Cele mai importante si complete informatii despre nutritie le vei gasi in paginile rubricii de stiri a magazinului nostru online www.ekilibrium.ro. Expertii ekilibrium.ro iti sunt tot timpul la dispozitie online pentru a-ti rasunde la orice intrebari ai avea despre nutritie. Sfaturi practice, recomandari terapeutice, tratamente si remedii naturiste , pe scurt tot ce trebuie sa stii despre nutritie. Nutritionisti cu experienta iti vor oferi sfaturi gratuite si informatiile despre nutritie atat de necesare pentru un stil de viata sanatos. Acceseaza acum rubrica de stiri ekilibrium.ro si afla totul despre nutritie din paginile portalului nostru.
• Carnea si derivatele din carne |
|
Carnea si derivatele din carne
Carnea si derivatele din carne sunt alimente excelente care, provin de la mamifere, pasari sau pesti. Reprezinta o sursa importanta de proteine cu valoare biologica mare, de lipide, glicogen, saruri minerale si vitamine. Este deci un aliment indispensabil. Superio |
|
• Oul |
|
Oul
Oul este un aliment deosebit de valoros pentru alimentatie, datorita bogatiei sale in factori nutritivi indispensabili. In dietetica este de nepretuit. De aici s-a ajuns la denumirea lui de aliment medicament. Contine proteine de mare valoare biologica, grasimi concentrate in galbenus, vita |
|
• Laptele si produsele lactate |
|
Laptele si produsele lactate
Laptele este un alimente complet, echilibrat, cu valoare biologica ridicata, necesar copilului, adolescentului, favorizand cresterea, osificatia, dentitia etc. Contine in proportii optime minerale, enzime, vitamine, proteine, grasimi si giucide. Gustul dulce este im |
|
• Grasimile |
|
Grasimile
Grasimile, au un mare aport energetic (un gram egal 9,3 calorii), avand o indicatie speciala pentru muncitorii care presteaza activitati grele la temperaturi scazute. Un volum mic de lipide, elibereaza o cantitate mare de energie. Exista dupa cum s-au mai spus grasimi animale (de obic |
|
• Cerealele |
|
Cerealele
Cerealele, sunt larg utilizate, intr-un volum mic contin cantitati importante de substante nutritive, (proteine, giucide, saruri minerale si vitamine), lipide aproape deloc. Reprezinta cam 50% din valoarea calorica a ratiei zilnice. Cea mai folosita este faina de grau obtinuta prin ma |
|
• Efectul glutamatului asupra creierului |
|
Efectul glutamatului asupra creierului
Glutamatul este unul dintre cei mai importanti receptori si neurotransmitatori din corp si din creier, fiind responsabil, alaturi de altii, de buna functionare a sistemului nervos. Deoarece este o substanta care se gaseste in mod natural in hrana vegetala, glu |
|
• Glutamatul monosodic |
|
Glutamatul monosodic
Glutamatul monosodic sau MSG este o substanta concentrata, adaugata alimentelor pentru a le imbunatati gustul. La inceput, a fost folosit in ratiile soldatilor, ca sa le faca mancarea mai gustoasa, dar a fost adoptata rapid de catre intreaga industrie alimentara. Dr. Russel |
|
• Indulcitorii artificiali |
|
Indulcitorii artificiali
Dorinta unora de „zero calorii” i-a facut pe producatorii de dulciuri si bauturi racoritoare sa apeleze tot mai des la indulcitorii artificiali, desi efectele negative ale acestor chimicale asupra creierului au fost bine documentate de-a lungul timpului. Ind |
|
• Uleiul din samburi de struguri |
|
Uleiul din samburi de struguri
Are un nume cu adevarat predestinat ca elixir de sanatate: „vita de vie”, un izvor al vietii. Prima vie a fost cultivata acum nu mai putin de 10.000 de ani, iar de atunci, oamenii au dezvoltat in permanenta cultivarea strugurilor si transformar |
|
• Beneficiile uleiului de masline |
|
Beneficiile uleiului de masline
In fiecare zi, o lingura cu ulei de masline! Aceasta recomandare a nutritionistilor poate fi micul nostru secret in prevenirea imbatranirii, afectiunilor cardiovasculare si mai ales a cancerului. Maslinele si uleiul de masline au fost apreciate din cele mai vechi |
|
|