
Condimente din bucatarie benefice pentru sanatatea dumneavoastra
Condimentele dau un gust deosebit si o aroma irezistibila. Acestea sunt, la prima vedere, motivele pentru care condimentele sunt nelipsite din bucatarie. Insa, beneficiile pe care le aduc sunt mult mai multe si au legatura si cu sanatatea dumneavoastra.
Condimentele sunt pline de nutrienti, vitamine si minerale care au grija de sanatatea dumneavoastra si a familiei dumneavoastra.
Cimbrul- folosit atat ca ingredient, cat si ca planta medicinala, cimbrul contine mangan, un mineral care va pot ajuta sa aveti oase sanatoase si o piele frumoasa. Totodata, cimbrul este bogat si in timol, un ulei esential care actioneaza ca un antiseptic si antioxidant. De aceea, condimentul-minune este folosit pentru tratatea infectiilor gatului, a diferitelor forme de bronsita sau in tratarea inflamatiilor.
Piperul - un alt condiment benefic este si piperul. Acesta lupta impotriva acumularii de grasime in organism datorita piperinei, o substanta activa care blocheaza formarea de celule adipoase. In plus, piperul va ajuta si sa aveti o digestie buna.
Scortisoara - daca aveti probleme cu mentinerea unui nivel optim al trigliceridelor, glucozei sau al colesterolului rau LDL, scortisoara va poate ajuta sa il tineti sub control. Vei reduce astfel riscul aparitiilor bolilor cardiace, a hipertensiunii, ulcerului etc. In plus, mai multe studii au aratat ca scortisoara este sursa bogata de antioxidanti si stopeaza dezvoltarea bacteriilor.
Ardeiul iute (Chili) - datorita continutului de capsaicina, ardeiul iute este aliatul dumneavoastra in lupta contra kilogramelor in plus. Totodata, acest condiment va ajuta si daca esti predispusa la diabetul de tip 2, intrucat cantitatea de zahar din organism este mai scazuta dupa ce ai consumat acest produs. Un consum regulat de ardei iute scade si colesterolul rau si previne bolile de inima.
Turmericul - este un condiment puternic, specific bucatariei indiene, care stimuleaza metabolismul si astfel va ajuta sa mentineti o silueta de invidiat. In plus, turmericul va ajuta sa preveniti sindromul metabolic, boala Alzheimer, hiperglicemiam, inflamarea articulatiilor si este bogat in antioxidanti.
Coriandul - indiferent de forma pe care o folositi (proaspat sau uscat), coriandul reduce colesterolul si previne blocarea vaselor de sange. Totodata, coriandrul contine acid linoleic si cineol, compusi care tin reumatismul departe.
Busuiocul - intalnit frecvent in bucataria mediteraneana, busuiocul este o sursa excelenta de vitamine, care combate problemele respiratorii, greturile, indigestia si constipatia. Busuiocul ajuta si la prevenirea imbatranirii premature a celulelor sanatoase ale pielii, mentinand supletea si elasticitatea ei.
Ghimbirul - un alt condiment asiatic, ghimbirul aduce beneficii pentru organism care sunt cunoscute de mii de ani. Acest condiment ajuta la calmarea sistemului digestiv, stimuleaza circulatia sangvina si calmeaza durerile. Ghimbirul are si proprietati antiinflamatorii ce va ajuta sa prevenitii si sa tratati bolile cardiovasculare sau artrita.