Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I J L M N O P

nucul

Nucul

Nucul compozitie chimica: uleiul volatil din frunze are juglona sau 5-hidoxi-naftochinona, acesta este purtatorul efectelor insecticide ale frunzelor, taninuri, cantittati mici de ulei volatil, un principiu amar-juglandina- si o oxinaftochinona- juglona, etc.

Cojile de nuc contin: iuglona, taninuri,ulei volatil, clorofile, amidon, pectine, acizi organici aminati liberi, substante minerale. Nu contine iod. Iuglona coloreaza pielea.

Samburii de nuc contin:  acizi grasi din care peste 50% acid linoleic, proteine, vitaminele: A, B1, B2, B6, C, E, F, flavonoide, tirozina, un principiu amar, ulei volatil, lipide, acid galic, acid elagic, inozitol, iuglona, hidroiuglona, substante extractive, magneziu, potasiu, hidrati de carbon, calciu, cupru, zinc, fluor, etc.

Nucul istoric :

 Frunzele de nuc si coaja nucilor erau utilizate la colorarea in negru, galben si rosu ( in combinatie cu alte plante)  a lemnului, al lanei sau chiar al parului. Ca leac impotriva reumatismului radacinile de nuc erau puse in gunoi de grajd timp de trei saptamani apoi se faceau frectii locale, sau nucile crude erau amestecate cu zahar. In unele sate frunzele fierte cu lapte se foloseau impotriva durerilor stomacale, fie fierte si calde se puneau pe pantecele femeilor insarcinate pentru a usura nasterea. Cu decoct de nuc se faceau spalaturi totale sau locale impotriva infectilor uterine. Pentru dureri de dinti coaja de nuci era fiarta iar apa in care a fiert era tinuta in gura. Samburii de nuca, pisati si amestecati cu faina si smantana, se puneau pe rani, pentru scosul copturilor. Pisati si amestecati cu undelemn se puneau contra bubelor dulci.Pentru durerile de oase se amesteca miezul de nuca in gura, iar apoi era pus direct pe os.

Nucul proprietati :

-  frunzele si pericarpul sunt astringent, antitoxic, astringent, antimicotic, antisudoripar, antidiareic, antiseptic gastro-intestinal, dezinfectant renal, antiinflamator, antigalactogog, antiexematos, antireumatismal, bacteriostatic, dezinfectant urinar, calmant, cicatrizant, emolient, hemostatic, usor hipotensiva, antiexematoasa, hipoglicemiant, depurativ, etc.

- Semintele de nuc refac imunitatea organismului, prnuculoteinele cu acizi aminati esentiali-metionina, cistina, lisina, concentratia mare de oligoelemente le face indispensabile in cazurile de convalescenta sau atunci când se

Vitaminele în cantitate mare în special A, B, E, le face indispensabile în refacerea organismului dupa o serie de afectiuni. Fibrele sunt de asemenea utile, atât cele solubile cât si cele insolubile, mai ales în afectiunile cardiovasculare, în special datorita acizilor grasi si a magneziului, de asemenea în tratarea afectiunilor neurologice. Frunzele intra în compozitia ceaiurilor: dietetic si antidiareic.

Nucul in afectiuni: abcese, accidente vasculare, acnee, afectiuni alergice, afectiunile inimii, alopecie, afectiuni digestive catarale, afte ulcerate, ameteli, amigdalita, angina, anemie, arsuri, astenie, ateroscleroza, boli de piele, boli de oase, boli reumatice, cancer, colici abdominale, constipatie, dermatoze, dereglari glandulare, diabet, diaree, dispepsii, dureri de cap, dureri de ficat, dureri reumatice, eczeme zemuinde, enterocolite, enurezis nocturn, flegmoane, furuncule, gripa, guta, hemoragii, hiperhidroza palmo-plantara, hipertensiune, hipertiroidie, impetigo, impotenta, imunitate scazuta, infectii strepto si stafilococice, infectii cutanate, inflamatii, intoxicatii în special cu mercur, iritatii solare, si psihica, pecingine, plagi atone, prurit, psoriazis, rahitism, rani, reumatism, scrofuloza, spasme musculare, sterilitate, teniaza, toxiinfectii, transpiratii excesive, tuberculoza, ulcer varicos, viermi intestinali.

Mod de preparare Nucul :
-Infuzie 10 minute dintr-o lingurita de frunze maruntite in 250 ml apa clocotita, dupa ce se strecoara se pot consuma 2 cani pe zi. Extern - pentru spalaturi pe cap sau leziunile diverse,  pentru calmarea durerilor, ajuta si la alopecie extern, sau in cazul transpiratiilor excesive.
-Infuzie din cantitate dubla de plante (frunze) se poate folosi extern in afectiunile de mai sus.
-Coaja de nuca verde o jumatate de lingurita se pune la 250 ml de apa, se va fierbe apoi timp de 5 minute dupa care se va putea consuma intern câte o lingurala 2 ore, iar extern se va putea folosi la afectiunile cutanate sau pentru colorarea parului sau în cazul matretii cand se va folosi cu putin suc de lamaie.
-Seminte de nuci se consuma in fiecare zi de 3 ori cate 250 g in cazurile in care se doreste suplimentarea cu minerale sau in cazurile oboselii dupa eforturi mari, anemii sau cand se doreste sa se ingrase.
-Ceai din 20 g miez de nuca pus în 250 ml apa. Se va fierbe timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi in cazul durerilor.
-Tinctura din pericarpul nucilor. Se va lua 50 g de pericarp de nuca verde care se va pune in 250 ml alcool alimentar de 70 . Se va tine timp de 15 zile la temperatura camerei agitand des. Se va strecura dupa 15 zile si se va putea pune in sticlute de capacitate mai mica. Se va lua intern în afectiunile de mai sus (interne) cate 5 picaturi de 3 ori pe zi diluate în putina apa. Este util in afectiunile interne ca : boli ficat, endocrine, cardiace, etc.
-Ulei de nuca- se va lua dimineata pe stomacul gol cate o lingurai n cazurile în care se doreste eliminarea viermilor intestinali sau in diferite dispepsii. Pe par se poate pune frectionand, ceea ce ajuta la refacerea parului.
-Miez de nuca pisat se aplica cald pe furuncule, pentru grabirea maturarii.
-Cataplasme cu frunte de nuc se pun extern in cazul afectiunilor cu tumori sau adenoame. Se schimba de 2 ori pe zi si se mentin umede.
-În cosmetica se foloseste foarte mult atat frunza cât si nucile seminte, uleiul de nuci sau chiar pericarpul din care se poate face o vopsea de par foarte persistenta.
-Frunze sub forma de tinctura cu alcool alimentar se va lua cate 30-50 picaturi de 2-3 ori pe zi. Util la diabet.
-Ulei pentru frectionarea corpului la copii rahitici, anemici si în dermatoze.




Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara