii suplimentare pentru a identifica cauza si stadiul unui eventula neoplasm sugerat de CA 19-9.
Cea mai importanta utilizare a lui CA 19-9 s-a demonstrat a fi monitorizarea eficacitatii medicamentelor administrate bolnavilor cu neoplasm. S-au identificat niveluri marite ale markerului tumoral determinate preoperator, care au fost asociate cu recidive locale sau metastaze precoce, fata de cazurile cu niveluri moderate.

CA19-9 este identificat in tesutul epitelial fetal al stomacului, intestinului, ficatului si pancreasului. La adult, poate fi intalnit in pancreas, ficat, plaman si tract biliar. Este utilizat ca marker pentru depistarea cancerului de pancreas, gasindu-se la valori marite, mai ales in stadii avansate. CA19-9 poate fi depistat si in alte cancere, cum ar fi: cancerul hepatic, cancerul pulmonar, cancerul de san, cancerul uterin, cancerul ovarian mucinos, cancerul colorectal. Un rol esential i se atribue lui CA 19-9 in cancerul de cai biliare.

Markerii tumorali se pot utiliza si ca markeri de prognostic pentru identificarea unei neoplazii.

Valori crescute ale markerului tumoral CA19-9:

Valori considerate a fi cresteri semnificative sunt cele aflate in intervalul : 35 - 100 U/ML. Iar valorile cele mai esentiale prin prisma atitudinii terapeurice pe care o impun sunt cele ce depasesc 100 U/ml.

Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara